POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA
O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE KULTURNOG PREDELA BAČ

("Sl. list AP Vojvodine", br. 14/2015)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene Kulturnog predela Bač (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom razrađuju se načela prostornog uređenja, utvrđuju ciljevi prostornog razvoja, organizacija, zaštita, korišćenje i namena prostora, kao i drugi elementi značajni za područje Kulturnog predela Bač, na delovima teritorija opština Bač, Bačka Palanka i Odžaci.

Član 3

Prostorni plan sadrži tekstualni i grafički deo.

Grafički deo čine referalne karte i to: pregledna karta pod nazivom "Posebna namena prostora" u razmeri 1: 100 000; referalna karta 1 - "Posebna namena prostora" u razmeri 1:50 000; referalna karta 2 - "Mreža naselja i infrastrukturni sistemi" u razmeri 1 : 50 000; referalna karta 3.1. - "Zaštita kulturnih i prirodnih dobara" u razmeri 1 : 50 000; referalna karta 3.2. "Prirodni resursi i zaštita životne sredine" u razmeri 1:50 000; referalna karta 4 - "Karta sprovođenja" u razmeri 1 : 50 000.

Grafički deo - referalne karte Prostornog plana iz stava 2. izrađuju se u osam primeraka, i overava ih svojim potpisom ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 4

Sastavni deo Prostornog plana čini Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene Kulturnog predela Bač na životnu sredinu.

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene Kulturnog predela Bač na životnu sredinu sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkog priloga.

Grafički prilog iz stava 2. ovog člana izrađuje se u osam primeraka, i overava ga svojim potpisom ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 5

Grafički deo Prostornog plana iz člana 3. stav 2. ove odluke, čuvaju se trajno u Skupštini AP Vojvodine (jedan komplet), Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine (dva kompleta), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (jedan komplet), opštini Bač (jedan komplet), opštini Bačka Palanka (jedan komplet), opštini Odžaci (jedan komplet) i Javnom preduzeću Zavod za urbanizam Vojvodine Novi Sad (jedan komplet).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u Prostorni plan, tekstualni i grafički deo, imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove odluke na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove odluke u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti s njom.

Član 8

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene Kulturnog predela Bač, objavljuje se u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Prostorni plan se u celosti objavljuje u elektronskom obliku i dostupan je putem interneta.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene kulturnog predela Bač objavljen je u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 14/2015, str. 251-326.