ODLUKA
O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA SREMSKA MITROVICA U SVRHU LEGALIZACIJE OBJEKATA I NAKNADI ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U POSTUPKU LEGALIZACIJE

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 13/2013, 8/2014 i 4/2015)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom se utvrđuje postupak naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u legalizaciji i druga pitanja od značaja za sprovođenje postupka legalizacije objekata u skladu sa Zakonom.

Čl. 2-8

(Brisano)

IV NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U POSTUPKU LEGALIZACIJE OBJEKATA

Član 9

Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta, u postupku legalizacije objekata, utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: stepena komunalne opremljenosti, godišnjih programa za uređivanje građevinskog zemljišta, urbanističke zone, namene i površine objekta.

Član 10

Stepen komunalne opremljenosti podrazumeva stepen izgrađenosti mreže infrastrukture.

Član 11

Godišnji program uređivanja građevinskog zemljišta donosi Skupština grada na predlog JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" (u daljem tekstu: Direkcija).

Član 12

Područje grada Sremska Mitrovica u smislu ove odluke deli se na devet urbanističkih zona (u daljem tekstu: zone), koje su osnov za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Za parcele koje pripadaju različitim zonama osnov za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta je zona višeg ranga.

Sastavni deo ove odluke je spisak područja koje obuhvataju pojedine zone.

Član 13

Namena građevinskog zemljišta za koje se utvrđuje naknada za uređivanje građevinskog zemljišta može biti: stanovanje, komercijalna delatnost, proizvodna delatnost i ostale namene.

Član 14

Naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta za objekte izgrađene, dograđene odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole, po ovoj odluci, plaća vlasnik navedenog objekta (u daljem tekstu: vlasnik objekta).

Naknadu iz stava 1. ovog člana vlasnik objekta plaća na osnovu ugovora o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: ugovor) koji zaključuje sa Direkcijom.

Izuzetno od odredaba stava 1. ovog člana, za objekte izgrađene, dograđene odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole iz sredstava budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinice lokalne samouprave, odnosno sredstava pravnih lica čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave, ne plaća se naknada.

Član 15

Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: naknada) obuhvata troškove pripremanja građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: troškovi pripremanja) i troškove opremanja građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: troškovi opremanja) zavisno od stepena komunalne opremljenosti, zone, namene i površine objekta, a prema godišnjem programu uređenja građevinskog zemljišta.

Troškovi uređivanja građevinskog zemljišta obuhvataju i naknadu za izgradnju parkinga na površinama javne namene.

Troškovi uređivanja građevinskog zemljišta ne obuhvataju troškove infrastrukture, koje vlasnik objekta posebno ugovara sa nadležnim preduzećem (TT objekti i mreža, kablovski i distributivni sistem, toplifikacija, gasifikacija i dr.).

Član 16

Troškovi pripremanja obuhvataju troškove za:

- istražne radove, izradu geodetskih, geoloških i drugih podloga, izradu planske i projektne dokumentacije, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, raseljavanje, rušenje objekata koji su za to planom predviđeni, saniranje terena, izradu programa za uređivanje građevinskog zemljišta za tekuću godinu i druge radove.

Član 17

Troškovi opremanja obuhvataju troškove za:

- izgradnju objekata: elektroenergetskih, fekalne kanalizacije, atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže, kolovoza, parkinga, trotoara i izgradnju i uređenje javnih zelenih površina sa pratećim sadržajem.

Troškovi opremanja se utvrđuju prema funkcionalnom rangu mreže za čije finansiranje služe i odnosi se na:

- magistralnu i primarnu mrežu i

- sekundarnu mrežu.

Obračun troškova iz stava 2. ovog člana se vrši prema funkcionalnom rangu, i to:

- troškovi izgradnje magistralne i primarne mreže (objekti i radovi koji su od neposrednog uticaja na ukupni kapacitet i funkciju odgovarajućeg komunalnog sistema i imaju značaj za područje Grada, kao i objekti i radovi koji opslužuju dva ili više stambenih blokova, postojećih ili planiranih, ili užih prostornih celina druge namene i imaju značaj samo za područje Grada);

- troškovi izgradnje sekundarne mreže (delovi komunalnih sistema koji opslužuju dva ili više objekata u jednom stambenom bloku ili užoj prostornoj celini druge namene i od značaja su samo za taj stambeni blok ili užu prostornu celinu).

Radovi na izgradnji komunalnih objekta, u delu koji služi samo pojedinim stambenim zgradama ili objektima druge namene, u cilju povezivanja tih objekata sa odgovarajućim sistemima gradske komunalne infrastrukture (priključci), smatraju se sastavnim delovima objekata kojima služe, ne iskazuju se u okviru radova na uređivanju građevinskog zemljišta i nisu sadržani u naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta.

Izvođenje i finansiranje radova, iz prethodnog stava, snosi vlasnik objekta.

Član 18

Namene objekta-prostora, odnosno zemljišta u smislu ove odluke, za koje se utvrđuje naknada su:

1. Stambeni objekti (porodični stambeni objekti na zasebnim parcelama i ekonomski objekti na tim parcelama, stambeni prostori u stambeno-poslovnim objektima, stambeni prostori u kolektivnim stambenim zgradama sa više zasebnih stambenih jedinica i pomoćni objekti uz navedene objekte).

Pod ekonomskim objektima se podrazumevaju sledeći objekti: letnje kuhinje, ambari, pušnice, nadstrešnice za mašine, magacini hrane i objekti namenjeni ishrani stoke, tovilišta, štale i sl.

Pod pomoćnim objektima podrazumevaju se sledeći objekti: garaže, kotlarnice, šupe i sl.

2. Objekti društvenog standarda i objekti privredno-proizvodne delatnosti (škole, fakulteti, dečije ustanove, ustanove socijalne zaštite, zdravstveni objekti, objekti kulture, objekti sporta i verski objekti, proizvodno zanatstvo, industrija, građevinarstvo, komunalni objekti, pijace, saobraćajni i prateći objekti, garaže, prateći skladišni, stovarišni i magacinski prostor uz privredno-proizvodne objekte, kao i prateći poslovno-kancelarijski prostor u privrednim odnosno proizvodnom objektu i prateći garažni prostor u ovim objektima, kolske vage i poljoprivredni objekti i objekti za preradu poljoprivrednih proizvoda).

3. Objekti poslovno-uslužne delatnosti i poslovno-komercijalne delatnosti (ugostiteljski objekti, hotelijerski objekti, banke, osiguravajuća društva, menjačnice, ateljei, galerije, izložbeni saloni, sportski tereni i poslovni sadržaji u objektima sporta za komercijalnu upotrebu, uslužno zanatstvo i prateći garažni prostor, administrativni, komercijalni, trgovinski objekti, tržni centri, trgovina na veliko, diskonti, šoping molovi, skladišta, stovarišta, magacini, objekti zabave i razonode (kladionice, kockarnice, video klubovi), ostali objekti komercijalnog karaktera i prateći garažni prostor).

4. Objekti čija se delatnost obavlja na otvorenom prostoru (benzinske pumpe, sportski tereni, građare, pilane, stovarišta i svi drugi objekti čija se delatnost obavlja i na otvorenom prostoru).

Namena objekta - prostora, koji nisu navedeni u stavu 1. ovog člana utvrđuju se prema najsličnijoj nameni.

Član 19

Naknada se obračunava po m2 neto površine objekta - prostora za koji se utvrđuje naknada za uređivanje građevinskog zemljišta, na osnovu, projekta izvedenog objekta, a prema SRPS U.C2.100: 2002 ("Sl. list SRJ", br. 32/2002), prema zoni utvrđenoj u članu 4. ove odluke, nameni objekta i troškovima uređenja građevinskog zemljišta.

Naknada za objekte iz člana 18. stav 1. tačka 4. obračunava se po m2 neto površine objekta i kompleksa zemljišta uz objekat.

Visina naknade iskazana je u tabelama 1, 1a, 2, 3, i 4. koje su sastavni deo ove odluke.

Broj parking mesta koji predstavljaju osnov za obračun iz člana 15. stav 2. ove odluke utvrđuje se na osnovu broja stambenih, odnosno poslovnih jedinica, tako što obračunava jedno parking mesto na jednu stambenu, odnosno poslovnu jedinicu, s tim da ukoliko dođe do formiranja većih poslovnih jedinica od 70 m2 neto površine, utvrđuje se naknada za jedno parking mesto na svakih 70 m2 neto površine umanjeno za parking mesta obezbeđena na sopstvenoj parceli.

U slučaju iz člana 15. stav 2. ove odluke visina naknade data je u tabeli 5 koja je sastavni deo odluke.

Član 20

Za rekonstrukciju, adaptaciju kao i promenu namene stambenog u poslovni prostor, plaća se razlika u ceni i površini u zavisnosti od namene objekta, odnosno prostora.

Za rekonstrukciju, adaptaciju kao i promenu namene poslovnog prostora u poslovni prostor druge namene, plaća se razlika u ceni i površini u zavisnosti od namene prostora.

Član 21

Visina naknade, utvrđena na način iz člana 19. ove odluke, umanjuje se na sledeći način:

1) za 25%:

- površine otvorenog prostora;

2) za 50%:

- garaže (sem slobodnostojećih);

- pomoćni prostori u okviru objekta za stanovanje iz člana 18. stava 1. tačka 1. ove odluke (garažni prostor, ajnforti, vešernice i ostave u kolektivnom i stambeno poslovnom objektu, šupe za ogrev i sl.);

- otvoreni bazeni uz porodičnu individualnu stambenu zgradu;

- površine u podrumskim etažama;

- površine skloništa;

3) za 75%:

- površine na otvorenom prostoru rekreativno-sportski objekti i objekti zabave i razonode;

- površine na otvorenom prostoru koje čine funkcionalnu celinu sa objektom (kolske vage i sl.);

- ekonomski prostori iz člana 18. stav 1. tačka 1. ove odluke.

Otvoreni prostor iz stava 1. ovog člana predstavlja površinu koja konstrukciono i funkcionalno pripada zgradi i ima jednu ili više neposrednih veza sa spoljnim prostorom (lođa, balkon, terasa, galerija, trem, veranda i slično).

Otvoreni prostori mogu da budu:

- pokriveni prostori koji nisu zatvoreni sa svih strana do pune spratne visine (npr. pokriveni balkoni);

- nepokriveni prostori ali ograničeni parapetnim zidovima, vencima, rukohvatima (npr. nepokriveni balkoni).

Umanjenje se primenjuje samo po jednom osnovu i to onom koji je najpovoljniji za investitora.

Član 22

Izuzetno od odredbe člana 19. ove odluke:

- za legalizaciju stambenog objekta, na katastarskoj parceli na kojoj ima ili je bio legalno izgrađen objekat, za površinu sa već izgrađenim ili srušenim stambenim objektom do 200 m2 neto površine, naknada se obračunava samo po osnovu troškova primarne i magistralne mreže, a za preostali deo površine objekta koji se gradi, preko površine od 200 m2 plaća se pun iznos naknade;

- za rekonstrukciju tavanskog u stambeni prostor i dogradnju potkrovlja na objektima sa ravnim krovom, naknada se obračunava samo po osnovu troškova primarne i magistralne mreže.

Član 23

Naknada se ne plaća za legalizaciju stambenih objekata u VII i VIII zoni, osim troškova sekundarne mreže vodovoda, ukoliko postoji izgrađena mreža.

Za legalizaciju stambenih objekata u VI zoni obračunava se po osnovu troškova magistralne i primarne mreže i troškova sekundarne mreže objekata fekalne kanalizacije i vodovoda, ukoliko postoji izgrađena mreža.

Za objekte iz člana 18. stav 1. tačka 2), 3) i 4) u naseljenom mestu Laćarak i u VII i VIII zoni, obračunava se naknada za uređivanje građevinskog zemljišta po osnovu troškova magistralne i primarne mreže i troškova sekundarne mreže za objekte vodovoda, ukoliko postoji izgrađena mreža.

Član 24

Vlasniku objekta, koji je sopstvenim sredstvima učestvovao u izgradnji pojedinih objekata komunalne infrastrukture, srazmerno se umanjuje iznos utvrđene naknade, uz podnošenje odgovarajućeg dokaza o učešću u sufinansiranju. Kao dokaz priznaje se ugovor o sufinansiranju ili potvrda mesne zajednice.

Član 25

Ukoliko je predmet legalizacije poseban fizički deo objekta (stan, poslovni prostor, garaža i slično), obračunava se neto korisna površina posebnog fizičkog dela, bez obzira na ukupnu površinu objekta u kojoj se taj poseban fizički deo nalazi.

Član 26

Ukoliko je na parceli na kojoj se legalizuje objekat srušen legalan objekat, vlasnik objekta plaća naknadu za razliku u površini i nameni između objekta koji legalizuje i objekta koji je srušen.

Legalnost objekta iz stava 1. ovog člana se dokazuje: izvodom iz lista nepokretnosti, kopijom plana, građevinskom dozvolom, upotrebnom dozvolom, tehničkom dokumentacijom i uvidom na licu mesta, što će obaviti ovlašćeno lice Direkcije.

Član 27

Vlasnik objekta podnosi pismeni zahtev za plaćanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta Direkciji.

Ukoliko je vlasnik objekta pravno lice, uz zahtev iz stava 1. ovog člana prilaže se sledeća dokumentacija:

- list nepokretnosti,

- projekat izvedenog objekta,

- izvod iz registra nadležnog organa (APR) i

- drugi dokazi koji mogu uticati na utvrđivanje visine naknade.

Ukoliko je vlasnik objekta fizičko lice, uz zahtev iz stava 1. ovog člana prilaže se sledeća dokumentacija:

- list nepokretnosti,

- projekat izvedenog objekta i

- drugi dokazi koji mogu uticati na utvrđivanje visine naknade.

Član 28

Vlasnik objekta plaća naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta, obračunatu u skladu sa ovom Odlukom, jednokratno ili u ratama.

Ukoliko se naknada plaća jednokratno, iznos naknade obračunat po odredbama ove Odluke umanjuje se za 30%, a plaća se u roku od 7 dana od dana obračuna.

Ukoliko se kao način plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta utvrdi plaćanje u ratama, plaćanje se vrši u jednakim mesečnim ratama do 240 meseci.

Član 29

Ukoliko se naknada za uređivanje građevinskog zemljišta plaća u ratama, neisplaćene rate podležu usklađivanju jedanput godišnje (po isteku kalendarske godine) sa stopom rasta potrošačkih cena u Republici Srbiji za prethodnu godinu.

Član 30

Ukoliko je vlasniku objekta utvrđena naknada za uređivanje građevinskog zemljišta na iznos od 1.000.000,00 i više dinara, obezbeđenje plaćanja naknade vrši se stavljanjem hipoteke na objekat koji se legalizuje, na osnovu založne izjave.

Odredbe stava 1. ovog člana se ne odnose na proizvodne objekte, kao i objekte koji služe u svrhu proizvodnje, pravnih lica u stečaju.

Član 31

Vlasnik objekta odnosno investitor koji je zaključio ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta na rate, može podneti zahtev za otplatu preostalog duga u celosti, uz mogućnost umanjenja duga za 30%.

V PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 32

Ugovori kojima se uređuje visina i način plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u svrhu legalizacije, kao i ugovori o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, po kojima nije istekao ugovoreni rok plaćanja, a koji su zaključeni na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 47/2003 i 34/2006), Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 72/2009, 81/2009 i 24/2011) i propisa donetih na osnovu tih Zakona, ostaju na snazi i posle donošenja ove Odluke.

Lice kojem je otuđeno građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Sremska Mitrovica u svrhu legalizacije objekta može podneti zahtev za otplatu preostalog duga u celosti. Otplata preostalog duga u celosti uređuje se Aneksom osnovnog Ugovora koji u ime i za račun Grada Sremska Mitrovica potpisuje Gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica.

Član 33

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u Javnoj svojini Grada Sremska Mitrovica u postupku legalizacije objekata i naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije ("Službeni list Grada Sremska Mitrovica", broj 2/2010, 5/2011, 16/2012 - ispravka i 17/2012).

Član 34

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".

 

SPISAK PODRUČJA PO ZONAMA

PRVA E ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA VUKA KARADŽIĆA

- ULICA DOSITEJEVA

- ULICA ĐURE JAKŠIĆA DO TRGA NIKOLE PAŠIĆA

- ŽITNI TRG

- ULICA KRALJA PETRA PRVOG DO STAROG ŠORA

- ULICA MASARIKOVA

- PROLAZ ZELENO DRVO

- ULICA SVETOG DIMITRIJA

- ULICA SVETOG SAVE

- ULICA SOLARSKI TRG

- TRG VOJVOĐANSKIH BRIGADA

- TRG GRADSKI PARK

- TRG NIKOLE PAŠIĆA

- TRG SVETOG STEFANA

- TRG ĆIRE MILEKIĆA

- ULICA ŠEĆER SOKAK DO ULICE DR ILIJE BAJIĆA I PROLAZA ZELENO DRVO

PRVA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA 28. MARTA

- ULICA ARSENIJA ČARNOJEVIĆA

- ULICA BRANKA RADIČEVIĆA

- ULICA VODNA

- ULICA DR ILIJE BAJIĆA

- ULICA ĐURE JAKŠIĆA OD TRGA NIKOLE PAŠIĆA

- ULICA ZANATLIJSKA

- ULICA ZMAJ JOVINA

- ULICA ILARIONA RUVARCA

- ULICA JEVREMA VIDIĆA

- ULICA JUPITEROVA

- ULICA KRALJA PETRA PRVOG OD STAROG ŠORA

- ULICA MUZEJSKA

- NASELJE DEKANSKE BAŠTE

- ULICA PAROBRODSKA

- ULICA PIVARSKA

- ULICA PROMENADA DO VODNE

- ULICA PUŠKINOVA

- ULICA RATARSKA

- ULICA RIBARSKA OBALA

- ULICA SAVE KOVAČEVIĆA DO PROLAZA ZA SPOMEN GROBLJE

- ULICA SVETLA

- ULICA SVETOZARA MILETIĆA

- ULICA STARI ŠOR

- ULICA CVETNA

- ULICA ŠEĆER SOKAK OD ULICE DR ILIJE BAJIĆA I PROLAZA ZELENO DRVO

DRUGA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA BAJANOVA

- ULICA BATUTOVA

- ULICA BATUTOVA NOVA

- ULICA BULEVAR KONSTANTINA VELIKOG DO ULICE 16. DIVIZIJE

- ULICA VASE PELAGIĆA

- ULICA VASE STAJIĆA

- ULICA VASE ČUBRILOVIĆA

- ULICA VLADIMIRA MATIJEVIĆA DO ULICE TARASA ŠEVĆENKA

- ULICA VOJVODE STEPE

- ULICA VOJISLAVA ILIĆA

- ULICA GORANA KOVAČIĆA

- ULICA DESANKE MAKSIMOVIĆ

- ULICA DIMITRIJA FRUŠIĆA

- ULICA ŽELEZNIČKA

- ULICA ŽELJA

- ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA DO SPOMEN GROBLJA

- ULICA IRINEJEVA

- ULICA IRIŠKA

- ULICA JOVANA CVIJIĆA

- ULICA JOVANKE GABOŠAC

- ULICA JOVICE TRAJKOVIĆA

- ULICA KNEZA LAZARA

- ULICA KUZMINSKA

- ULICA MAKSIMA GORKOG

- ULICA MILOŠA ĐURIĆA

- ULICA MILOŠA CRNJANSKOG

- ULICA MIROSLAVA ANTIĆA

- ULICA NASELJE M. P. KAMENJAR

- ULICA NASELJE MATIJE HUĐI

- ULICA NASELJE STARI MOST

- ULICA NOVI ŠOR

- ULICA PALANKA DO KRALJA A KARAĐORĐEVIĆA I MARSILIJEVE

- ULICA PETRA PRERADOVIĆA DO ULICE KRALJA A. KARAĐORĐEVIĆA I PROLAZA ZA UROŠA STOJŠIĆA

- ULICA POSAVSKA

- ULICA PROMENADA OD VODNE

- ULICA RADINKE VITASOVIĆ

- ULICA SAVE KOVAČEVIĆA OD PROLAZA ZA SPOMEN GROBLJE

- ULICA SAVE SOGIĆA

- ULICA SREMSKIH DIVERZANATA

- ULICA STEVANA SREMCA

- ULICA TIMOČKE DIVIZIJE

- ULICA ĆUKOVAC

- ULICA UROŠA STOJŠIĆA

- ULICA FILIPA VIŠNJIĆA

- ULICA FRUŠKOGORSKA DO ULICE MILOŠA OBILIĆA

- ULICA ŠKOLSKA

TREĆA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA 16. DIVIZIJE

- ULICA ANTONA SMAŽENKA DO ULICE MILOŠA OBILIĆA

- ULICA BULEVAR KONSTANTINA VELIKOG OD ULICE 16. DIVIZIJE DO ANTONA SMAŽENKA

- ULICA VLADIMIRA MATIJEVIĆA OD ULICE TARASA ŠEVĆENKA

- ULICA DESPOTA BRANKOVIĆA

- ULICA DIMITRIJA PULJEVIĆA

- ULICA DR DUŠANA POPOVIĆA

- ULICA DRAGINJE NIKŠIĆ

- ULICA ŽELEZNIČKA OD MILOŠA OBILIĆA DO PRUGE

- ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA OD SPOMEN GROBLJA DO MILOŠA OBILIĆA

- ULICA IGNJATA JUNGA

- ULICA ILIRSKA

- ULICA JALIJSKA 1

- ULICA JALIJSKA 2

- ULICA JALIJSKA 3

- ULICA JALIJSKA 4

- ULICA JUG BOGDANA

- ULICA KRALJA ALEKSANDRA KARAĐORĐEVIĆA

- ULICA KRALJA DRAGUTINA

- ULICA LEGETSKA

- ULICA MALI SOKAK

- ULICA MARSILIJEVA

- ULICA MATOŠEVA

- ULICA MILANA TEPIĆA

- ULICA MILOŠA OBILIĆA

- ULICA MIHAJLA PUPINA

- ULICA NEMANJINA

- ULICA NIKOLE RADOJČIĆA

- ULICA NOVOFORMIRANE ULICE ISTOČNO I ZAPADNO OD V. STEPE (NASELJE JALIJA)

- ULICA NJEGOŠEVA

- ULICA PALANKA OD KRALJA A. KARAĐORĐEVIĆA I MARSILIJEVE

- ULICA RAVANIČKA

- ULICA RADIVOJA VRHOVCA

- ULICA PETRA PRERADOVIĆA OD KRALJA A. KARAĐORĐEVIĆA I PROLAZA ZA U. STOJŠIĆA DO DRAGINJE NIKŠIĆ

- ULICA SAVSKA

- ULICA SREMSKOG DOBROVOLJAČKOG ODREDA

- ULICA TARASA ŠEVĆENKA

- ULICA TEODORA KRAČUNA

- ULICA FRUŠKOGORSKA OD MILOŠA OBILIĆA DO PRUGE

- ULICA CERSKA

ČETVRTA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA 1. NOVEMBRA

- ULICA 9. MAJA

- ULICA ALEKSE ŠANTIĆA

- ULICA ANTONA SMAŽENKA OD ULICE MILOŠA OBILIĆA

- ULICA AURELIJANOVA

- ULICA BOŽICE STOJŠIĆ

- ULICA BULEVAR KONSTANTINA VELIKOG OD ANTONA SMAŽENKA

- ULICA VELJKA PETROVIĆA

- ULICA VIŠNJEVAČKA DO MARKA AURELIJA

- ULICA VUKA ISAKOVIĆA

- ULICA GAVRILA PRINCIPA

- ULICA GAJEVA

- ULICA GLIGORIJA VOZAREVIĆA

- ULICA DALMATINSKA

- ULICA DESPOTA STEFANA

- ULICA DR NEBOJŠE MALETIĆA

- ULICA DR SLOBODANA MALETIĆA

- ULICA ĐURE DANIČIĆA DO ULICE BOSUTSKI PUT I I ULICE DUDARA

- ULICA ŽIVANA MIJATOVIĆA

- ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA OD ULICE MILOŠA OBILIĆA

- ULICA JAKOVA IGNJATOVIĆA

- ULICA JANKA VESELINOVIĆA

- ULICA JOVANA DUČIĆA

- ULICA JOVANA ŠTOKOVCA

- ULICA JOSIFA RAJAČIĆA

- ULICA KARAĐORĐEVA

- ULICA KONSTANTINA TRUMIĆA

- ULICA KOSTE ABRAŠEVIĆA

- ULICA KRISTE BADANJAC

- ULICA KRUŠEDOLSKA

- ULICA LAZARA VOJNOVIĆA

- ULICA LAZE VOZAREVIĆA

- ULICA LAZE KOSTIĆA

- ULICA LIVADSKA

- ULICA LUKIJANA MUŠICKOG

- ULICA LJUTICE BOGDANA

- ULICA MAJEVIČKA

- ULICA MAČVANSKA

- ULICA MILENKA GRČIĆA

- ULICA MIRNA

- ULICA MITE KOSTIĆA

- ULICA NIKOLE TESLE

- ULICA NUŠIĆEVA

- ULICA PANONSKA

- ULICA PETRA KRANJČEVIĆA

- ULICA PETRA PRERADOVIĆA OD DRAGINJE NIKŠIĆ

- ULICA PETRA RUNJANINA

- ULICA PETROVARADINSKA

- ULICA PIONIRSKA

- ULICA PODRINJSKA

- ULICA PRVOMAJSKA

- ULICA PROBOVA

- ULICA PROTE MILUTINOVIĆA

- ULICA RADNIČKA DO ULICE KOSOVKE DEVOJKE

- ULICA RADNIČKO IGRALIŠTE

- ULICA RUMSKA

- ULICA RUSINSKA

- ULICA SAVE ŠUMANOVIĆA

- ULICA SIMEONA PIŠČEVIĆA

- ULICA SLAVONSKA

- ULICA STEVANA SINĐELIĆA

- ULICA STEFANA ŠTILJANOVIĆA

- ULICA TEODORA BEKIĆA

- ULICA TRIVE VITASOVIĆA

- ULICA FORTUNA

- ULICA CARA DUŠANA

2. U MAČVANSKOJ MITROVICI

- ULICA 28. AVGUSTA

- ULICA ALEKSANDRA STANKOVIĆA LALE

- ULICA BRAĆE ĆULIBRK

- ULICA DRAGOLJUBA VELJANOVIĆA

- ULICA MAČVANSKI KEJ DO TRGA ŽRTAVA FAŠIZMA

- ULICA MILORADA SPASOJEVIĆA BELOG

- ULICA MILORADA SREMČEVIĆA

- ULICA SVETISLAVA DAMJANOVIĆA

PETA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI

- ULICA 15. MAJA

- ULICA BANATSKA

- ULICA BANJALUČKA

- ULICA BAČKA

- ULICA BEOGRADSKA

- ULICA BOSUTSKI PUT

- ULICA BRANKA ĆOPIĆA

- ULICA VLADIKE FRUŠIĆA

- ULICA VODOVODNA

- ULICA DEVET JUGOVIĆA

- ULICA DIMITRIJA DAVIDOVIĆA

- ULICA DR MILANA KOSTIĆA

- ULICA DRINSKA

- ULICA DUDARA

- ULICA ZADRUŽNA

- ULICA ZMAJA OGNJENOG VUKA

- ULICA IVE ANDRIĆA

- ULICA JOSIFA PANČIĆA

- ULICA KOZARAČKA

- ULICA KOSOVKE DEVOJKE

- ULICA KRAJIŠKA

- ULICA KRALJA TVRTKA PRVOG

- ULICA KUVEŽDINSKA

- ULICA LAĆARAČKA

- ULICA LIČKA

- ULICA MAJKE JUGOVIĆA

- ULICA MARKA AURELIJA DO VIŠNJEVAČKE

- ULICA MARKA KRALJEVIĆA

- ULICA MILANA ŠKRGIĆA

- ULICA MILEVE MARIĆ

- ULICA NASELJE MALA SLAVONIJA NOVOFORMIRANE ULICE

- ULICA NOVOSADSKA

- ULICA OZRENSKA

- ULICA PARCELE UZ PUT OD RASKRSNICE RUMSKA MALTA DO MARSILIJEVE ULICE

- ULICA PETRA KOČIĆA

- ULICA PLANINSKA

- ULICA POSAVSKOG ODREDA

- ULICA RADINAČKI PUT

- ULICA RADNIČKA OD ULICE KOSOVKE DEVOJKE

- ULICA SAVSKI CVET

- ULICA SLAVKA VORKAPIĆA

- ULICA SREMSKOG FRONTA

- ULICA STEFANA LASTAVICE

- ULICA STEVANA BEŠOVIĆA

- ULICA STEVANA MOKRANJCA

- ULICA STERIJINA

- ULICA TICANOVA

- ULICA USTANIČKA

- ULICA FRUŠKOGORSKA OD PRUGU

- ULICA FRUŠKOGORSKOG ODREDA

- ULICA HAJDUK STANKA

- ULICA CRNOGORSKA

- ULICA ŠESTE ISTOČNOBOSANSKE BRIGADE

- ULICA ŠIŠATOVAČKA

2. U MAČVANSKOJ MITROVICI

- OBUHVATA PODRUČJE KOJE NIJE OBUHVAĆENO ČETVRTOM ZONOM U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ŠESTA ZONA

1. U SREMSKOJ MITROVICI PREOSTALO PODRUČJE KOJE NIJE OBUHVAĆENO 1, 2, 3, 4 I 5-om U NASELJENOM MESTU KO I U KO

2. NASELJENO MESTO: LAĆARAK U NASELJENOM MESTU KO I U KO

SEDMA ZONA

1. NASELJENA MESTA:

JARAK U NASELJENOM MESTU KO I U KO

KUZMIN U NASELJENOM MESTU KO I U KO

MARTINCI U NASELJENOM MESTU KO I U KO

SALAŠ NOĆAJSKI U NASELJENOM MESTU KO I U KO

OSMA ZONA

1. NASELJENA MESTA:

BEŠENOVAČKI PRNJAVOR U NASELJENOM MESTU KO I U KO

BEŠENOVO U NASELJENOM MESTU KO I U KO

BOSUT U NASELJENOM MESTU KO I U KO

VELIKI RADINCI U NASELJENOM MESTU KO I U KO

DIVOŠ U NASELJENOM MESTU KO I U KO

GRGUREVCI U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ZASAVICA 1 U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ZASAVICA 2 U NASELJENOM MESTU KO I U KO

LEŽIMIR U NASELJENOM MESTU KO I U KO

MANĐELOS U NASELJENOM MESTU KO I U KO

NOĆAJ U NASELJENOM MESTU KO I U KO

RADENKOVIĆ U NASELJENOM MESTU KO I U KO

RAVNJE U NASELJENOM MESTU KO I U KO

SREMSKA RAČA U NASELJENOM MESTU KO I U KO

STARA BINGULA U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ČALMA U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ŠAŠINCI U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ŠIŠATOVAC U NASELJENOM MESTU KO I U KO

ŠULJAM U NASELJENOM MESTU KO I U KO

 

Tabela 1

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA STAMBENE OBJEKTE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA - PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

IE

 

 

 

 

 

 

 

 

1,609.30

569.52

397.50

384.40

320.34

1,210.20

106.80

4,598.06

I

 

 

 

 

 

 

 

 

1,287.44

455.62

318.00

307.52

256.27

968.16

85.44

3,678.45

II

 

 

 

 

 

 

 

 

804.65

284.76

198.75

192.20

160.17

605.10

53.40

2,299.03

III

 

 

 

 

 

 

 

 

724.19

256.28

178.88

172.98

144.15

544.59

48.06

2,069.13

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

643.72

227.81

159.00

153.76

128.14

484.08

42.72

1,839.22

V

 

 

 

 

 

 

 

 

603.49

213.57

149.06

144.15

120.13

453.83

40.05

1,724.27

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

563.26

199.33

149.06

134.54

112.12

423.57

37.38

1,619.26

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

482.79

 

149.06

 

112.12

 

 

743.97

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

402.33

 

 

 

112.12

 

 

514.45

NAPOMENA: tabela 1 se odnosi na porodične stambene objekte na zasebnim parcelama i ekonomske objekte na tim parcelama, stanove u stambeno-poslovnim objektima i pomoćne objekte uz navedene objekte.

Tabela 1A

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA STAMBENE OBJEKTE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA-PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

 

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

UKUPNO

IE

 

 

 

 

 

 

 

 

2,677.88

947.68

661.44

639.64

533.05

2.013.77

177.72

7,651.17

I

 

 

 

 

 

 

 

 

2,142.30

758.15

529.15

511.71

426.44

1,611.02

142.17

6,120.94

II

 

 

 

 

 

 

 

 

1,338.94

473.84

330.72

319.82

266.52

1,006.89

88.86

3,825.59

III

 

 

 

 

 

 

 

 

1,205.04

426.46

297.65

287.84

239.87

906.20

79.97

3,443.93

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

1,071.15

379.07

264.58

255.86

213.22

805.51

71.09

3.061.27

V

 

 

 

 

 

 

 

 

1,004.20

355.38

248.04

239.87

199.89

755.16

66.64

2,869.94

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

937.26

331.69

248.04

223.87

186.57

704.82

62.20

2,695.15

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

803.36

 

248.04

 

186.57

 

 

1,237.97

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

669.47

 

 

 

186.57

 

 

856.03

NAPOMENA: tabela 1A se odnosi na stanove u stambeno-poslovnim objektima sa više stambenih jedinica, stanove u kolektivnim stambenim zgradama i pomoćne objekte uz navedene objekte.

Tabela 2

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE DRUŠTVENOG STANDARDA I OBJEKTE PRIVREDNO-PROIZVODNE DELATNOSTI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA-PROSTORA)

ZONA

MAGISTARLNA PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

IE

 

 

 

 

 

 

 

 

1,609.30

455.62

318.00

307.52

256.27

968.16

85.44

4,000.30

I

 

 

 

 

 

 

 

 

1.287.44

364.49

254.40

246.02

205.02

774.53

68.35

3,200.24

II

 

 

 

 

 

 

 

 

804.65

227.81

159.00

153.76

128.14

484.08

42.72

2,000.15

III

 

 

 

 

 

 

 

 

724.18

205.03

143.10

138.38

115.32

435.67

38.45

1,800.14

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

643.72

182.25

127.20

123.01

102.5

387.26

34.18

1,600.12

V

 

 

 

 

 

 

 

 

603.49

170.86

119.25

115.32

96.10

363.06

32.04

1,500.11

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

563.25

159.47

119.25

107.63

89.70

338.86

29.90

1,408.06

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

482.79

 

119.25

 

89.70

 

 

691.73

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

402.32

 

 

 

89.70

 

 

492.02

NAPOMENA: Tabela 2 se odnosi na škole, fakulteti, dečije ustanove, ustanove socijalne zaštite, zdravstveni objekti, objekti kulture, objekti sporta i verski objekti, proizvodno zanatstvo, industrija, građevinarstvo, komunalni objekti, pijace, saobraćajni i prateći objekti, garaže prateći skladišni, stovarišni i magacinski prostor uz privredno-proizvodne objekte kao i prateći poslovno-kancelarijski prostor u privrednom odnosno proizvodnom objektu i prateći garažni prostor u ovim objektima, kolske vage i poljoprivredni objekti i objekti za preradu poljoprivrednih proizvoda i navedeni poslovni prostori u stambeno-poslovnim objektima i sl.

Tabela 3

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE POSLOVNO-KOMERCIJALNE DELATNOSTI I POSLOVNO-USLUŽNE DELATNOSTI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA - PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

IE

 

 

 

 

 

 

 

 

3,620.92

1,025.14

715.50

691.92

576.61

2,178.36

192.24

9,000.68

I

 

 

 

 

 

 

 

 

2,896.73

820.11

572.40

553.54

461.29

1,742.69

153.79

7,200.55

II

 

 

 

 

 

 

 

 

1,810.46

512.57

357.75

345.96

288.31

1,089.18

96.12

4,500.34

III

 

 

 

 

 

 

 

 

1,629.41

461.31

321.98

311.36

259.48

980.26

86.51

4,050.31

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

1,448.37

410.05

286.20

276.77

230.64

871.34

76.90

3,600.27

V

 

 

 

 

 

 

 

 

1,086.27

307.54

214.65

207.58

172.98

653.51

57.67

2,700.21

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

1,013.86

287.04

214.65

193.74

161.45

609.94

53.83

2,534.50

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

869.02

 

214.65

 

161.45

 

 

1,245.12

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

724.18

 

 

 

161.45

 

 

885.63

NAPOMENA: Tabela 3 se odnosi na ugostiteljske objekte, hotelijerske objekte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice, ateljee, galerije, izložbene salone, sportske terene i poslovne sadržaje u objektima sporta za komercijalnu upotrebu, objekte uslužnog zanatstva i prateći garažni prostor, administrativne, komercijalne, trgovinske objekte, tržne centre, trgovine na veliko, diskonte, šoping molove, skladišta, stovarišta, magacini, objekti zabave i razonode, kladionice, kockarnice, video klubovi, ostali objekti komercijalnog karaktera i prateći garažni prostor i navedeni poslovni prostori u stambeno-poslovnim objektima i sl.

Tabela 4

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA KOMPLEKS ZEMLJIŠTA UZ OBJEKTE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 ZEMLJIŠTA UZ OBJEKAT)

ZONA

MAGISTRALNA PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

I E

 

 

 

 

 

 

 

 

402.32

113.90

79.50

76.88

64.07

242.04

21.36

1,000.08

I

 

 

 

 

 

 

 

 

321.86

91.12

63.60

61.50

51.25

193.63

17.09

800.06

II

 

 

 

 

 

 

 

 

201.16

56.95

39.75

38.44

32.03

121.02

10.68

500.04

III

 

 

 

 

 

 

 

 

181.05

51.26

35.78

34.60

28.83

108.92

9.61

450.03

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

160.93

45.56

31.80

30.75

25.63

96.82

8.54

400.03

V

 

 

 

 

 

 

 

 

150.87

42.71

29.81

28.83

24.03

90.77

8.01

375.03

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

140.81

39.87

29.81

26.91

22.42

84.71

7.48

350.03

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

120.70

 

29.81

 

22.42

 

 

172.93

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

100.58

 

 

 

22.42

 

 

123.00

NAPOMENA: Tabela 4 se odnosi na benzinske pumpe, sportske terene, građare, pilane, stovarišta, i sve druge objekte čija se delatnost obavlja i na otvorenom prostoru

Tabela 5

NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE A KOJA SE ODNOSI NA TROŠKOVE IZGRADNJE PARKING MESTA NA JAVNOJ POVRŠINI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO PARKING MESTU)

ZONA

PARKING MESTO

IE

 

200,000.00

I

 

120,000.00

II

 

96,000.00

III

 

80,000.00

IV

 

80,000.00

V

 

80,000.00

VI

 

80,000.00

VII

 

0.00

VIII

 

0.00

NAPOMENA: Tabela 5 odnosi se na objekte za koje je planskim aktom utvrđeno da je parkiranje za pojedinačnu parcelu ili vrstu objekta, moguće organizovati na javnoj površini odnosno u bloku.