POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA
O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE INFRASTRUKTURNOG KORIDORA NAFTOVODA OD SABIRNO OTPREMNE STANICE TURIJA SEVER DO RAFINERIJE NAFTE NOVI SAD, SA ELEMENTIMA DETALJNE REGULACIJE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 14/2015)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do rafinerije nafte Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom razrađuju se načela prostornog uređenja, utvrđuju ciljevi prostornog razvoja, organizacija, zaštita, korišćenje i namena prostora, kao i drugi elementi značajni za područje infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do rafinerije nafte Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije, na delovima teritorije grada Novog Sada i opština Temerin i Srbobran.

Član 3

Prostorni plan sadrži tekstualni i grafički deo.

Grafički deo čine referalne karte i to: pregledna karta 1 - Posebna namena prostora u razmeri 1 : 50 000; referalna karta 2 - Posebna namena prostora u razmeri 1 : 5 000 - listovi od 2.1 do 2.8; referalna karta 3 - Karta sprovođenja plana u razmeri 1 : 2 500 - listovi od 3.1 do 3.18; i referalna karta 4 - Građevinske parcele nadzemnih objekata u razmeri 1 : 2 500 - listovi od 4.1 do 4.4.

Grafički deo - referalne karte Prostornog plana iz stava 2. izrađuju se u osam primeraka, i overava ih svojim potpisom ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 4

Sastavni deo Prostornog plana čini Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do rafinerije nafte Novi Sad sa elementima detaljne regulacije, na životnu sredinu.

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do rafinerije nafte Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkog priloga.

Grafički prilog iz stava 2. ovog člana izrađuje se u osam primeraka, i overava ga svojim potpisom ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 5

Grafički deo prostornog plana - pregledna karta i referalne karte iz člana 3. stav 2. ove odluke, čuvaju se trajno u Skupštini AP Vojvodine (jedan komplet), Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine (dva kompleta), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (jedan komplet), Gradu Novom Sadu (jedan komplet), opštini Srbobran (jedan komplet), opštini Temerin (jedan komplet) i u Javnom preduzeću Zavod za urbanizam Vojvodine Novi Sad (jedan komplet).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u Prostorni plan, tekstualni i grafički deo, imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove odluke na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, kao i propisi i drugi opšti akti, uskladiće se sa odredbama ove odluke u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom odlukom.

Član 8

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do rafinerije nafte Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije, objavljuje se u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Prostorni plan u celosti se objavljuje u elektronskom obliku i dostupan je putem interneta na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija sever do Rafinerije nafte Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije, objavljen je u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 14/2015, str. 215-250.