ZAKLJUČCI

U VEZI SA PRIBAVLJANJEM SAGLASNOSTI ZA NOVO ZAPOŠLJAVANJE I DODATNO RADNO ANGAŽOVANJE KOD KORISNIKA JAVNIH SREDSTAVA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 7/2015)

1. Zadužuje se Služba za upravljanje ljudskim resursima (u daljem tekstu: Služba) da obavlja poslove nadležnog organa autonomne pokrajine za popunjavanje slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta iz člana 5. stav 1. tačka 3. Uredbe o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava ("Službeni glasnik RS" broj: 113/2013, 21/2014,66/2014 i 118/2014) (u daljem tekstu: Uredba).

2. Korisnici javnih sredstava (u daljem tekstu: korisnici) iz člana 5. stav 1. tačka 3. podtačka 1. Uredbe, molbu za popunjavanje slobodnog odnosno upražnjenog radnog mesta i za odobravanje dodatnog radnog angažovanja (u daljem tekstu: molba) podnose Službi na obrascu propisanom Uredbom (u daljem tekstu: obrazac), sa prethodno pribavljenim mišljenjem Pokrajinskog sekretarijata za finansije.

Korisnici iz člana 5. stav 1. tačka 3. podtačka 2. i 3. Uredbe, molbu podnose Službi.

Molba se podnosi u tri primerka, najkasnije do 5. u mesecu za odlučivanje u tom mesecu.

3. Služba objedinjuje pristigle molbe i zbirni pregled primljenih molbi za sve korisnike koji su molbu dostavili Službi, kao i po jedan primerak molbe za svakog korisnika, do 10. u mesecu dostavlja Ministarstvu finansija, radi davanja mišljenja.

Zbirni pregled iz prethodnog stava, Služba do 10. u mesecu dostavlja Pokrajinskoj vladi, radi informisanja članova Pokrajinske vlade.

4. Služba do 10. u mesecu kopiju prispele molbe korisnika iz člana 5. stav 1. tačka 3. podtačka 2. i 3. Uredbe, dostavlja pokrajinskom sekretarijatu odnosno organizacijama i službama u čiji delokrug spada delatnost podnosioca molbe (u daljem tekstu: pokrajinski organ) i Pokrajinskom sekretarijatu za finansije, radi dobijanja mišljenja o potrebi i mogućnostima za popunjavanje slobodnih odnosno upražnjenih radnih mesta. Pokrajinski organ i Pokrajinski sekretarijat za finansije dostavljaju mišljenja Službi naj kasnije do 15. u mesecu.

5. Polazeći od primljenih mišljenja pokrajinskih organa i Pokrajinskog sekretarijata za finansije koje čine sopstvenu procenu o potrebi i mogućnostima za popunjavanje slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta kod podnosilaca molbe i mišljenja Ministarstva finansija, Služba dostavlja Pokrajinskoj vladi, radi utvrđivanja predloga, objedinjeni nacrt akta o davanju saglasnosti za popunjavanje slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta kod podnosilaca molbe, kao i kopiju molbe za svakog podnosioca molbe.

Nakon što Pokrajinska vlada utvrdi objedinjeni predlog akta o davanju saglasnosti za popunjavanje slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta kod podnosilaca molbe, Služba isti dostavlja Komisiji za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava (u daljem tekstu: Komisija), kao i po jedan primerak molbe za svakog od njih.

6. Po dobijanju zaključka Komisije, Služba dostavlja podnosiocima molbi obaveštenje o ishodu postupka za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje i kopiju zaključaka.

Zaključke iz prethodnog stava, Služba dostavlja Pokrajinskoj vladi, radi informisanja članova Pokrajinske vlade.

7. Ovi zaključci primenjuju se počev od 01. marta 2015. godine.

8. Danom primene ovih zaključaka, prestaju da važe zaključci Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine broj: 101-1/2014 od 15. januara 2014. godine.

9. Radi blagovremenog informisanja korisnika koji molbu podnose Službi, ovi zaključci objaviće se u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine", kao i na internet stranicama Pokrajinske vlade, pokrajinskih sekretarijata i Službe.