PRAVILNIK
O SLUŽBENOJ LEGITIMACIJI INSPEKTORA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 2/2015 - sveska 1)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac, sadržina, način izdavanja i vođenje evidencije o izdatim službenim legitimacijama inspektora za zaštitu životne sredine (u daljem tekstu: legitimacija).

Član 2

Legitimacija se izdaje na Obrascu - Službena legitimacija inspektora za zaštitu životne sredine, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Legitimacija je veličine 65 x 95 mm i obložena je kožom crne boje.

Član 4

Prednja strana legitimacije u gornjem delu sadrži mali grb grada Valjeva, ispod njega tekst koji glasi: "REPUBLIKA SRBIJA, GRAD VALJEVO, Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, Odeljenje za inspekcijske poslove", a ispod tog teksta tekst koji glasi:

"SLUŽBENA LEGITIMACIJA INSPEKTORA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE".

Prva unutrašnja strana legitimacije sadrži: na sredini mesto za fotografiju inspektora veličine 35 x 25 mm, a ispod fotografije nalazi se mesto označeno za pečat organa koji je izdao legitimaciju "(M.P.)". Ispod toga, na sredini nalazi se mesto za upisivanje imena i prezimena inspektora, ispod kojeg je upisano: "(ime i prezime inspektora)", a ispod toga mesto za svojeručni potpis inspektora ispod kojeg je upisano: "(svojeručni potpis)". Ispod toga, nalazi se mesto za upisivanje jedinstvenog matičnog broja inspektora ispod kojeg je upisano: "(JMBG)".

Druga unutrašnja strana legitimacija sadrži: mesto za upis naziva organa koji je izdao legitimaciju ispod kojeg je upisano: "(naziv organa koji izdaje legitimaciju)", ispod toga tekst koji glasi: "OVLAŠĆENJA INSPEKTORA:'', a ispod toga tekst koji glasi: "u vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor ima prava, dužnosti i ovlašćenja određena propisima iz oblasti zaštite životne sredine". Ispod toga, sa leve strane, nalazi se mesto za upis registarskog broja pored kojeg je upisano: "Registarski broj", sa desne strane mesto za upis mesta izdavanja legitimacije iznad kojeg je upisano: "Mesto izdavanja", ispod toga mesto za upis datuma izdavanja legitimacije pored kojeg je upisano: "Datum", a ispod toga na sredini nalazi se mesto označeno za potpis ovlašćenog lica ispod kojeg je upisano: "(potpis ovlašćenog lica)".

Član 5

Načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove grada Valjeva (u daljem tekstu: načelnik) rešenjem utvrđuje registarski broj legitimacije i odlučuje o izdavanju legitimacije.

Registarski broj se sastoji od dve cifre.

Inspektor za zaštitu životne sredine nakon preuzimanja legitimacije potpisuje revers koji će se priložiti uz rešenje o izdavanju legitimacije.

Član 6

Ako inspektor za zaštitu životne sredine ošteti, izgubi ili na drugi način ostane bez svoje legitimacije dužan je da o tome istog dana obavesti načelnika koji će istu rešenjem oglasiti nevažećom.

Inspektor za zaštitu životne sredine kome prestane radni odnos ili bude raspoređen na drugo radno mesto dužan je da svoju legitimaciju neposredno preda načelniku u roku od tri dana od dana prestanka obavljanja poslova inspektora za zaštitu životne sredine.

Evidencija o izdatim, zamenjenim i nevažećim legitimacijama vodi se u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Evidencija sadrži: ime i prezime inspektora za zaštitu životne sredine, registarski broj legitimacije, datum izdavanja, vraćanja, zamene ili oglašavanja legitimacije nevažećom.

Član 7

Legitimacije koje su izdate do dana stupanja na snagu ovog pravilnika važe do dana njihove zamene legitimacijama izdatim na obrascima propisanim ovim pravilnikom.

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Valjeva".

Obrazac

 

SLUŽBENA LEGITIMACIJA INSPEKTORA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

 

 

 

 

 

REPUBLIKA SRBIJA
GRAD VALJEVO

Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove

Odeljenje za inspekcijske poslove

 

SLUŽBENA LEGITIMACIJA
INSPEKTORA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(M.P.)

 

________________________
(ime i prezime inspektora)

________________________
(svojeručni potpis)

________________________
(JMBG)

 

______________________________
(naziv organa koji izdaje legitimaciju)

 

OVLAŠĆENJA INSPEKTORA:

u vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor ima prava, dužnosti i ovlašćenja određena propisima iz oblasti zaštite životne sredine.

 

Registarski
broj _______

 

Mesto izdavanja

 

______________

 

Datum __________ 20___ godine

_____________________
(potpis ovlašćenog lica)

 

Napomene

Danom početka primene Pravilnika o izgledu obrasca službene legitimacije inspektora ("Sl. glasnik RS", br. 81/2015), odnosno 30. aprila 2016. godine, prestaju da važi pravilnici kojima se uređuju službene legitimacije inspektora u odgovarajućim oblastima inspekcijskog nadzora u delu kojim se uređuje službena legitimacija. Službene legitimacije izdate po ranijim propisima važe do njihove zamene, koja će se izvršiti najkasnije u roku od 90 dana od dana početka primene ovog pravilnika.