ODLUKA

O ODREĐIVANJU DOKTORA MEDICINE ZA STRUČNO UTVRĐIVANJE VREMENA I UZROKA SMRTI UMRLIH IZVAN ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 11/2015)

Član 1

Ovom odlukom grad Pančevo poverava Domu zdravlja Pančevo vršenje poslova stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji grada Pančeva i određivanje doktora medicine.

Član 2

Poslove stručnog utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti na teritoriji grada Pančeva obavljaju doktori medicine koji su zaposleni na neodređeno i određeno vreme u Službi hitne medicinske pomoći i zdravstvenim ambulantama u naseljenim mestima Doma zdravlja Pančevo.

Član 3

Sredstva za pregled umrlih lica i stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti za lica umrla van zdravstvene ustanove i izdavanje potvrda o smrti na teritoriji grada Pančeva, obezbeđuju se u budžetu grada Pančeva.

Član 4

Za regulisanje međusobnih prava i obaveza u vezi sa obavljanjem poslova iz člana 2. ove odluke grad Pančevo i Dom zdravlja Pančevo zaključivaće ugovor svake kalendarske godine.

Ugovor iz stava 1. ovog člana, u ime grada Pančeva, potpisivaće gradonačelnik grada Pančeva.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".