REŠENJE

DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU O IZMENI ROKA DOSPELOSTI OBAVEZE PLAĆANJA NAKNADE ZA ISPORUČENU TOPLOTNU ENERGIJU TARIFNIM KUPCIMA KOJIMA OBRAČUN I DOSTAVU RAČUNA VRŠI JKP "BEOGRADSKE ELEKTRANE"

("Sl. list grada Beograda", br. 24/2015)

1. Daje se saglasnost na Odluku o izmeni roka dospelosti obaveze plaćanja naknade za isporučenu toplotnu energiju tarifnim kupcima kojima obračun i dostavu računa vrši JKP "Beogradske elektrane", koju je doneo Nadzorni odbor pod brojem I-6448/16, na sednici održanoj 9. aprila 2015. godine.

2. Ovo rešenje i odluku iz stava I rešenja objaviti u "Službenom listu Grada Beograda", a odluka se primenjuje od dobijanja saglasnosti.

* * *

Na osnovu člana 37. Statuta JKP "Beogradske elektrane" broj VII-1876 od 5. februara 2015. godine (Prečišćen tekst), Nadzorni odbor JKP "Beogradske elektrane", na 31. redovnoj sednici održanoj 9. aprila 2015. godine, doneo je sledeću

ODLUKU

1. Menja se rok dospelosti obaveze plaćanja naknade za isporučenu toplotnu energiju tarifnim kupcima, kojima obračun i dostavu računa vrši JKP "Beogradske elektrane", kao i rok za ostvarivanje prava na popust i to na sledeći način:

- Rok dospelosti obaveze plaćanja je 30 dana od dana izdavanja računa a za račune izdate poslednjeg dana u mesecu, datum dospeća je poslednji dan u narednom mesecu;

- Pravo na popust u visini od 5%, tarifni kupac ostvaruje za plaćanje izvršeno u roku od 15 dana od dana izdavanja računa;

- Za plaćanja izvršena nakon isteka roka dospelosti, obračunavaće se zakonska zatezna kamata.

2. Ostalim korisnicima JKP "Beogradske elektrane" ispostavljaju račune sa rokom dospeća plaćanja koji je utvrđen ugovorom.

3. Ova odluka se primenjuje od dana davanja saglasnosti osnivača.

4. Za izvršenje obaveza koje proističu iz ove odluke zadužuje se direktor preduzeća.