ODLUKA

O REALIZACIJI PROGRAMA STRUČNE PRAKSE ZA 2015/2016. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 1/2015)

Član 1

Realizacija programa stručne prakse podrazumeva finansiranje stručne prakse u organima grada Vranja, javnim preduzećima i javnim ustanovama, državnim organima, obrazovnim institucijama i ostalim privrednim društvima i preduzetnicima za ukupno 120 lica, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, sa završenim visokim i višim obrazovanjem.

Član 2

Za realizaciju Programa stručne prakse za 2015./2016. godinu obezbeđena su sredstva u budžetu grada Vranja za 2015. godinu u iznosu od 27.810.000,00 dinara, u skladu sa Odlukom o budžetu grada Vranja za 2015. godinu, u okviru Programa 3: Lokalni ekonomski razvoj, Projekat stručna praksa 2015./2016. godine - 1501-P1.

Grad Vranje će, po završetku perioda stručne prakse, finansirati i troškove polaganja stručnih ispita za lica koja će biti angažovana u organima grada Vranja i ostalim organima gde postoji zakonska obaveza polaganja državnog stručnog ispita.

Član 3

Uslovi za prijavljivanje zainteresovanih poslodavaca iz člana 1. biće definisani javnim pozivom.

Član 4

Selekciju kandidata za potrebe prijavljenih poslodavaca, u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva, izvršiće Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijala Vranje.

Član 5

Obračun i isplatu novčanih naknada i pripadajućih doprinosa licima koji obavljaju stručnu praksu vršiće Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Vranje, na osnovu posebnog Sporazuma sa gradom o poslovno-tehničkoj saradnji i regulisanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji Programa stručne prakse za 2015./2016. godinu.

Grad Vranje se obavezuje da sukcesivno svakog meseca vrši uplatu potrebnih sredstava Nacionalnoj službi za zapošljavanje za isplatu naknade licima koja obavljaju stručnu praksu, obezbeđenjem budžetskih sredstava, bliže navedenih u članu 2. ove Odluke.

Član 6

Za realizaciju ovog programa, monitoring i izveštavanje biće zadužena Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".