REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA POLAGANJE ISPITA IZ OBLASTI POZNAVANJA PROPISA KOJI REGULIŠU TAKSI PREVOZ I OBLASTI POZNAVANJA GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 79/2009, 25/2010, 83/2010 i 24/2015)

1. Obrazuje se Komisija za polaganje ispita iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja Grada Niša (u daljem tekstu Komisija), u sastavu:

Predsednik Komisije:

1. Veljko Radičević, dipl. inž. saob. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

Zamenik predsednika:

- Gordana Milosavljević, struk. inž. saobr. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

Članovi Komisije:

2. Nenad Mihajlović, dipl. inž. saob. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

Zamenik člana Komisije:

- Nikola Vojinović, spec. struk. inž. saob. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

3. Aleksandra Milosavljević - Šmigić, dipl. prav. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

Zamenik člana Komisije:

- Igor Trajković, dipl. inž. saob. (Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj)

2. Zadatak Komisije je da:

- donese Pravilnik o načinu polaganja ispita iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja grada Niša,

- najmanje četiri puta godišnje (tromesečno), odnosno za najmanje 10 prijavljenih kandidata organizuje polaganje ispita oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja grada Niša,

- organizuje i blagovremeno obavesti kandidate o rokovima za polaganje ispita,

- pripremi ispitna pitanja za proveru znanja kandidata iz poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz, i oblasti poznavanja grada Niša,

- o rezultatima ispita obavesti upravu nadležnu za poslove saobraćaja i upravu nadležnu za inspekcijske poslove.

3. Ispitu prisustvuju u svojstvu ispitivača presednik i članovi Komisije.

4. Administrativne i finansijsko-računovodstvene poslove za potrebe Komisije obavlja jedan od članova koga Komisija odredi.

5. Isplatu naknade za stručni rad predsedniku Komisije i članovima Komisije ili njihovim zamenicima odobrava načelnik uprave nadležne za poslove saobraćaja.

6. Naknada za polaganje ispita iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja Grada Niša, koju uplaćuje kandidat, utvrđuje se u iznosu od 5.000,00 dinara, po ispitu.

7. Predsedniku Komisije i članovima komisije, za stručni rad u Komisiji pojedinačno, pripada naknada u neto iznosu od 300,00 dinara po prijavljenom kandidatu za polaganje ispita.

8. Isplata naknade za stručni rad predsedniku Komisije i članovima Komisije ili njihovim zamenicima, vršiće se u roku od deset dana po održanom ispitu iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja Grada Niša.

9. Obrazac uverenja o položenom ispitu iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja Grada Niša, propisuje uprava nadležna za poslove saobraćaja u saradnji sa Komisijom.

10. Na osnovu izveštaja Komisije o rezultatima ispita, uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje kandidatima uverenje o položenom ispitu iz oblasti poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i oblasti poznavanja Grada Niša.

11. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Niša".