ODLUKA
O OBAVEZI PODNOŠENJA PORESKIH PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU NEPOKRETNOSTI OBVEZNIKA KOJI NE VODE POSLOVNE KNJIGE, KOJE SE NALAZE NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 13/2014)

Član 1

Ovom odlukom uvodi se obaveza podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu na nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji grada Požarevca i to za:

1) poljoprivredno zemljište;

2) šumsko zemljište.

Član 2

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige dužni su da do 31.03.2015. godine podnesu poreske prijave za imovinu za koju poreska prijava nije podneta, a odnosi se na poljoprivredno i šumsko zemljište.

Poreska prijava iz stava 1. ovog člana podnosi se za svaku nepokretnost iz člana 1. stav 2. ove odluke posebno, na propisanom obrascu.

Član 3

Lice iz člana 2. stav 1. ove odluke, koje ne podnese poresku prijavu u skladu sa članom 2. ove odluke, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u skladu s zakonom kojim se uređuje poreski postupak i poreska administracija.

Član 4

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Požarevca" i na internet strani grada Požarevca.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u " Službenom glasniku grada Požarevca", a primenjivaće se od 1. januara 2015. godine.