ODLUKA
O UREĐIVANJU MEĐUSOBNIH ODNOSA NADLEŽNIH SLUŽBI U POSTUPKU PRIMENE ODLUKE O UTVRĐIVANJU DOPRINOSA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 6/2015)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se međusobni odnosi Gradske uprave za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove, Gradske uprave za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda, Gradske uprave za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu i JP Direkcije za izgradnju, a prema radnjama koje su u obavezi da preduzimaju u postupku primene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Član 2

Primerak pravosnažne građevinske dozvole, Gradska uprava za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove bez odlaganja dostavlja Gradskoj upravi za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda i JP Direkciji za izgradnju.

Član 3

Po podnošenju zahteva za prijavu radova uz koju je podneto sredstvo obezbeđenja plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, ako je rešenjem o građevinskoj dozvoli predviđeno plaćanje te obaveze na rate, Gradska uprava za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove bez odlaganja dostavlja Gradskoj upravi za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda podneto sredstvo obezbeđenja, radi provere valjanosti istog.

Gradska uprava za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda dužna je da u roku od dva dana od dana prijema zahteva iz stava 1. ovog člana, potvrdi ili ospori valjanost podnetog sredstva obezbeđenja, o čemu izdaje obaveštenje Gradskoj upravi za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove.

Po dobijanju obaveštenja iz stava 2. ovog člana, Gradska uprava za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove, po podnetom zahtevu za prijavu radova postupiće u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS" broj 72/09, 81/09 - ispravka, 64/10 - US, 24/11, 121/12, 42/13 - US, 50/13 - US, 93/13 - US, 132/14 i 145/14), Pravilnikom o postupku sprovođenja objedinjene procedure ("Službeni glasnik RS" broj 22/15), Odlukom o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ("Službeni glasnik grada Jagodine", br. 1/15) i Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ("Službeni glasnik grada Jagodine", br. 4 /15).

Član 4

Valjana sredstva obezbeđenje Gradska uprava za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove bez odlaganja dostavlja Gradskoj upravi za budžet. finansije, privredu i poljoprivredu na čuvanje, a koja ih, na zahtev Gradske uprave za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda dostavlja istoj u slučaju potrebe naplate po izdatim instrumentima obezbeđenja plaćanja.

Član 5

Po izdavanju potvrde o prijavi radova, primerak iste sa dokazom o uplati prve rate, Gradska uprava za urbanizam, građevinske, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove dostavlja JP Direkciji za izgradnju radi obračuna valorizacije rata, i Gradskoj upravi za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda, radi praćenja naplate.

Obračun valorizacije rata vrši se mesečno u skladu sa članom 15. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, počev od meseca u kom je izvršena prijava radova.

Član 6

Ovu Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Jagodine", a primenjivaće se narednog dana od dana objavljivanja.