ODLUKA
O ODREĐIVANJU ORGANA NADLEŽNOG ZA ODLUČIVANJE O OTUĐENJU, ODNOSNO DAVANJU U ZAKUP GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U SVOJINI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 56/2012 i 11/2015 - dr. odluka)

Član 1

Ovom odlukom određuje se organ nadležan za donošenje akta o otuđenju, odnosno davanju u zakup građevinskog zemljišta u svojini Grada Novog Sada za koje je donet planski dokument na osnovu kog se može izdati lokacijska dozvola (u daljem tekstu: građevinsko zemljište) i objavljivanje javnog oglasa o sprovođenju postupka javnog nadmetanja ili prikupljanja pisanih ponuda za otuđenje, odnosno davanje u zakup građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: javni oglas), obrazovanje komisije za sprovođenje postupka otuđenja, odnosno davanja u zakup građevinskog zemljišta, kao i za donošenje rešenja o otuđenju, odnosno o davanju u zakup građevinskog zemljišta učesniku u postupku.

Član 2

Organ nadležan za donošenje akta kojim se pokreće postupak otuđenja, odnosno davanja u zakup građevinskog zemljišta je Gradonačelnik Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Gradonačelnik).

Akt iz stava 1. ovog člana Gradonačelnik donosi na predlog Upravnog odbora Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Upravni odbor).

Upravni odbor predlaže Gradonačelniku građevinsko zemljište koje će biti predmet otuđenja, odnosno davanje u zakup, postupak u kome će se građevinsko zemljište otuđiti, odnosno dati u zakup, kao i tekst javnog oglasa o sprovođenju postupka.

Upravni odbor predlaže Gradonačelniku i građevinsko zemljište koje će biti predmet otuđenja, odnosno davanja u zakup u postupku neposredne pogodbe.

Javni oglas iz stava 3. ovog člana objavljuje Gradonačelnik.

Član 3

Za sprovođenje postupka otuđenja, odnosno davanja u zakup građevinskog zemljišta Gradonačelnik obrazuje i imenuje Komisiju.

Komisija ima predsednika, zamenika predsednika, dva člana i njihove zamenike.

Aktom o obrazovanju i imenovanju urediće se poslovi i zadaci Komisije.

Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

Član 4

Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja ili prikupljanja ponuda Javnim oglasom za otuđenje, odnosno davanje u zakup građevinskog zemljišta, kao i postupak neposredne pogodbe, Skupština Grada Novog Sada, na obrazložen predlog Komisije, donosi rešenje da se građevinsko zemljište otuđi, odnosno da u zakup određenom učesniku u postupku u skladu sa Zakonom.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

Napomene

Danom stupanja na snagu Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015), odnosno 4. aprila 2015. godine, prestaju da važe odredbe Odluke o određivanju organa nadležnog za odlučivanje o otuđenju, odnosno davanju u zakup građevinskog zemljišta u svojini Grada Novog Sada ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 56/2012) koje se odnose na otuđenje građevinskog zemljišta u svojini Grada.