ODLUKA
O UTVRĐIVANJU ZAKUPNINA ZA DAVANJE U ZAKUP GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA RADI POSTAVLJANJA PRIVREMENIH POSLOVNIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA SMEDEREVA

("Sl. list grada Smedereva", br. 3/2015)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se način i postupak utvrđivanja zakupnina za davanje u zakup građevinskog zemljišta radi postavljanja privremenih posIovnih objekata na teritoriji grada Smedereva.

Član 2

Početna cena za davanje u zakup građevinskog zemljišta radi postavljanja privremenih poslovnih objekata na teritoriji grada Smedereva, utvrđuje se u zavisnosti od zone u kojoj se građevinsko zemljište nalazi.

Početne cene za davanje u zakup građevinskog zemljišta radi postavljanja privremenih poslovnih objekata iznose (izražena u din./m2 zemljišta):

Zona

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

Cena zakupa

812

730

568

406

244

568

162

82

Cene označene u tabeli prikazane su bez obračunatog poreza na dodatu vrednost.

Član 3

Početna zakupnina za građevinsko zemljište na mesečnom nivou određuje se množenjem početne cene zakupa sa površinom građevinskog zemljišta koje se izdaje u zakup.

Na mesečni iznos zakupnine koji je postignut po sprovedenom postupku prikupljanja pismenih ponuda obračunaće se porez na dodatu vrednost.

Zakupnina se plaća do 5-og u mesecu za prethodni mesec.

Član 4

Zone za utvrđivanje početnih cena zakupnina iz stava 1. člana 2. identične su zonama utvrđenim Odlukom o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ("Službeni list grada Smedereva", broj 1/2015).

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".