ODLUKA
O ODREĐIVANJU ORGANA GRADA VRANJA ZA DAVANJE PRETHODNE SAGLASNOSTI ZA UPIS PRAVA SVOJINE ZA OBJEKTE KOJI SU IZGRAĐENI NA POVRŠINAMA JAVNE NAMENE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 6/2015)

Član 1

Ovom Odlukom, određuje se Gradsko veće Grada Vranja (u daljem tekstu: Gradsko veće), kao organ Grada Vranja nadležan za davanje prethodne saglasnosti za upis prava svojine za objekte koji su izgrađeni na površinama javne namene, odnosno na zemljištu planiranom za uređenje ili izgradnju objekata javne namene ili površina javne namene za koje se, u skladu sa odredbama posebnog zakona, utvrđuje javni interes.

Član 2

Saglasnost iz čl. 1. ove Odluke, može se, izuzetno, dati za: porodično stambene objekte do 300 m2 neto korisne površine, stanove u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama do 200 m2 neto korisne površine, poslovni prostor u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama do 100 m2, garaže do 30 m2, vikend kuće (kuće za odmor) do 200 m2, objekte za davanje zanatske delatnosti do 100 m2, pomoćne i ekonomske objekte, izgrađene bez građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju i potvrđene tehničke dokumentacije do 11. septembra 2009. godine, ili izgrađene na osnovu građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju i potvrđene tehničke dokumentacije do 11. septembra 2009. godine, a za čije korišćenje nije izdata upotrebna dozvola, u skladu sa zakonom.

Saglasnost se može dati i za deo porodičnog stambenog objekta iz stava 1. ovog člana, ako se taj deo koristi za stanovanje i ako su na tom objektu izvedeni konstruktivni građevinski radovi, krovna konstrukcija i krovni pokrivač.

Član 3

Saglasnost Gradskog veća u smislu čl. 1. i 2. ove Odluke, pribavlja organ nadležan za upis prava svojine, po službenoj dužnosti.

Član 4

Predlog rešenja o davanju saglasnosti za upis prava svojine za objekte iz čl. 1. i 2. ove Odluke, priprema Sekretarijat za urbanizam, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove Gradske uprave Grada Vranja, u skladu sa propisima kojima se uređuje legalizacija objekta, odnosno naknadno izdavanje građevinske dozvole.

Član 5

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".