REŠENJE
O OBRAZOVANJU SAVETA ZA MIGRACIJE I TRAJNA REŠENJA GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2015)

 

I Obrazuje se Savet za migracije i trajna rešenja grada Kragujevca kao povremeno radno telo Gradskog veća (u daljem tekstu: Savet).

II U Savet se određuju:

1. dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća - predsednik;

2. Petar Atanasković - Poverenik - zamenik predsednika;

3. Nikola Ribarić - sekretar Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član;

4. Momir Borić - direktor Centra za socijalni rad "Solidarnost" - član;

5. Dragana Marinković, Udruženje građana "Vizija" - član.

III Zadatak Saveta je preduzimanje aktivnosti koje imaju za cilj osmišljavanje, izradu i realizaciju strateških dokumenata koja se odnose na unapređenje položaja, integraciju i druga trajna rešenja za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i interno raseljenih lica, kao i da predlaže programe, mere i planove aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnog upravljanja migracijama na teritoriji grada Kragujevca, kao i da obavlja druge poslove u oblasti upravljanja migracijama u skladu sa zakonskim i dr. propisima.

Na zahtev Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Savet dostavlja izveštaj o preduzetim merama i drugim aktivnostima iz oblasti upravljanja migracijama na teritoriji grada Kragujevca.

IV Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe rada Saveta obavljaće Gradska uprava za poslove lokalne samouprave i opšte uprave - Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci.

V Na rad i odlučivanje Saveta primenjivaće se odredbe Poslovnika o radu Gradskog veća koje se odnose na rad i odlučivanje Gradskog veća.

VI Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja ("Sl. list grada Kragujevca br. 33/08).

VII Ovo rešenje objaviće se u "Službenom listu grada Kragujevca".