PRAVILNIK

O NAČINU DOSTAVLJANJA OBAVEŠTENJA, INFORMACIJA I PODATAKA O OZNAČENOM LICU I NJEGOVOJ IMOVINI

("Sl. glasnik RS", br. 53/2015)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se način dostavljanja Upravi za sprečavanje pranja novca: obaveštenja o označenom licu i njegovoj imovini od strane pravnih i fizičkih lica; informacija od strane organizacije nadležne za vođenje registra privrednih subjekata, udruženja, zadužbina, fondacija i od sudova i javnih beležnika; podataka o označenom licu i njegovoj imovini od strane državnih organa, organizacija i lica kojima su poverena javna ovlašćenja.

Način dostavljanja obaveštenja i informacija

Član 2

Obaveštenja i informacije se dostavljaju:

1) telefonom;

2) elektronskim putem;

3) neposrednim dostavljanjem;

4) preporučenom pošiljkom.

Obaveštenja i informacije koje se dostavljaju telefonskim putem, potvrđuju se u pismenoj formi, u skladu sa Zakonom o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma (u daljem tekstu: Zakon) i ovim pravilnikom.

Član 3

Obaveštenje o označenom licu i njegovoj imovini, kao i informacije od značaja za određivanje označenog lica i njegove imovine dostavljaju se na Obrascu za prijavljivanje označenog lica, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Način dostavljanja podataka

Član 4

Podaci se dostavljaju:

1) telefonom;

2) zaštićenim elektronskim putem;

3) neposrednim dostavljanjem.

Član 5

Podaci se dostavljaju preko lica, odnosno organizacionih jedinica određenih za kontakt u državnim organima, organizacijama i licama kojima su poverena javna ovlašćenja.

Član 6

Podaci o označenom licu i njegovoj imovini dostavljaju se Upravi za sprečavanje pranja novca bez odlaganja, a najkasnije narednog radnog dana od dana prijema zahteva, u skladu sa Zakonom.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

OBRAZAC ZA PRIJAVLJIVANJE OZNAČENIH LICA