REŠENJE
O UTVRĐIVANJU EKONOMSKE CENE PROGRAMA VASPITANJA I OBRAZOVANJA U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI "NAŠA RADOST" SMEDEREVO

("Sl. list grada Smedereva", br. 3/2015)

Član 1

Ovim Rešenjem utvrđuje se ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Smederevo.

Član 2

Ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja za celodnevne oblike rada u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Smederevo utvrđuje se u iznosu od 20.442,00 dinara mesečno po detetu.

Dnevna ekonomska cena po detetu utvrđuje se deljenjem mesečne ekonomske cene po detetu iz stava 1. ovog člana sa brojem radnih dana u mesecu.

Član 3

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20%, odnosno za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova utvrđuje se u iznosu od 4.088,00 dinara mesečno po detetu.

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova-program pripreme za školu utvrđuje se u iznosu od 3.360,00 dinara mesečno po detetu.

Za dane odsustva deteta korisnik plaća iznos od 50% od utvrđenog iznosa iz stava 1. i 2. ovog člana.

Iznosi utvrđeni ovim članom korisniku se obračunavaju po isteku obračunskog meseca.

Član 4

Od obaveze plaćanja usluga iz člana 3. ovog Rešenja, oslobođena su deca bez roditeljskog staranja, deca sa smetnjama u razvoju i deca iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, o čemu se kao dokaz prilaže zvanični akt nadležne institucije.

Član 5

U slučaju proglašenja vanredne situacije ili elementarne nepogode za dane odsustva deteta usluga se ne naplaćuje.

U slučaju više sile (rekonstrukcije, sanacije, adaptacije objekta i dr), ukoliko Ustanova ne obezbedi adekvatan boravak deteta u drugom objektu za dane odsustva deteta, usluga se ne naplaćuje.

Član 6

Za ostvarivanje pripremnog predškolskog programa u trajanju od 4 sata za decu u godini pred polazak u školu, Predškolska ustanova ostvaruje sredstva iz budžeta Republike Srbije.

Član 7

Danom početka primene ovog Rešenja prestaje da važe Rešenje o ekonomskoj ceni usluga celodnevnog boravka dece predškolskog uzrasta u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Naša radost" Smederevo ("Službeni list grada Smedereva", broj 3/2013) i Rešenje o ekonomskoj ceni usluga celodnevnog boravka dece koja pohađaju pripremni predškolski program u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Naša radost" Smederevo ("Službeni list grada Smedereva", broj 3/2013).

Član 8

Ovo Rešenje stupa na snagu danom donošenja i biće objavljeno u "Službenom listu grada Smedereva".