PLAN

LOKACIJA ZA KIOSKE NA JAVNIM POVRŠINAMA GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 44/2015)

 

I OPŠTE ODREDBE

Planom lokacija za kioske na javnim površinama Grada Niša (u daljem tekstu: Plan) se određuju mesta za postavljanje kioska na teritoriji Grada Niša, u skladu sa Odlukom o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama na teritoriji Grada Niša ("Službeni list grada Niša", br. 3/08 i 57/14) i važećim urbanističkim planovima na područjima gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja.

Plan sadrži:

- lokalitete grupacija kioska na području Grada Niša,

- plan postavljanja kioska,

- uslove, mere i način sprovođenja plana i

- grafičke prikaze.

II POSTAVLJANJE KIOSKA

 

1. LOKALITETI GRUPACIJA KIOSKA

Na osnovu procene prostornih mogućnosti i potreba grada, Planom se utvrđuju lokaliteti na kojima se predviđa postavljanje pojedinačnih i grupacija kioska.

Postavljanje grupacija kioska planirano je na uređenim i neuređenim javnim površinama, sa utvrđenim granicama u tom prostoru.

Kiosci se mogu postaviti na građevinskom zemljištu, i to: kolovozi, trotoari, trgovi, pešačke i biciklističke staze, površine oko autobuskih i železničkih stanica, autobuska i taksi stajališta i parkirališta, javne zelene površine, parkovi, skverovi, park šume, pijace, kej - obala, groblja i druge izgrađene površine namenjene za javno korišćenje.

Kiosci se po tipu dele na:

K1 - kiosk sa šalterskom prodajom, maksimalne površine gabarita 4-7 m2

K2 - kiosk sa šalterskom prodajom, maksimalne površine gabarita 8-12 m2

K3 - ulazni tip kioska, maksimalne površine gabarita 16-32 m2.

Planom je na javnim površinama Grada Niša predviđeno postavljanje ukupno 334 kioska.

Tabela 1. Ukupan prikaz lokacija na teritoriji grada

Lokacije prema planskom dokumentu (Plan lokacija za kioske na javnim površinama Grada Niša iz 2002. g.)

253

Postojeće lokacije koje se zadržavaju

247

Postojeće lokacije koje se ukidaju

15

Planirane lokacije definisane ovim Planom

87

Ukupno planiranih lokacija

334

Položaj postojećih lokacija kioska i kioska na planiranim lokacijama definisan je numeričkim podacima i prikazan na grafičkim prilozima i to:

A. Zona na teritoriji gradske opštine Medijana

Grafički prilog - A1: u Rašićevoj ulici prema Obilićevom vencu postavljen je jedan objekat na K.O. Niš - Bubanj katastarski broj 3165/1; na Obilićevom vencu postavljena su tri objekta (ispred "crvenog solitera") K.O. Niš - Bubanj katastarski broj 2957 i 2958 kod autobuskog stajališta za Bubanj; planom se zadržavaju sva četri kioska; moguće je postaviti četiri kioska - tip kioska K1.

Grafički prilog - A2: na uglu ulice Obilićev venac i Obrenovićeve postavljeno je sedam objekata, planom se zadržavaju tri, K.O. Niš - Bubanj katastarski broj 9798 u pravcu severa (ka pešačkom prelazu pomenutih ulica), kojima je prvenstveno delatnost prodavanje novina; moguće je postaviti tri kioska - tip kioska K1.

Grafički prilog - A3: na Sinđelićevom trgu postavljena su dva objekta ispred apoteke "Ćele Kula"; dva objekta postavljena su sa severne strane ulice Vožda Karađorđa između samoposluge i zelene površine na Trgu; na uglu ulice Vožda Karađorđa i Strahinjića Bana postavljena su dva objekta; svih šest kioska se planom zadržavaju; moguće je postaviti šest kioska - tip kioska K1.

Grafički prilog - A4: na uglu ulica Vožda Karađorđa i Vojvode Vuka postavljena su četiri objekta i planom se zadržavaju sva četiri; jedan objekat je postavljen preko puta Voždove škole u Prvomajskoj ulici i planom se zadržava; moguće je postaviti tri kioska - jedan kiosk - tip kioska K1 i dva kioska - tip kioska K2.

Grafički prilog - A5: na uglu ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i Svetosavske postavljen je jedan objekat; u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog sa istočne strane regulacije na autobuskoj stanici kod Učiteljskog Doma u pravcu naselja "Pantelej" i "Durlan" postavljen je jedan objekat; planom se zadržavaju oba kioska; moguće je postaviti dva kioska - tip kioska K1.

Grafički prilog - A6: u Ulici Blagoja Parovića sa istočne strane regulacije ispred supermarketa postavljena su tri objekta koja se planom zadržavaju; na Bulevaru Nemanjića sa južne strane regulacije ispred broja 32 postavljena su četiri objekta i planom se zadržavaju, sa severne regulacije Bulevara ispred broja 17 postavljena su dva objekta i planom se zadržavaju; moguće je postaviti: tip K1 - sedam kioska i tip K2 - dva kioska.

Grafički prilog - A6.1: na uglu Pariske Komune i Branka Krsmanovića sa severne strane regulacije postavljena su dva objekta koja se planom zadržavaju; i na uglu ulica Krive Livade i Branka Krsmanovića sa severne strane regulacije postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti dva kioska - tip kioska K1 i jedan kiosk - tip kioska K2.

Grafički prilog - A7: na uglu Bulevara Vojvode Mišića, istočna strana i Bulevara dr Zorana Đinđića postavljena su dva objekta i planom se zadržavaju; na Bulevaru dr Zorana Đinđića kod Lutkarskog pozorišta postavljen je jedan objekt i planom se zadržava; moguće je postaviti tri kioska - tip kioska K1.

Grafički prilog - A8: u ulici Vojvode Tankosića kod Doma zdravlja postavljeno je pet objekata i planom se zadržavaju, u Bulevaru Vojvode Mišića sa zapadne strane i Jovana Skerlića ispred broja 105 b postavljena su dva objekta i planom se zadržavaju; moguće je postaviti šest kioska - tip K1 kioska i dva kioska - tip K2 kioska.

Grafički prilog - A9: na Bulevaru dr Zorana Đinđića ispred Medicinskog fakulteta postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava i planiraju se još dva objekta u nizu; na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića (sa severne strane regulacije) i ulice Sremske sa zapadne strane regulacije postavljen je jedan objekat i planom se zadržava; moguće je postaviti: sedam objekata - tip kioska K1 i jedan kiosk - tip kioska K2.

Grafički prilog - A10: na Bulevaru dr Zorana Đinđića preko puta Vojne bolnice postavljena su četiri objekta i planom se zadržavaju; moguće je postaviti tri objekta - K1 tip kioska i jedan kiosk - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A11: na Bulevaru Sv. Cara Konstantina-Trošarina kod autobuskog stajališta prema Niškoj Banji postavljena su dva objekta, planom se zadržavaju; na katastarskoj parceli broj 6989 postavljen je jedan objekat i planirana su dva objekta paralelno sa Bulevarom Sv. Cara Konstantina (na kružnom toku - zelena površina), kao i jedan veći objekat površine do 32 m2 prema zapadu na istoj katastarskoj površini, paralelno sa ulicom u pravcu pružne rampe; na Bulevar Sv. Cara Konstantina sa južne strane postavljena su tri objekta ispred super marketa, planom se zadržavaju; na Trošarinskoj pijaci na uglu Bulevara Nemanjića (istočna strana) i ulice drugog ustanka planira se postavljanje jednog objekta; moguće je postaviti: osam objekata - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tip kioska, jedan kiosk - K3 tip kioska.

Grafički prilog - A12: na Trgu Stevana Sinđelića sa zapadne strane regulacije ispred istočne fasade solitera br. 20, postavljena su tri objekta i planom se zadržavaju; moguće je postaviti: dva kioska - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A13: na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Vojvode Tankosića sa severnoistočne strane regulacije K.O. Ćele kula br. 562/1, 13, 14 postavljena su tri objekta koja se planom zadržavaju; na Bulevaru Nemanjića br. 8 (sa južne strane) kod prilaza iz ulice Vojvode Tankosića postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; na Bulevaru Nemanjića (sa južne strane) K.O. Ćele kula br. 6255/1 (kod obdaništa) postavljen je jedan objekat veće površine, koji se planom zadržava; moguće je postaviti četiri objekta - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tipa kioska.

Grafički prilog - A14: na uglu ulice IX brigade-II prilaz i Bulevara dr Zorana Đinđića postavljena su četiri objekta i jedan ispred PD "Jugoistok" Niš i planom se zadržavaju; na Bulevaru dr Zorana Đinđića ispred gradske bolnice postavljeno je devet objekata, koji se planom zadržavaju; na uglu Bulevara Dr. Zorana Đinđića i ulice Zetske (sa južne strane) postavljen je jedan objekat i planom se zadržava, planira se jedan u Zetskoj ulici kod ulaza br. 4; na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića i ulice Zetske prema severozapadnoj ogradi Gradske bolnice postavljen je objekat veće površine do 32 m2 i planom se zadržava; u Ulici Zetskoj kod "Jugoistoka" planirana su dva objekta; sa zapadne strane ulice Rendgenove (kod trafo stanice) postavljena su dva objekta i planom se zadržavaju; na uglu ulice Rendgenove i Bulevara dr Zorana Đinđića sa zapadne strane ulaza u Rendgenovu ulicu postavljen je jedan objekat; moguće je postaviti: šesnaest objekata - K1 tip kioska, četiri kioska - K2 tip kioska, jedan kiosk - K3 tip kioska.

Grafički prilog - A15: u ulici Majakovskog postavljeno je šest objekata (jedan veće površine do 32 m2), koji se planom zadržavaju i jedan objekat je planiran na Vizantijskom bulevaru sa južne strane regulacije kod autobuskog stajališta u blizini okretnice sa Bulevarom Medijana (prema Čalijama) ispred zgrade 132; moguće je postaviti pet objekata - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A 16: u ulici Boško Buha sa istočne strane postavljena su tri objekta koja se planom zadržavaju; sa severne strane regulacije Bulevara Nemanjića ispred broja 27 postavljena su tri objekta koja se planom zadržavaju; na Bulevaru Nemanjića na autobuskoj stanici preko puta pijace "Krive livade" postavljeno je sedam objekata, poslednji u nizu u pravcu istoka je veće površine do 32 m2, u ulici Dragiše Cvetkovića sa južne strane regulacije postavljena su dva objekta u nizu (jedan veće površine), svi se planom zadržavaju; moguće je postaviti: sedam objekata - K1 tip kioska, tri objekta - K2 tip kioska, dva objekta - K3 tip kioska.

Grafički prilog - A17: između "Zone I" i "Zone II" na severnoj regulaciji Bulevara Nemanjića postavljena su tri objekta na K.O. Ćele Kula broj 11131/1, koja se planom zadržavaju i planira se još jedan objekat prema mostu na Gabrovačkoj reci K.O. Ćele Kula broj 11131/1; moguće je postaviti: dva kioska - K1 tip kioska, dva kioska - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A18: na Bulevaru Nemanjića sa severne strane, ispred brojeva 98 i 101 K.O. Ćele Kula broj 4663 postavljena su dva objekta koja se planom zadržavaju; na južnoj strani regulacije na Bulevaru Nemanjića (preko puta napred navedenih objekata) kod autobuskog stajališta prema "Trošarini" postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava i planiran je jedan koji se postavlja u nizu; u Ulici Branka Miljkovića sa južne strane ispred Mesne zajednice K.O. Pantelej broj 1501/42 postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti: pet objekata - K1 tip kioska.

Grafički prilog - A19: na uglu Ulice Ratka Vukićevića i IX brigade planirana su dva objekta K.O. Ćele Kula broj 2917; ispred Zavoda za zapošljavanje (sa zapadne strane parka Čair) K.O. Ćele Kula broj 2439 i 2645 zadržavaju se šest objekata (dva poslednja prema zapadu moraju da se pomere za 2 m prema kolovozu); u Ulici Dušanovoj prema ulici Josifa Pančića K.O. Ćele Kula broj 2668 postavljena su četiri objekta(jedan veće površine do do 32 m2) i planom se zadržavaju; moguće je postaviti osam objekata - K1 tip kioska, tri kioska - K2 tip kioska, jedan kiosk - K3 tip kioska.

Grafički prilog - A19.1.: na uglu Ulice Hajduk Veljkove i Čairske (Paliluska rampa) postavljena su dva kioska koja se planom zadržavaju do realizacije PGR-a Plalilula prva faza; moguće je postaviti tip kioska K1.

Grafički prilog - A20: prilaz Keju Kola srpskih sestara pravac sever-jug postavljena su tri objekta koji se planom zadržavaju, uz postavljanje u pravcu istok-zapad paralelno sa severnom fasadom stambeno-poslovnog objekta, tako što se prvi i poslednji u nizu postavljaju prema unutrašnjosti Keja (prvi sa južne strane pomera se prema unutrašnjosti Keja, posle njega u nizu postavlja se dosadašnji objekat sa severne strane), objekat koji je postavljen drugi (u sredini) u dosadašnjem nizu zadržava postojeći položaj; moguće je postaviti tri objekta - K1 tip kioska.

Grafički prilog - A21: u Ulici Generala Milojka Lešjanina na platou pored verskog objekta - džamije postavljena su tri objekta i planom se zadržavaju; jedan objekat je postavljen ispred verskog objekta sa istočne strane, planom se zadržava; moguće je postaviti dva kioska - K1 tip kioska, dva kioska - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A22: u Ulici Nikole Pašića, ispred južnog fronta tržnog centara "Forum", postavljena su pet objekta i planom se zadržavaju; na uglu ulice Nikole Pašića sa Ulicom Karadžićevom postavljen je jedan objekat; u ulici Nikole Pašića sa južne strane u blizini spomenika Stevanu Sremcu postavljen je jedan objekata; planom se zadržavaju svih sedam objekata; moguće je postaviti pet objekata - K1 tip kioska, dva kioska - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A23: na Trgu Kralja Aleksandra Ujedinitelja iz pravca Trga Pavla Stojkovića (ispred postojećih marketa) postavljena dva objekta, planom se zadržavaju i planira se jedan veći objekat; na autobuskoj stanici (prema severu) postavljen je jedan objekat, planom se zadržava; na uglu sa Ulicom Nikole Pašića postavljena su četiri objekta, planom se zadržavaju; planiraju se dva na samom Trgu Kralja Aleksandra Ujedinitelja sa istočne strane, jedan kod pešačkog prelaza i jedan kod ulaza u javni toalet, prema grafičkom prilogu; moguće je postaviti osam objekata - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tip kioska, jedan kiosk - K3 tip kioska.

Grafički prilog - A24 na Trgu 14. oktobar iz pravca ulice Obrenovićeve (istočna strana) postavljeno je šest objekata i planom se zadržavaju, sa zapadne strane ulice Jug Bogdanove kod "rampe" postavljen je jedan objekat i zadržava se do realizacije saobraćajnice iz PGR-a područja GO Medijana i PGR-a područja GO Palilula-prva faza; moguće je postaviti: sedam objekata - K1 tip kioska, jedan kiosk - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A25 u Ulici Dragiše Cvetkovića preko puta pošte, postavljena su dva objekta koja se planom zadržavaju; na Bulevara Nemanjića sa južne strane regulacije (ispred kružnog toka sa Sremskom ulicom) postavljena su dva objekta koja se planom zadržavaju; u Romanijskoj ulici ispred broja 12 na uglu sa Vizantijskom bulevarom postavljen je jedan objekat i planom se zadržava; u Romanijskoj ulici planirana su dva objekta ispred brojeva 14-18; na uglu Bulevara Nemanjića sa Vizantijskim Bulevarom (severoistočna strana regulacije ispred zgrade broj 2) postavljeno je pet objekata koji se planom zadržavaju; moguće je postaviti: osam objekata - K1 tip kioska, dva kioska - K2 tip kioska.

Grafički prilog - A26 u Ulici Pavla Sofrića (Nišavska) postavljena su devet objekta koja se zadržavaju do realizacije novoprojektovanih saobraćajnica iz PGR-a područja GO Medijana; moguće je postaviti: šest objekata - K1 tip kioska, tri kioska - K2 tip kioska.

Grafički prilog

Vrsta delatnosti

Lokacija

KO

Tip kioska/broj kioska

A1

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Rašićeva

K.O. Bubanj 3165/1

K1

1

Obilićev venac

K.O. Bubanj 2957 i 2958

K1

3

A2

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Ulica Obilićev venac i Obrenovićeva

K.O. Bubanj 9798

K1

3

A3

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Sinđelićev trg - Vožda Karađorđa južna strana

K.O. Bubanj 744

K1

2

Sinđelićev trg - Vožda Karađorđa severna strana

K.O. Bubanj 744

K1, K2

2

Vožda Karađorđa - Strahinjića Bana

K.O. Bubanj 556

K1

3

A4

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Vožda Karađorđa - Vojvode Vuka

K.O. Ćele Kula 2070 i 2072/1

K1, K2

2,2

Vožda Karađorđa-Prvomajska

K.O. Ćele Kula 1969/1

K1

1

A5

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Kralja Stefana Prvovenčanog (zapadna) - Svetosavska

K.O. Bubanj 615

K1

1

Kralja Stefana(istočna regulacija)

K.O. Bubanj 9788

K1

1

A6

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Blagoja Parovića (istočna strana)

K.O. Ćele Kula 984/2

K1, K2

1,2

Bulevaru Nemanjića br. 32

K.O. Ćele Kula 11131/1

K1, K2

3,1

Bulevaru Nemanjića br. 17

K.O. Ćele Kula 984/2

K1

1

A6.1

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Pariske Komune - Branka Krsmanovića

K.O. Ćele Kula 917

K1

2

Krive Livade - Branka Krsmanovića

K.O. Ćele Kula 882

K1

1

 

Grafički prilog

Vrsta delatnosti

Lokacija

KO

Tip kioska/broj kioska

A7

Prodaja prehrambene robe; uslužne cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar Vojvode Mišića - Bulevar dr Zorana Đinđića

K.O. Ćele Kula 3140

K1

2

Bulevar dr Zorana Đinđića - Lutkarskog pozorišta

K.O. Ćele Kula 3203/1

K1

1

A8

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Vojvode Tankosića

K.O. Ćele Kula 11131/13

K1, K2

4,1

Bulevar Vojvode Mišića - Jovana Skerlića

K.O. Ćele Kula 1530

K1, K2

1,1

A9

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevaru dr Zorana Đinđića ispred Medicinskog fakulteta

K.O. Ćele Kula 11140/1

K1

3

Bulevar dr Zorana Đinđića - Sremska Sremska

K.O. Ćele Kula 11140/1

K1, K2

3,1

K.O. Ćele Kula 11137

K1

1

A10

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar dr Zorana Đinđića (vojna bolnica)

K.O. Ćele Kula 11140/1

K1, K2

3,1

A11

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar Sv. Cara Konstantina - Trošarina

K.O. Ćele Kula 11140/1, 6418 i 6989

K1, K2, K3

8, 1, 1

Bulevar Nemanjića - Trošarinska pijaca

K.O. Ćele Kula 4663

K1

1

A12

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Trg Stevana Sinđelića br. 20

K.O. Ćele Kula 744

K1

3

A13

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevara Nemanjića - Vojvode Tankosića

K.O. Ćele kula 11131/1

K1

3

Bulevara Nemanjića br. 8

K.O. Ćele kula 11131/1

K1

1

Bulevara Nemanjića

K.O. Ćele kula br.

K3

1

 

Grafički prilog

Vrsta delatnosti

Lokacija

KO

Tip kioska/broj kioska

A14

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

IX brigade-II prilaz - Bulevara dr Zorana Đinđića

K.O. Ćele Kula br. 3136

K1, K2

3,1

IX brigade - Bulevara dr Zorana Đinđića

K.O. Ćele Kula 11140/1

K2

1

Bulevara dr Zorana Đinđića-Zetska

K.O. Ćele Kula 11140/1

K1

1

Bulevar dr Zorana Đinđića (gradska bolnica)

K.O. Ćele Kula 11140/1

K1, K2

7,2

Zetska

K.O. Ćele Kula 3351/3 i 3341/4

K1, K3

3,1

Rendgenova

 

K1

2

A15

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Majakovskog

K.O. Ćele Kula 428/3

K1, K3

4,1

Vizantijski bulevar

K.O. Ćele Kula 804/3

K1

1

A16

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Boško Buha

K.O. Ćele Kula 937

K1, K2

3

Bulevara Nemanjića br. 27

K.O. Ćele Kula 984/2

K1

2

Bulevar Nemanjića (preko puta pijace krive livade)

K.O. Ćele Kula 984/2 i 1131/1

K1, K2, K3

4,1,1

Dragiše Cvetković

K.O. Ćele Kula 1138/1

K1, K3

1,1

A17

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar Nemanjić (između t.c. zona 1 i 2)

K.O. Ćele kula br. 11131/1

K1, K2

4

A18

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar Nemanjića(severna strana) - Gabrovačka reka

K.O. Ćele Kula br. 4663

K1

2

Bulevar Nemanjića (južna strana) - Gabrovačka reka

K.O. Ćele Kula br. 4663

K1

2

Branka Miljkovića

K.O. Ćele Kula br. 4729/1

K1

1

A19

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Bulevar Vojvode Mišića i IX brigade

K.O. Ćele Kula br. 2917/1

K1

2

Ratka Vukićevića i IX brigade (kod zavoda za zapošljavanje)

K.O. Ćele Kula br. 2645 i 2668

K1, K2

4,2

Dušanova Josifa Pančića

 

K1, K3

3, 1

 

Grafički prilog

Vrsta delatnosti

Lokacija

KO

Tip kioska/broj kioska

A19.1

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Hajduk Veljkova - Čairska Paliluska rampa

K.O. Bubanj br. 2800

K1

2

A20

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Kej Kola srpskih sestara

K.O. Bubanj br. 260

K1

3

A21

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Generala Milojka Lešjanina

K.O. Bubanj br. 1060

K1, K2

2,2

A22

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Nikole Pašića (t.c. forum)

K.O. Bubanj br. 1060

K1, K2

4,2

Nikole Pašića-Vuka Karadžića

K.O. Bubanj br. 3938

K1

1

A23

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Trgu Kralja Aleksandra Ujedinitelja - Trga Pavla Stojkovića

K.O. Bubanj br. 3939

K1, K2, K3

2,1,1

Trg Kralja Aleksandra-Nikole Pašića

K.O. Bubanj br. 3938

K1

4

Trg Kralja Aleksandra

K.O. Bubanj br. 3056

K1

2

A24

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Trgu 14. oktobar-Pobedina

K.O. Bubanj br. 9791

K1, K2

5,1

Jug Bogdanova

K.O. Bubanj

K1

1

A25

Prodaja prehrambene robe; uslužne cvećare; prodaja mešovite robe

Dragiše Cvetkovića

K.O. Bubanj br. 924

K1

2

Bulevar Nemanjića

K.O. Bubanj br. 924

K1

2

Bulevara Nemanjića - Vizantijskim Bulevarom

K.O. Bubanj br. 828

K1, K2

4,1

Romanijska

K.O. Bubanj br. 806/14

K2

2,1

A26

Prodaja prehrambene robe; uslužne delatnosti; menjačnica i cvećare; prodaja mešovite robe

Pavla Sofrića (Nišavska)

K.O. Bubanj br. 1841

K1, K2

6,3

B. Zona na teritoriji gradske opštine Palilula

Grafički prilog - B1 u Ulici Bubanjski heroji na Ledenoj steni, postavljeno je sedam objekata K.O. Bubanj br. 9794, svi se Planom zadržavaju; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B2 u Ulici Vojvode Putnika južnom regulacijom na uglu sa ulicom Zmaja od noćaja postavljeno je četiri objekta svi se Planom zadržavaju i planiran je jedan objekat K.O. Bubanj br. 9797/1; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B3 na Trgu Avijatičara sa severne strane postavljena su dva objekata i planira se još jedan K.O. Bubanj br. 2807, svi se planom zadržavaju do realizacije saobraćajnice iz PGR-a područja GO Palilula-prva faza; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B4 u Ulici Dimitrija Tucovića sa severne strane kod Železničke satnice, postavljeno je pet objekata K.O. Bubanj br. 9794/1; sa južne strane prema crkvi, postavljeno je osam objekata K.O. Bubanj br. 9794/1, svi se planom zadržavaju uz pomeranje prema novoj regulaciji i grupisanje u dve grupe po četiri objekta u pravcu istok zapad, prema grafičkom prilogu; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B5 na uglu ulice Božidarčeve i S. Bunuševca sa istočne strane postoje dva objekata K.O. Bubanj br. 7785, planom se zadržavaju; na uglu ulice Episkopske i S. Bunuševca sa zapadne strane postoji jedan objekat K.O. Bubanj br. 9800 i planom se zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B6 u ulici Njegoševoj sa istočne strane regulacije preko puta starog groblja postavljen je jedna objekat K.O. Bubanj br. 9801/1, Planom se zadržava i planiran je jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - B7 u ulici Čarnojevićevoj sa zapadne strane ispred supermarketa postavljen je jedan objekat, koji se planom zadržava, na udaljenosti od pet metara južno od postojećeg planira se jedan objekat K.O. Bubanj br. 5704; na uglu ulice Gavrila Principa i Rudničke sa severne strane postavljen je jedan objekat K.O. Bubanj br. 5646/1, planom se zadržava; na uglu ulice Gavrila Principa i ulice Jovana Babunskog sa istočne strane postavljen je jedan objekat K.O. Bubanj br. 5662, planom se zadržava; moguće je postaviti sva tri tipa kioska (K1, K2,).

V. Zone na teritoriji gradske opštine Pantelej

Grafički prilog - V1 Ulica Knjaževačka kod poslovno-trgoviskog objekta, bivše "Robne kuće Sinđelić", postavljena su dva objekta koja se planom zadržavaju i planirana su još dva objekata; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V2: u Knjaževačkoj ulici sa severne strane regulacije prema Školskoj ulici postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; planirana su tri objekta u Knjaževačkoj ulici (u pravcu raskrsnice sa Školskom ulicom) i jedan preko puta na južnoj regulaciji Knjaževačke ulice; dva postojeća ispred poslovno-trgoviskog objekta, bivše samoposluge "Midžor" (sa istočne strane) planom se zadržavaju, četiri objekta postavljaju se ispred poslovno-trgoviskog objekta, bivše samoposluge "Midžor" pravac istok-zapad (koji mogu poslužiti kao alternativa za preseljenje tri postojeća objekta ispred zgrade br. 151) i jedan objekat je planiran preko puta, moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V3 Somborski Bulevar ispred zgrade broj 37 postavljaju se četiri planirana objekta; ispred brojeva zgrada od 43-45 postavljaju se dva planirana objekta; na uglu Somborskog Bulevara i Karlovačke ispred brojeva 11 A i 13 A (pravac zapad istok) postavljaju se dva objekta; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V4 na kružnom toku Somborskog Bulevara sa ukrštajem ulice Vase Pelagića ispred broja 70 planirana su tri objekta; u ulici Vase Pelagića južno od Somborskog Bulevara planirana su četiri objekta; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V4 na kružnom toku Somborskog Bulevara sa ukrštajem u ulicu Vase Pelagića ispred broja 70 planirana su tri objekta; u ulici Vase Pelagića južno od Somborskog Bulevara planirana su četiri objekta; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V5 na Somborskom bulevaru preko puta broja 87 kod zelene površine planiran je jedan objekat; u ulici Studeničkoj sa istočne strane postavljen jedan objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V6 naselje Čalije - na uglu ulica Đorđa Stamenkovića i Dositeja Obradovića sa istočne strane planiran je jedan objekat; ugao ulica Ruža i Borske kod trafo stanice (ispred obdaništa) planiran jedan objekat; na raskrsnici ulice Koče Kapetana sa južne strane planira se jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V7 Ulica Knjaževačka autobusko stajalište kod "Benetona"jedan planirani objekat; jedan planirani objekat na uglu Ulica Knjaževačke i Kninske; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V8 na uglu ulice Kosovke devojke i Pantelejske jedan postojeći objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - V9 na uglu ulice Kosovke devojke i Mačvanske ulice ispred Mesne zajednice dva postojeća koja se planom zadržavaju i dva planirana objekta;druga proleterska ulica preko puta broja 16 tri planirana objekta; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

G. Zone na teritoriji gradske opštine Crveni krst

Grafički prilog - G1 na Bulevaru "12. februar" kod autobuske stanice postoje dva objekta i prekoputa kod trafo stanice jedan postojeći objekat planom se svi zadržavaju; jedan postojeći objekat preko puta prigradske autobuske stanice i jedan planirani sa zapadne strane Bulevara "12. februar"; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G2 na Bulevaru "12. februar" na uglu sa Ulicom Vazduhoplovaca postavljena su dva objekta i planira se postavljanje još dva objekta; na uglu ulica Vazduhoplovaca i Vazduhoplovaca prilaz (istočna strana) planira se jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G3 u Ulici Đuke Dinić, preko puta "Cvetne" pijace, jedan postavljen objekat koji se planom zadržava i jedan planirani; na uglu ulice Đuke Dinić i ulice Franca Rozmarina postavljen je jedan objekat i planom se zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G4 Bulevaru "12. februar" sa istočne strane regulacije kod pijace "Ratko Jović" dva postojeća objekta koja se planom zadržavaju i jedan planirani objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G5 ulica Humska ispred strugare, postaljena dva objekta koja se planom zadržavaju; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G6 ugao Bulevara "12. februar" i ulice Humska planirana dva objekta; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G7 u ulici Pribojskoj ispred supermarketa K.O. Crveni Krsta broj 9943 planiran jedan objekat; u ulici Pribojska sa južne strane regulacije K.O. Crveni Krst broj 7998/50 planiran je jedan objekat; u ulici Cara Konstantina sa zapadne strane planiran je jedan objekat K.O. Crveni Krst broj 7694/75 i na K.O. Crveni Krst broj 7721/10 planiran je jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G8 u naselju Stevan Sinđelić na K.O. Crveni Krst broj 1398/2 planiran jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G9 u ulici Aleksandra Medvedeva prilaz vojnom odseku (ugao prema njemu) na K.O. Crveni Krst broj 1931 planiran je jedan objekat; ugao ulica Aleksandra Medvedeva (sa severne strane) i Beogradske na K.O. Crveni Krst broj 1915/3, 1915/4 planiran je jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G10 Bulevar "12. februar" ispred Logora Crveni Krst K.O. Crveni Krst broj 1922/2 jedan postojeći objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - G11 Bulevar "12. februar" ispred broja 89 kod GO Crveni Krst K.O. Crveni Krst broj 1393 planiran jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

D. Zone na teritoriji gradske opštine Niška banja

Grafički prilog - D1 na uglu Ulice Srpskih junaka i Trga Republike postavljeno je osam objekata K.O. Niška Banja broj 1112/1, planom se svi zadržavaju; planiran je jedan objekat sa južne stane šetališta na 30 metara od početka Trga republike preko puta postojećih objekata;u ulici Sinđelićevoj sa južne strane postavljena su četiri montažna objekta koji se planom zadržavaju; u ulici Srpskih junaka sa zapadne strane regulacije postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - D2 na Trgu Republike kod samoposluge postavljen je jedan objekat na K.O. Niška Banja broj 1832/1 planom se zadržavanje; na Trgu Republike sa južne strane iza Hotela "Partizan" potavljen je jedan objekat i planom se zadržava;na uglu Ulice Ruzveltove i Trga Republike na K.O. Niška Banja broj 1189/1 postavljen je jedan objekat koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - D3 na uglu Bulevaru Sv. Cara Konstantina i ulice vuka Karadžića (na kružnom toku kod ulaza u Nišku Banju), postojeća tri objekta se pomeraju tri metra ka istoku regulacije i planom se zadržavaju, planiran je još jedan objekat; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - D4 u Ulice Čegarskoj na K.O. Niška Banja broj 267/2 postavljen je jedan objekat, koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - D5 u na uglu Ulice Vojvode Stepe i ulice Prosvetne na K.O. Niška Banja broj 1200/1 postavljen je jedan objekat, koji se planom zadržava; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

Grafički prilog - D6 na Bulevaru Sv. Cara Konstantina i ukrštaja sa Zaplanjskom ulicom, postavljena su dva objekta, planom se zadržavaju; moguće je postaviti tip kioska K1 i K2.

2. NAČIN SPROVOĐENJA PLANA

Plan se sprovodi izradom urbanističko - tehničke razrade lokacije.

Poslovi izrade urbanističko - tehničke razrade lokacije poveravaju se JP Zavodu za urbanizam Niš.

Plan se odnosi i na sve one kioske koji se nalaze na površinama javne namene definisanim planovima generalne regulacije, a koji su po katastru nepokretnosti u privatnoj svojini.

Odstupanja od uslova utvrđenih Planom, a posebno pomeranja ili ukidanja predviđenih lokaliteta grupacija i druge značajnije promene, smatraju se izmenama Plana.

U seoskim naseljima i drugim delovima grada koji nisu definisani grafičkim prikazima Plana, lokacije za kioske određuju se aktom urbanističko - tehničke razrade lokacije.

3. USLOVI I MERE ZA SPROVOĐENJE PLANA

Kiosk je manji montažni objekat koji je kompaktno prenosiv, namenjen obavljanju trgovinske, zanatsko - uslužne i druge delatnosti, isključivo u okviru gabarita kioska, bez postavljanja dodatnih nadstrešnica, konzola, rafova, rashladnih uređaja i sl.

U kioscima se može obavljati.

1. PRODAJA MEŠOVITE ROBE (novine, duvan, i sl),

2. USLUŽNE I ZANATSKE DELATNOSTI (suveniri, obućar, fotokopiranje i sl),

3. PRODAJA PREHRAMBENE ROBE (pekarski proizvodi, kafa, kokice, semenke,...),

4. MENJAČNICA, CVEĆARA i sl.

Kiosk je montažno-demontažni objekat, koji se ne može postaviti na javnoj površini uz izvođenje grubih građevinskih radova, već samo na Planom predviđenoj lokaciji na javnoj površini i na tom mestu se može finalizirati montažom dodatnih elemenata, minimalnim radovima na izradi podloge i priključiti na komunalnu infrastrukturu.

U užem centru grada koji planom zahvata sledeće ulice: Kej kola srpskih sestara, Vožda Karađorđa do raskrsnice sa ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog, Obrenovićeva do raskrsnice sa ulicom Cara Dušana, Nikole Pašića, Trg kralja Aleksandra) kiosci koji se postavljaju moraju biti tipski.

Plan se bazira na zatečenom stanju, s obzirom da je većina predmetnih objekta, u višegodišnjoj eksploataciji opravdala svoje postojanje, pa ce shodno tome većina zadržava i prihvataju se nasleđeni uslovi priključivanja na infrastrukturu u zavisnosti od tipa kioska.

Objekti koji se postavljaju u užem centralnom prostoru grada moraju da zadovolje sledeće uslove i to:

- uslove urbanističko - tehničke razrade lokacije kojima će biti propisani uslovi za standard, tip, namenu, estetski izgled objekta (oblik, dimenzije, izgled i materijalizacija određenog tipa kioska) i pozicija kioska;

- sanitarne uslove;

- uslove za priključenje na infrastrukturnu mrežu;

- uslove zaštite.

Prilikom izrade uslova o zauzimanju javne površine vođeno je računa o obezbeđenju protivpožarnog pristupa u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara ("Sl. glasnik RS", br. 111/09) i isti se mora u potpunosti ispoštovati prilikom postavljanja kioska.

U slučaju potrebe prolaska interventnih vozila (vatrogasci, hitna pomoć,...) eventualna oštećenja kioska i materijalne troškove snosi vlasnik objekta.

Na osnovu utvrđenog lokaliteta grupacija kioska i neposrednih potreba i prioriteta grada, za svaki pojedinačni lokalitet sa grupacijom manjih objekata gradske opštine Medijana, Pantelej, Palilula, Crveni Krst i Niška Banja, razrađuju se uslovi za uređenje prostora sa detaljnom razradom lokacije i drugim uslovima za postavljanje kioska.

Kiosk se ne sme postavljati na uređenim parkovskim površinama, kao ni ispred poslovnih prostora u kojima se prodaje roba opšte upotrebe.

Kiosk se postavlja na minimalnoj udaljenosti od postojećeg objekta (stambeni, stambeno-poslovni, poslovni) izgrađenog na regulacionoj liniji saobraćajnice, koja je jednaka visini kioska.

Kiosci se postavljaju na trotoarima, ako se obezbedi minimalna širina prolaza na trotoaru od 1,60 m, odnosno do 2,40 m na mestima gde je povećana frekvencija pešačkog saobraćaja, a u oba slučaja i minimalna slobodna visina od 2,50 m za kretanje pešaka.

Kiosci se postavljaju na Trgu i Keju, ako se obezbedi minimalna širina prolaza od 3 m, odnosno do 5 m na mestima gde je povećana frekvencija pešačkog saobraćaja, a u oba slučaja i minimalna slobodna visina od 2,50 m za kretanje pešaka.

Lokacije za kioske u blizini autobuskih stajališta postavljati po pravilima iz Plana i Pravilnika o bližim saobraćajno - tehničkim i drugim uslovima za izgradnju, održavanje i eksploataciju autobuskih stanica i autobuskih stajališta ("Službeni glasnik RS", br. 20/96, 18/04, 56/05 i 11/06).

Kiosci se na lokaciji postavljaju pojedinačno ili u grupaciji od 2 ili 3 kioska, kao zasebni poslovni prostori bez međusobnog povezivanja u jedan korisni prostor za obavljanje delatnosti.

Međusobni razmak između pojedinačno postavljenih kioska iznosi minimalno 1,50 m, a kiosci se postavljaju u jednoj liniji ili smaknuti između sebe za maksimalno 60 cm.

Kiosci postavljeni u nizu ili smaknuti moraju prodajne punktove imati orjentisane sa iste strane.

Kiosci se postavljaju kao privremeni objekti i oni ne smeju da remete i ugrožavaju trajno uređenje i korišćenje prostora, koje je utvrđeno odgovarajućim urbanističkim planom.

Postavljanjem kioska ne smeju se ni na koji način ugroziti postojeće instalacije, neometan pristup istim, ni zahtevati njihovo izmeštanje.

Na osnovu ovog plana, moguće je, nakon stupanja na snagu istog, sprovesti javni konkurs i ustanoviti konkursno rešenje kao obavezujuće, kako bi se u najkraćem periodu uvela vizuelna i estetska uniformnost, imajući u vidu da raznorodnost objekata degradira opštu sliku grada.

Namena svih objekata predviđena ovim Planom, ne sme da utiče nepovoljno na pogoršanje kvaliteta životne sredine u smislu zagađivanja zemljišta, vode i vazduha, kao i na stvaranje prekomerne buke.

III PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Sastavni deo Plana lokacija za kioske na javnim površinama Grada Niša je grafički prilog na kome su prikazane postojeće i planirane lokacije.

Stupanjem na snagu ovog plana prestaje da važi Plan lokacija za kioske na javnim površinama Grada Niša ("Službeni list Grada Niša", br. 21/02, 35/03 i 48/04).

Plan stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".