REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE VREMENA IZGRADNJE GRAĐEVINSKIH OBJEKATA

("Sl. list grada Čačka", br. 16/2012, 14/2014 i 6/2015)

I

Obrazuje se Komisija za utvrđivanje vremena izgradnje građevinskih objekata u sastavu:

1. Milojka Gaborović, dipl. inž. građ. predsednik
Vera Jakovljević, dipl. inž. građ. zamenik predsednika

2. Živadinka Živković, dipl. inženjer građevine, član
Dragan Rapajić, dipl. inženjer građevine, zamenik člana

3. Srboljub Marković, geometar, član
Miodrag Radivojević, dipl. inž. geodezije, zamenik člana.

II

Zadatak Komisije je da postupajući po zahtevima fizičkih i pravnih lica, podnetih Gradskoj upravi za urbanizam grada Čačka, za katastarske opštine za koje je postupak izlaganja na javni uvid podataka o nepokretnostima u toku, na osnovu odredbi Pravilnika o izradi i održavanju katastra nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", broj 46/99) utvrdi vreme kada je pojedini građevinski objekat izgrađen, podatke za njegovu identifikaciju, kao i činjenicu da li je za predmetni objekat postojala obaveza pribavljanja građevinske dozvole u vreme njegove izgradnje.

Komisija je dužna da navedene činjenice utvrdi zapisnikom, na osnovu pismenih isprava i izlaska na lice mesta i da potpisan zapisnik prosledi Gradskoj upravi za urbanizam grada Čačka.

Gradska uprava za urbanizam grada Čačka dužna je da odbije zahtev stranke za izdavanje uverenja da za pojedine objekte nije bilo obavezno pribavljanje građevinske dozvole u vreme njegove izgradnje i bez izveštaja iz zapisnika Komisije, ako se činjenično stanje može utvrditi i bez izlaska na lice mesta, samo na osnovu pismenih isprava.

III

Danom donošenja ovog rešenja prestaje da važi Rešenje predsednika opštine broj 351-45/2006-II od 30. januara 2006. godine.

IV

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Čačka".