ODLUKA
O OSNIVANJU ODBORA ZA UPRAVLJANJE APEKS ZAJMOM ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA I DRUGE PRIORITETE III/A

("Sl. glasnik RS", br. 48/2015)

1. Osniva se Odbor za upravljanje Apeks zajmom za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A (u daljem tekstu: Odbor), koji se sprovodi iz kredita Evropske investicione banke.

2. Zadaci Odbora su:

- praćenje realizacije Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A i razmena informacija o glavnim aktivnostima u toku realizacije;

- pružanje pomoći u rešavanju bitnih pitanja, problema i konfliktnih situacija pri sprovođenju Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A;

- procena ostvarenih rezultata projekata finansiranih iz sredstava Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A, a na osnovu izveštaja Narodne banke Srbije kao Agenta.

3. U Odbor se imenuju:

1) za predsednika Srđan Kokotović, državni sekretar u Ministarstvu finansija;

2) za članove:

- Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra privrede;

- dr Nataša Tanjević, generalni sekretar Narodne banke Srbije.

4. U radu Odbora mogu po pozivu učestvovati, bez prava odlučivanja, predstavnici Evropske investicione banke, Narodne banke Srbije i finansijskih institucija koje predlažu projekte za finansiranje iz sredstava Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A.

5. Stručnu i administrativno-tehničku podršku Odboru pruža Narodna banka Srbije kao Agent Republike Srbije po Finansijskom ugovoru (Apeks zajam za mala i srednja preduzeća i druge prioritete III/A) između Republike Srbije i Evropske investicione banke i Narodne banke Srbije.

6. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o osnivanju Odbora za upravljanje Apeks zajmom za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije ("Službeni glasnik RS", br. 64/11, 10/12, 91/12, 13/13, 92/13, 24/14, 100/14 i 33/15).

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".