ODLUKA
O PRAVU NA KORIŠĆENJE I NAČINU KORIŠĆENJA PRENOSNIH RAČUNARA ZA SLUŽBENE POTREBE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 12/2011, 17/2014 i 11/2015)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se pravo na korišćenje i način korišćenja prenosnih računara za službene potrebe izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinskoj vladi, Pravobranilaštvu Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinskom zaštitniku građana - ombudsmanu, pokrajinskim sekretarijatima, pokrajinskim posebnim upravnim organizacijama, Sekretarijatu Pokrajinske vlade, službama, upravama i direkcijama (u daljem tekstu: korisnici).

Član 2

Pravo na korišćenje jednog prenosnog računara za službene potrebe u organima imaju:

- Predsednik Skupštine AP Vojvodine,

- Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine,

- Predsednik Pokrajinske vlade,

- Potpredsednik Pokrajinske vlade,

- Član Pokrajinske vlade,

- Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine,

- Sekretar Pokrajinske vlade,

- Rukovodilac organa,

- Direktor službe,

- Direktor uprave,

- Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman,

- Pravobranilac Autonomne pokrajine Vojvodine,

- Direktor direkcije,

- Rukovodioci unutrašnjih organizacionih jedinica Sektora za informacione tehnologije u Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa,

- Jedan zaposleni na poslovima informatičke podrške u organu.

Pravo na korišćenje prenosnog računara iz stava 1. ovog člana ne isključuje pravo na korišćenje personalnog računara.

Pravo na korišćenje jednog prenosnog računara za službene potrebe u organima mogu imati:

- Šef Kabineta predsednika Skupštine AP Vojvodine,

- Savetnik predsednika Skupštine AP Vojvodine,

- Zamenik rukovodioca organa,

- Podsekretar,

- Pomoćnik,

- Šef Kabineta predsednika Pokrajinske vlade,

- Savetnik predsednika Pokrajinske vlade,

- Inspektor u pokrajinskom organu uprave i interni revizor,

- Zamenik Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana,

- Zamenik Pravobranioca Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pravo na korišćenje prenosnog računara iz stava 3. ovog člana isključuje pravo na korišćenje personalnog računara.

Član 3

Rukovodilac organa, ima pravo da u skladu sa potrebama izvršenja zadataka i poslova, dodeli još dva prenosna računara zaposlenima u organu.

Član 4

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik Pokrajinske vlade imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti do 1500 evra.

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i potpredsednik Pokrajinske vlade, član Pokrajinske vlade, generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine, sekretar Pokrajinske vlade, rukovodilac organa, direktor službe, direktor uprave, Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, Pravobranilac Autonomne pokrajine Vojvodine i direktor direkcije imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti od 800 do 1000 evra.

Šef Kabineta predsednika Skupštine AP Vojvodine, savetnik predsednika Skupštine AP Vojvodine, zamenik rukovodioca organa, podsekretar, pomoćnik, šef Kabineta predsednika Pokrajinske vlade, savetnik predsednika Pokrajinske vlade, zamenik pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana i zamenik pravobranioca Autonomne pokrajine Vojvodine imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti od 600 do 800 evra.

Rukovodioci unutrašnjih organizacionih jedinica Sektora za informacione tehnologije u Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa, jedan zaposleni na poslovima informatičke podrške u organu, inspektor u pokrajinskom organu uprave, interni revizor i zaposleni iz člana 3. ove odluke imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti do 600 evra.

Navedene cene su bez poreza na dodatu vrednost.

Član 5

Prenosni računar dat na korišćenje može se zameniti samo u slučaju nemogućnosti popravke istog.

U slučaju nestanka prenosnog računara iz poslovnih prostorija korisnika, korisnik je dužan da podnese pisanu prijavu o nestanku Komisiji za raspored i opremanje službenih zgrada i poslovnih prostorija, koja o tome odlučuje.

U slučaju nestanka prenosnog računara van poslovnih prostorija korisnika, korisnik je dužan da nadoknadi njegovu tržišnu vrednost u vreme nestanka, obustavom od plate, a novi prenosni računar se nabavlja po utvrđenoj proceduri.

Prilikom preuzimanja prenosnog računara, korisnik je dužan da potpiše izjavu o obustavljanju dela plate na ime izmirenja vrednosti računara iz stava 3. ovog člana.

Obrazac Izjave sastavni je deo ove odluke.

Član 6

Dodelu prenosnih računara vrši Komisija za raspored i opremanje službenih zgrada i poslovnih prostorija, na osnovu pismenog zahteva rukovodioca organa.

Član 7

Evidenciju o korisnicima i broju dodeljenih prenosnih računara u svakom organu, vodi Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 8

Po prestanku funkcije ili radnog odnosa, korisnik vraća prenosni računar Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 8a

Zaposleni u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, koji nemaju prava da koriste prenosne računare za službene potrebe po ovoj odluci, a koji su im dati na korišćenje u Fondu za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, nastavljaju i dalje da ih koriste.

Zaposlenima iz stava 1. prenosni računari biće zamenjeni personalnim stonim računarima kada tehničke mogućnosti to dozvole.

Član 9

O sprovođenju ove odluke stara se Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 10

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Uputstvo o uslovima i načinu korišćenja prenosnih računara za službene potrebe koje je donelo Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine, na sednici održanoj 16. maja 2006. godine, broj: 108-06-00112/2006.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o pravu na korišćenje i načinu korišćenja prenosnih računara za službene potrebe

("Sl. list AP Vojvodine", br. 17/2014)

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Napomene

Obrazac Izjave koju korisnik potpisuje prilikom preuzimanja prenosnog računara, koji je sastavni deo ove odluke, nije objavljen u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 12/2011.