ODLUKA
O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 3/2015)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se vrste javnih parkirališta, upravljanje, održavanje i korišćenje javnih parkirališta, naplata parkiranja i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa javnih parkirališta i drugih površina određenih ovom odlukom, na teritoriji Grada Požarevca.

Član 2

Za vršenje poslova iz člana 1. ove odluke na teritoriji Grada Požarevca, Skupština grada Požarevca osnovala je Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Požarevac (u daljem tekstu: vršilac komunalne delatnosti).

Upravljanje, održavanje i korišćenje javnih parkirališta, u smislu odredaba ove odluke je komunalna delatnost od interesa za Grad Požarevac.

Član 3

Javnim parkiralištima u smislu odredaba ove odluke, smatraju se površine javne namene koje su uređene za parkiranje vozila i druge javne površine koje se odrede za parkiranje.

Javna parkirališta mogu biti opšta, posebna i povremena.

Javnim parkiralištima, u smislu odredaba ove odluke, ne smatraju se posebni prostori za parkiranje motornih vozila koji pripadaju određenom objektu (preduzeća, ustanova, taksi stajališta i dr.) i služe isključivo za zadovoljavanje potreba stanovnika, odnosno zaposlenih korisnika.

Izgrađena i uređena parkirališta, opšta i posebna, poveravaju se na upravljanje vršiocu komunalne delatnosti.

Član 4

Opšta parkirališta su delovi kolovoza, trotoara ili površine između kolovoza i trotoara i druge površine posebno obeležene za parkiranje motornih vozila.

Povremena parkirališta su javne saobraćajne površine i posebni prostori određeni i obeleženi za parkiranje vozila za vreme trajanja sportskih, kulturnih, umetničkih, sajamskih i drugih priredbi i skupova.

Rešenje o utvrđivanju opštih, posebnih i povremenih parkirališta donosi Gradsko veće grada Požarevca na predlog organa uprave nadležnog za poslove saobraćaja.

Član 5

Posebna parkirališta su objekti i površine uređeni i izgrađeni za parkiranje motornih vozila mase do 2,5 tone sa kontrolisanim ulaskom i izlaskom vozila.

Kontrola ulaska i izlaska vozila sa posebnog parkirališta vrši se postavljanjem rampe i izgradnjom ili postavljanjem objekta za naplatu ili na drugi način.

Posebna parkirališta mogu biti trajnog i privremenog karaktera.

Posebna parkirališta se izgrađuju i uređuju u skladu sa odgovarajućim planskim aktom koji donosi Skupština grada Požarevca.

Član 6

Javna parkirališta obeležavaju se saobraćajnom signalizacijom u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja.

Javna parkirališta imaju na vidnom mestu istaknuto obaveštenje koje sadrži: zonu, kategorije motornih vozila koja se mogu parkirati, načine naplate takse za korišćenje, kao i vremensko ograničenje korišćenja javnog parkirališta.

Član 7

O tekućem održavanju opštih i posebnih parkirališta stara se vršilac komunalne delatnosti.

O investicionom održavanju opštih i posebnih parkirališta stara se upravljač puta.

Član 8

Javna parkirališta se koriste za parkiranje motornih vozila pravnih, fizičkih lica i preduzetnika (u daljem tekstu: korisnik).

Korisnikom parkirališta u smislu odredaba ove odluke smatra se vozač ili vlasnik vozila, ako vozač nije identifikovan.

Organ uprave nadležan za poslove saobraćaja dužan je da na opštem parkiralištu u zavisnosti od kapaciteta, odredi parking mesta za vozila invalida.

Taksu za parkiranje vozila ne plaćaju vojni invalidi, civilni invalidi rata, invalidi rada sa 80 ili više procenata telesnog oštećenja ili kod koji postoji telesno oštećenje koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta (nogu) od 60 ili više procenata za jedno putničko vozilo u vlasništvu ako im služi za ličnu upotrebu.

Preduzeće izdaje posebnu parking kartu za korisnike iz stava 4. ovog člana.

Član 9

Vozila hitne medicinske pomoći, policije, vojske Srbije, vatrogasnih vozila, vozila organa grada Požarevca, vozila koja vrše komunalne usluge i vozila inspekcijskih organa kada u vršenju službe koriste javna parkirališta ne plaćaju uslugu parkiranja.

Član 10

Posebna parkirališta se mogu, izuzetno, po odobrenju Gradskog veća grada Požarevca privremeno koristiti za druge namene (za potrebe zabavnih i sportskih manifestacija i dr.).

Član 11

Vršilac komunalne delatnosti vrši naplatu takse, rezerviše prostor za parkiranje, izdaje pretplatne karte za parkiranje, uklanja nepropisno parkirana vozila i ista čuva na za tu namenu određenom prostoru.

Vršilac komunalne delatnosti nema obavezu čuvanja vozila na parkiralištima i ne snosi odgovornost za oštećenje ili krađu vozila na istim.

II POVLAŠĆENI KORISNICI I REZERVACIJA PARKING MESTA

Član 12

Pojedini korisnici (stanari, invalidi, korisnici poslovnog prostora) mogu javna parkirališta koristiti kao povlašćeni korisnici, pod uslovima i na način utvrđen aktom vršioca komunalne delatnosti.

Povlašćenim korisnicima iz stava 1. ovog člana vršilac komunalne delatnosti izdaje povlašćenu parking kartu koja se može koristiti isključivo za vozilo za koje je ova karta izdata.

Fizičkom licu se može izdati najviše jedna povlašćena parking karta.

Povlašćeni korisnici iz stava 1. ovog člana javna parkirališta mogu da koriste samo po jednom osnovu.

Odobrenje za rezervaciju opštih parkirališta izdaje vršilac komunalne delatnosti. Pravnim licima i preduzetnicima odobrenje za rezervaciju može se izdati najviše za 2 vozila u vlasništvu, ukoliko kapacitet parkinga dozvoljava.

Odobrenje se izdaje po zahtevu za lokaciju u neposrednoj blizini sedišta, to jest poslovnice pravnog lica i preduzetnika ili prebivališta fizičkog lica i važi za jednu kalendarsku godinu.

III NAPLATA PARKIRANJA

Član 13

Za korišćenje parkirališta korisnik je dužan da plati odgovarajuću taksu kupovinom parking karte ili elektronskim putem slanjem SMS poruke.

Taksu iz stava 1. ovog člana plaća korisnik parkirališta.

Član 14

Korisnik javnog parkirališta je obavezan da:

- plati korišćenje parking mesta prema vremenu zadržavanja na propisan način,

- postupa u skladu sa dozvoljenim vremenom korišćenja parking mesta utvrđenim rešenjem o opštim i posebnim parkiralištima,

- koristi parking mesto u skladu sa saobraćajnim znakom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom kojima je označeno parking mesto.

Član 15

Za korišćenje usluge korisnik je dužan da u vozilu poseduje važeću parking kartu ili parkiranje plati elektronskim putem, što evidentira vršilac komunalne delatnosti.

Korisnik parkirališta dužan je da:

- istakne kupljenu parking kartu s unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla vozila ili plati parkiranje putem mobilnog telefona i

- koristi ispravno parking kartu i u nju unese tačne podatke ili da ispravno ukuca registracionu oznaku vozila u poslatoj SMS poruci u slučaju plaćanja mobilnim telefonom.

Isticanjem parking karte, odnosno zaustavljanjem vozila na parking mestu, ako se plaćanje vrši elektronskim putem, korisnik prihvata propisane uslove za korišćenje javnog parkirališta.

Kupovinom parking karte ili slanjem SMS poruke korisnik stiče pravo korišćenja parking mesta.

Član 16

Kontrolu ispravnosti korišćenja javnih parkirališta vrši ovlašćeni kontrolor vršioca komunalne delatnosti (u daljem tekstu: kontrolor).

Prilikom vršenja kontrole, kontrolor nosi službeno odelo i dužan je da pokaže službenu legitimaciju.

Vršilac komunalne delatnosti izdaje legitimaciju i utvrđuje izgled službenog odela.

Član 17

Korisnik koji postupa suprotno odredbama člana 14. i člana 15. stav 1. i 2. ove odluke, dužan je da plati dnevnu parking kartu u iznosu određenom Odlukom o lokalnim komunalnim taksama.

Dnevna karta važi od trenutka izdavanja do isteka vremena predviđenog za naplatu parkiranja u danu kada je karta izdata.

Dnevnu kartu izdaje ovlašćeni kontrolor i uručuje je korisniku, a kada nije u mogućnosti da uruči kartu korisniku, istu pričvršćuje na vozilo.

Dostavljanje dnevne karte na način iz stava 3. ovog člana smatra se urednim i kasnije oštećenje ili uništenje dnevne karte nema uticaj na valjanost dostavljanja i ne odlaže plaćanje dnevne karte.

Korisnik javnog parkirališta dužan je da plati dnevnu kartu u roku od osam dana od dana dostavljanja na način iz stava 3. ovog člana.

Ako korisnik parkirališta odnosno vlasnik vozila ne plati dnevnu kartu, vršilac komunalne delatnosti pokreće prekršajni postupak.

IV POSTUPANJE SA NEPROPISNO PARKIRANIM VOZILIMA

Član 18

Na javnim parkiralištima zabranjeno je:

- parkiranje vozila suprotno postavljenom saobraćajnom znaku, horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji (parkiranje na pretplatnom parking mestu, ometanje korišćenje parkirališta i dr.);

- ostavljanje neregistrovanih vozila;

- ostavljanje neispravnog ili havarisanog vozila, odnosno priključnog vozila bez sopstvenog pogona;

- parkiranje vozila koje ne pripada kategoriji vozila za koje je parkiralište namenjeno;

- parkiranje vozila na mestima predviđenim za invalidna lica i na rezervisanim parking mestima, ukoliko korisnik ne spada u navedene kategorije;

- zauzimanje parking mesta postavljanjem ograda ili sličnih prepreka bez saglasnosti vršioca komunalne delatnosti;

- vršenje usluga popravke ili pranja vozila;

- obavljanje drugih radnji koje utiču na nesmetano funkcionisanje parkiranja, kao i komunalne delatnosti od opšteg značaja.

Neregistrovana, neispravna ili havarisana vozila, kao i ostavljena vozila na posebno obeleženim i rezervisanim mestima biće uklonjena o trošku korisnika.

Nalog za uklanjanje vozila iz prethodnog stava izdaje komunalni inspektor.

Član 19

Vršilac komunalne delatnosti je dužan ukloniti nepropisno parkirano vozilo sa površine javne namene po nalogu policijskog službenika.

Ukoliko policijski službenik ili nadležni inspekcijski organ u kontroli saobraćaja putem video nadzora ili foto zapisa utvrdi da je vozilo nepropisno parkirano ili zaustavljeno, doneće rešenje u elektronskoj ili drugoj formi kojim će naložiti uklanjanje vozila u roku koji ne može biti kraći od tri minuta. Rešenje se dostavlja licu koje obavlja uklanjanje vozila koje isto pričvršćuje na vidno mesto vozila i time se smatra da je isto uručeno vozaču.

Vršilac komunalne delatnosti zadržava pravo da na javnim parkiralištima izvrši postavljanje uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila korisnika koji koristi javna parkirališta, a za koga se uvidom u informativni sistem kontrole i naplate vršioca komunalne delatnosti utvrdi da ima neplaćenu dnevnu kartu koja je izdata najmanje 10 (deset) dana pre dana postavljanja uređaja, a uz obezbeđenje foto snimaka i uz sačinjavanje zapisnika sa lica mesta.

Vozilu korisnika sa stranim registarskim tablicama izvršiće se postavljanje uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila korisnika koji koristi javna parkirališta, ukoliko se uvidom u informativni sistem kontrole i naplata vršioca komunalne delatnosti utvrdi da ima neplaćenu dnevnu kartu, bez obzira na dan izdavanja dnevne karte.

Vršilac komunalne delatnosti je dužan da na vozilo na kojem su postavljeni uređaji kojima se sprečava odvoženje vozila, ispod brisača na prednjem vetrobranskom staklu vidno istakne obaveštenje da su na vozilu postavljeni uređaji, kao i broj telefona na koji može da se pozove ovlašćeni radnik vršioca komunalne delatnosti, koji će nakon što je korisnik izvršio uplatu za dnevnu kartu i troškove za uslugu postavljanja uređaja, ukloniti uređaje koji su postavljeni na vozilu.

Ukoliko se vlasnik vozila ne pojavi u roku od 24 sata od trenutka postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila, vozilo na kome su postavljeni ovi uređaji biće prebačeno specijalnim vozilom pauk na za to određeno mesto, pri čemu se prilikom preuzimanja vozila plaćaju i troškovi usluge vozila pauk.

Član 20

Ovlašćeno lice - kontrolor, sačinjava dokumentaciju (zapisnik i foto snimak) u prilogu naloga za uklanjanje vozila sa vidljivim činjeničnim stanjem u smislu mesta i vremena otpočinjanja uklanjanja vozila i vremena prekršaja, kao i registarskih tablica vozila, koja se čuva u arhivi vršioca komunalne delatnosti.

Prilikom uklanjanja vozila vršilac komunalne delatnosti je dužan da postupa sa pažnjom dobrog domaćina i da čuva vozilo od oštećenja.

Član 21

Postupak uklanjanja vozila smatra se započetim kada specijalno vozilo-pauk stigne na mesto rada po pozivu nalogodavca ili kada su započete radnje za pripremu uklanjanja ili kada je dobijen nalog za premeštanje, a smatra se završenim momentom odmicanja najmanje jednog para točkova vozila od podloge, nakon čega nije moguće izvršiti prekid uklanjanja vozila po izdatom nalogu.

Postupak blokiranja smatra se započetim kada se na točak počne stavljati uređaj za sprečavanje odvoženje vozila, a smatra se završenim kada se na jednom točku postavi taj uređaj.

Uklanjanje, odnosno blokiranje vozila će se prekinuti ako se vozač pojavi na licu mesta i prihvati da ukloni vozilo.

U slučaju iz stava 1. ovog člana primenjuje se cena za započetu intervenciju iz važećeg cenovnika vršioca komunalne delatnosti.

Člana 22

Komunalni inspektor u vršenju inspekcijskog nadzora kad utvrdi da se ometa vršenje komunalne usluge ili korišćenje komunalnih objekata ostavljanjem vozila suprotno članu 18. stav 1. alineja 2. i 3. Ove odluke, narediće rešenjem korisniku, odnosno sopstveniku, ako je prisutan, da odmah ukloni to vozilo pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Ako se lice iz stava 1. ovog člana ne nalazi na licu mesta, komunalni inspektor će, bez saslušanja stranke, doneti rešenje kojim će naložiti da se vozilo ukloni u roku od tri minuta.

Rešenje iz stava 2. ovog člana pričvršćuje se na vozilo uz naznačenje dana i časa kada je nalepljeno i time se smatra da je dostavljanje izvršeno, a kasnije oštećenje, uništenje ili uklanjanje ovog rešenja ne utiče na valjanost dostavljanja.

Ako lice iz stava 1. ovog člana ne postupi po datom nalogu, komunalni inspektor će odrediti postavljanje uređaja kojim se sprečava odvoženje vozila, odnosno odrediće da se vozilo ukloni o trošku korisnika, odnosno sopstvenika, na mesto koje je za to određeno.

Trošak iz stava 4. ovog člana se utvrđuje cenovnikom vršioca komunalne delatnosti i može da obuhvata troškove odnošenja vozila, ležarine i druge dospele troškove.

Vršilac komunalne delatnosti, kao poverilac dospelog potraživanja u čijoj je državini uklonjeno vozilo po nalogu nadležnog organa, ima pravo zadržati ga dok mu ne bude isplaćeno potraživanje.

Žalba protiv rešenja iz stava 1. i 2. ovog člana ne odlaže njegovo izvršenje.

Član 23

Uklonjena vozila vršilac komunalne delatnosti odnosi i čuva na prostoru adekvatno uređenom i obezbeđenom.

Na mestu predviđenom za čuvanje vozila. vršilac komunalne delatnosti mora obezbediti čuvarsku službu.

U periodu od početka uklanjanja nepropisno parkiranog vozila pa do momenta preuzimanja vozila od strane korisnika, vršilac komunalne delatnosti snosi materijalnu odgovornost za preuzeto vozilo.

Član 24

Vlasnici prinudno uklonjenih vozila dužni su da ih preuzmu u roku od 120 dana od dana uklanjanja vozila.

Vršilac komunalne delatnosti ostvaruje pravo da vozilo koje se ne preuzme u roku iz stava 1. ovog člana, isto proda kako bi se namirili troškovi odnošenja, ležarine i drugi dospeli troškovi.

Član 25

Vlasnik uklonjenog vozila dužan je da plati:

- troškove uklanjanja vozila;

- troškove skladištenja i čuvanja vozila.

Visina troškova iz prethodnog stava utvrđuje se cenovnikom vršioca komunalne delatnosti.

Saglasnost na cene usluga vršioca komunalne delatnosti daje Skupština grada Požarevca.

V NADZOR

Član 26

Nadzor nad sprovođenjem odredba ove odluke vrši organ uprave - Odeljenje nadležno za komunalne poslove i odeljenje nadležno za poslove saobraćaja.

Poslove inspekcijskog nadzora nad primenom odredaba ove odluke vrši komunalna inspekcija, izuzev odredaba iz člana 7. nad čijom primenom inspekcijski nadzor vrši saobraćajna inspekcija.

U vršenju nadzora ovlašćena lica komunalne inspekcije izdaju prekršajni nalog za učinjeni prekršaj, podnose zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obaveštavaju drugi nadležni organ da preduzme mere iz svoje nadležnosti i obavljaju druge poslove propisane zakonom i ovom odlukom.

Komunalno-policijske i druge poslove kontrole načina korišćenja javnih parkirališta u skladu sa odredbama ove odluke i kontrolu primene odluke u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji i drugim propisima, vrši komunalna policija.

Član 27

U vršenju inspekcijskog nadzora, komunalni inspektor je ovlašćen da:

1. naredi izvršenje utvrđenih obaveza i preduzimanje mera za otklanjanje nedostataka,

2. naredi uklanjanje vozila i drugih stvari,

3. preduzme druge mere u skladu sa zakonom i propisima Grada Požarevca.

U vršenju komunalno-policijskih poslova, komunalni policajac prisustvom na mestu održavanja reda:

- sprečava ostavljanje vozila bez tablica i bez važećih registarskih tablica odnosno vozila čijoj registracionoj nalepnici je istekao rok važenja i ostavljanje vozila na kojima registarske tablice odnosno registracione nalepnice nisu postavljene na propisan način;

- ostavljanje neispravnog ili havarisanog vozila odnosno priključnog vozila bez sopstvenog pogona;

Kada komunalni policajac ustanovi povredu odredaba ove odluke, pored ovlašćenja koja su mu utvrđena zakonom, ovlašćen je da:

- izdaje prekršajni nalog za učinjeni prekršaj:

- podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje utvrđene ovom odlukom;

- podnosi prijavu nadležnom organu za učinjeno krivično delo i

- obavesti drugi nadležni organ da preduzme mere iz svoje nadležnosti.

VI KAZNENE ODREDBE

Član 28

Novčanom kaznom od 50.000,00 dinara do 1.000.000,00 dinara kazniće se vršilac komunalne delatnosti, ako:

- na propisan način ne obeleži opšta i posebna parkirališta (član 7. stav 1.);

Novčanom kaznom od 50.000,00 dinara do 1.000.000,00 dinara kazniće se upravljač puteva ako:

- na propisan način investiciono ne održava opšta i posebna parkirališta (član 7. stav 2.)

Za prekršaje iz stava 1. i 2. ovog člana kazniće se novčanom kaznom od 5.000,00 dinara do 75.000,00 dinara odgovorno lice vršioca komunalne delatnosti i upravljača puta.

Član 29

Novčanom kaznom od 50.000,00 dinara do 1.000.000,00 dinara kazniće se za prekršaj drugo pravno lice ako:

- postupi suprotno odredbama člana 12. ove odluke,

- ne postupi u skladu sa odredbama člana 14. ove odluke.

- ne postupi u skladu sa odredbama člana 15. stav 1. i 2. ove odluke i

- postupi suprotno odredbama člana 18. ove odluke, osim odredaba za koje se izdaje prekršajni nalog.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se novčanom kaznom od 5.000,00 dinara do 75.000,00 dinara odgovorno lice u pravnom licu.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom od 10.000,00 dinara do 250.000,00 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se fizičko lice novčanom kaznom od 5.000,00 dinara do 50.000,00 dinara.

Član 30

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu biće kažnjeno fizičko lice i odgovorno lice u iznosu od 5.000,00 dinara, preduzetnik u iznosu od 25.000,00 dinara, a pravno lice od 50.000,00 dinara za prekršaje iz člana 18. stav 1. alineja 2. i 3.

Član 31

Komunalni inspektor i komunalni policajac, u okviru svojih nadležnosti izdaju u pisanoj formi prekršajni nalog u skladu sa zakonom kojim je propisana sadržina prekršajnog naloga, za prekršaje za koje su propisane novčane kazne u fiksnom iznosu u članu 30. ove odluke.

Prekršajni nalog se izdaje ukoliko je prekršaj otkriven na jedan od sledećih načina:

1. neposrednim opažanjem prilikom kontrole, nadzora ili pregleda, kao i uvidom u službenoj evidenciji nadležnog organa;

2. uvidom u podatke koji su dobijeni uz pomoć uređaja za nadzor ili merenje;

3. prilikom inspekcijskog ili drugog nadzora pregledom dokumentacije, prostorija i robe ili na drugi zakonom propisani način.

Prekršajni nalog se sastoji od originala i dve kopije. Original se uručuje licu protiv koga se izdaje prekršajni nalog, a kopiju zadržava organ koji je prekršajni nalog izdao.

Prekršajni nalog se uručuje prisutnom licu za koga se smatra da je učinilo prekršaj u momentu otkrivanja prekršaja.

Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog svojim potpisom na odgovarajućem mestu u nalogu potvrđuje njegov prijem.

Ako je lice za koje se smatra da je učinilo prekršaj odsutno i kada okolnosti otkrivanja ili priroda prekršaja to zahtevaju, dostavljanje prekršajnog naloga će se izvršiti putem pošte ili dostavne službe, u skladu sa odredbama zakona o prekršajima.

Ako prisutno lice protiv koga se izdaje prekršajni nalog odbije da primi nalog, komunalni inspektor ili komunalni policajac upozoriće ga na posledice odbijanja prijema, uneti u prekršajni nalog zabelešku o odbijanju prijema, dan i čas kada je prijem odbijen čime se smatra da je prekršajni nalog uručen.

Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga ne plati izrečenu kaznu ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje o izdatom sudskom nalogu, smatraće se da je prihvatio odgovornost propuštanjem, a prekršajni nalog će postati konačan i izvršan.

Prekršajni nalog sa konstatacijom konačnosti i zabeležbom da novčana kazna nije plaćena, komunalni inspektor ili komunalni policajac dostavlja nadležnom prekršajnom sudu radi sprovođenja izvršenja u skladu sa zakonom.

Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog može prihvatiti odgovornost za prekršaj i nakon isteka roka od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga ako pre postupka izvršenja dobrovoljno plati celokupni iznos izrečene novčane kazne.

VII PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 32

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o javnim parkiralištima ("Službeni glasnik grada Požarevca", br. 1/10, 8/11, 13/12 i 6/13).

Rešenje o utvrđivanju opštih i posebnih parkirališta Gradsko veće grada Požarevca na predlog organa uprave nadležnog za poslove saobraćaja doneće danom stupanja na snagu ove Odluke.

Član 33

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanje u "Službenom glasniku grada Požarevca".