ODLUKA
O PRIBAVLJANJU NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNU SVOJINU GRADA NOVOG SADA ZA POTREBE UREĐENJA POVRŠINA JAVNE NAMENE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015)

Član 1

Ovom odlukom uređuju se postupak i način pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada za potrebe uređenja površina javne namene.

Član 2

Neizgrađeno građevinsko zemljište pribavlja se u javnu svojinu Grada Novog Sada u skladu sa Programom uređivanja građevinskog zemljišta.

Odluku o pokretanju postupka pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada donosi Gradonačelnik Grada Novog Sada na predlog Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Zavod).

Postupak pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta sprovodi, u ime i za račun Grada Novog Sada, Zavod.

Član 3

Zavod pisanim putem obaveštava vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta o nameri pribavljanja tog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada i poziva ga da u ostavljenom roku pristupi zaključivanju sporazuma.

Sporazum o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta sadrži podatke o: građevinskom zemljištu koje je predmet pribavljanja, nameni, ceni građevinskog zemljišta utvrđenoj od strane organizacije ovlašćene za procenu nepokretnosti, roku plaćanja cene građevinskog zemljišta, pravima i obavezama u slučaju neizvršavanja obaveza, predaji poseda i načinu rešavanja sporova.

Sporazum sa vlasnikom neizgrađenog građevinskog zemljišta, u ime i za račun Grada Novog Sada, zaključuje Zavod.

Član 4

Sporazum sa vlasnikom neizgrađenog građevinskog zemljišta zaključuje se po prethodno pribavljenom mišljenju Pravobranilaštva Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Pravobranilaštvo).

Član 5

Gradska uprava za komunalne poslove dužna je da primerak zaključenog i od strane Zavoda dostavljenog sporazuma o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta, dostavi Pravobranilaštvu i Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove - Uprava za imovinsko-pravne poslove, koja vodi jedinstvenu evidenciju nepokretnosti u javnoj svojini, u roku od 15 dana od dana zaključenja sporazuma.

Član 6

Postupci pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada, za potrebe uređenja površina javne namene, započeti u skladu sa odredbama Odluke o određivanju organa nadležnog za odlučivanje o pribavljanju građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada neposrednom pogodbom ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 52/13) okončaće se po odredbama te odluke.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".