REŠENJE
O IMENOVANJU KOMISIJE ZA REŠAVANJE PRITUŽBI NA RAD KOMUNALNE POLICIJE GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 6/2015)

Član 1

Imenuje se Komisija za rešavanje pritužbi na rad Komunalne policije grada Vranja (u daljem tekstu: Komisija), u sastavu:

Predsednik:

Nenad Marković, glavni policijski inspektor, zam. načelnika Odeljenja policije Policijske uprave Vranje.

Članovi:

1. Srđan Stošić, načelnik Komunalne policije;

2. Igor Zlatković, odbornik Skupštine Grada;

3. Boban Pešić, odbornik Skupštine Grada; i

4. Aleksandar Trajković, odbornik Skupštine Grada.

Član 2

Kontrolu rešavanjem pritužbi na rad Komunalne policije, Komisija vrši u skladu sa zakonom i drugim propisima kojima se uređuje nadležnost Komunalne policije.

U postupku razmatranja pritužbe, Komisija je ovlašćena da od podnosioca pritužbe i drugih lica prikuplja potrebna obaveštenja i dokaze o činjenicama i okolnostima na koje se pritužba odnosi, kao i da od Gradske uprave i Policije traži potrebnu pomoć i saradnju.

Komisija postupak rešavanja pritužbi zaključuje dostavljanjem odgovora podnosiocu pritužbe u roku od 30 dana od dana isteka roka za vođenje postupka kod načelnika Komunalne policije, odnosno ovlašćenog lica.

Član 3

Komisija može da radi i punovažno odlučuje ako sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova Komisije.

Odluke Komisije donose se većinom glasova od ukupnog broja članova Komisije.

Član 4

Mandat Komisije traje dve godine.

Predsedniku i članovima Komisije mandat prestaje istekom vremena na koje su imenovani, prestankom osnova po kojem su imenovani u Komisiju, podnošenjem ostavke i razrešenjem.

Predsednik i članovi Komisije mogu biti razrešeni pre isteka vremena na koje su imenovani, na obrazložen pisani predlog najmanje jedne trećine odbornika u Skupštini Grada.

Član 5

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje o imenovanju Komisije za rešavanje pritužbi na rad Komunalne policije grada Vranja, broj: 02-30/11-13 od 03.02.2011. godine ("Službeni glasnik grada Vranja", broj 3/11).

Član 6

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 7

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".