REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU NADZORNOG ODBORA JAVNOG PREDUZEĆA "DIREKCIJA ZA IZGRADNJU I UREĐENJE PANČEVA" PANČEVO O VISINI ZAKUPNINE KIOSKA KOJI SU U VLASNIŠTVU JP "DIREKCIJA" PANČEVO

("Sl. list grada Pančeva", br. 30/2014)

I

Daje se saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo o visini zakupnine kioska koji su u vlasništvu JP "Direkcija" Pančevo, broj 01-4717-3/2014 od 17.12.2014. godine.

II

Sastavni deo ovog rešenja je Odluka o visini zakupnine kioska koji su u vlasništvu JP "Direkcija" Pančevo.

III

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i biće objavljeno u "Službenom listu grada Pančeva".

* * *

Nadzorni odbor Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, na 35. redovnoj sednici, na osnovu članova 38. stav 1. tačka 1. i 62. Statuta Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo i člana 3. Odluke o uslugama iz komunalne delatnosti za koje je na odluke o promenama cena potrebno pribaviti saglasnost Skupštine grada Pančeva ("Službeni list grada Pančeva" br. 15/2013), održanoj dana 17.12.2014. godine, doneo je sledeću

ODLUKU
O VISINI ZAKUPNINE KIOSKA KOJI SU U VLASNIŠTVU JP "DIREKCIJA" PANČEVO

Član 1

Ovom odlukom, utvrđuje se visina mesečne zakupnine za montažne objekte - kioske koji su u vlasništvu JP"Direkcija" Pančevo.

Član 2

Visina zakupnine za kiosk iz člana 1. ove odluke po kvadratnom metru, po zonama iznosi

1. Zona 1.692,00 dinara

2. Zona 1.206,00 dinara

3. 3ona 592, 00 dinara

4. Zona 444,00 dinara

5. Zona 242,00 dinara

Na utvrđeni iznos zakupnine iz prethodnog stava obračunava se porez u skladu sa Zakonom.

Zakupnina se plaća na osnovu mesečnih faktura izdatih od strane JP"Direkcija" Pančevo.

Obuhvati zona za postavljanje montažnih objekata - kioska na teritoriji grada Pančeva, utvrđeni su opštim aktom grada Pančeva kojim se uvode lokalne komunalne takse.

Član 3

Korisnici delova površine javne namene koji su to pravo stekli na osnovu Odluke o korišćenju donete od strane JP"Direkcija" Pančevo, na kojima su postavljeni kiosci kojim upravlja JP"Direkcija" Pančevo, zaključiće sa JP "Direkcija" Ugovor o zakupu kioska.

Na sadržina ugovora,kojim se bliže uređuju prava i obaveze ugovornih strana kao i pravne posledice neplaćanja zakupnine od strane zakupaca primenjuju se odredbe opšteg akta grada Pančeva kojim je regulisana materija davanja u zakup poslovnog prostora.

Član 4

Ova odluka smatra se donetom kada na istu da saglasnost Skupština grada Pančeva, a po pribavljanju saglasnosti stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".