UREDBA KOMISIJE (EEZ) BR. 3534/87OD 24. NOVEMBRA 1987. GODINE O SVRSTAVANJU PROIZVODA U TARIFNI PODBROJ 16.04 E5 ZAJEDNIČKE CARINSKE TARIFE("Sl. glasnik RS", br. 17/2015) |
KOMISIJA EVROPSKIH ZAJEDNICA,
Imajući u vidu Ugovor o osnivanju Evropske ekonomske zajednice,
Imajući u vidu Uredbu Saveta (EEZ) broj 97/69 od 16. januara 1969. godine o merama koje se preduzimaju za doslednu primenu nomenklature Zajedničke carinske tarife1, poslednji put izmenjenu i dopunjenu Uredbom Saveta (EEZ) broj 2055/842, a posebno član 3,
____________
1 OJ L 14, 21.1. 1969, str. 1.
2 OJ L 191, 16.7.1984, str. 1.
S obzirom na to da kako bi se osigurala dosledna primena nomenklature Zajedničke carinske tarife, potrebno je doneti odredbe o tarifnom svrstavanju duboko smrznutih komada od tune bez kože ("tuna loins"), koji su prethodno kuvani i na pari, i u vodi, posebno zbog toga da se olakša uklanjanje kože, što za posledicu ima delimično koagulisanje belančevina,
S obzirom na to da kako se tarifni broj 03.01 Zajedničke carinske tarife priložene uz Uredbu Saveta (EEZ) broj 950/683, poslednji put izmenjenu i dopunjenu Uredbom (EEZ) broj 2184/874, odnosi na svežu (bilo živu ili mrtvu), rashlađenu, ili duboko smrznutu, ribu; s obzirom na to da kako se tarifni broj 16.04 odnosi na pripremljenu i konzervisanu ribu,
S obzirom na to da kako zbog termičke obrade, kom je bila podvrgnuta, sporna riba izgubila karakter proizvoda iz tarifnog broja 03.01, i shodno tome svrstava se u tarifni broj 16.04; s obzirom na to da kako, u okviru tog tarifnog broja prvenstvo ima tarifni podbroj 16.04 E5,
____________
3 OJ L 172, 22.7.1968, str. 1.
4 OJ L 203, 24.7.1987, str. 1.
5zamenjeno sa "1604 14 16" u skladu sa Aneksom Uredbe 2723/90 od 24. septembra 1990. godine kojom se zamenjuju oznake ustanovljene na osnovu nomenklature Zajedničke carinske tarife na snazi 31. decembra 1987, oznakama koje su ustanovljene na osnovu kombinovane nomenklature, u određenim Uredbama u vezi sa svrstavanjem robe, (OJ L 261 od 25.9.90 str. 24), koja je objavljena u "Službenom glasniku RS", broj 112/13 i tačkom 4. Aneksom A Uredbe Komisije (EZ) broj 936/99 od 27. aprila 1999. godine kojom se menjaju ili stavljaju van snage određene uredbe u vezi sa svrstavanjem robe prema Kombinovanoj nomenklaturi (OJ L 117 od 5.5.1999, str. 9.), koja je objavljena u "Službenom glasniku RS", broj 79/11.
S obzirom na to da su mere date u ovoj uredbi u skladu sa mišljenjem Odbora za nomenklaturu Zajedničke carinske tarife,
DONELA JE OVU UREDBU:
Duboko smrznuti komadi tune bez kože ("tuna loins") koji su prethodno kuvani i na pari, i u vodi, posebno zbog toga da se olakša uklanjanje kože, što za posledicu ima delimično koagulisanje belančevina, svrstavaju se prema Zajedničkoj carinskoj tarifi, u okviru tarifnog podbroja:
16.04 |
Prerađevine i konzerve od riba, uključujući kavijar i njegove zamene: |
|
E. tuna |
Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Evropskih zajednica".
Ova uredba je obavezujuća u celini i neposredno se primenjuje u svim državama članicama.
U Briselu, 24. novembra 1987. godine.
Za Komisiju
COCKFIELD
potpredsednik