REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI JAVNOM RADIODIFUZNOM PREDUZEĆU "STUDIO B" NA SPORAZUM O JEDNOKRATNOJ NOVČANOJ NAKNADI U POSTUPKU REŠAVANJA VIŠKA ZAPOSLENIH

("Sl. list grada Beograda", br. 27/2015)

1. Daje se saglasnost na Sporazum o jednokratnoj novčanoj naknadi u postupku rešavanja viška zaposlenih, koji je zaključen 26. maja 2015. godine, br. 270, između Javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B" iz Beograda i Sindikalne organizacije Javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B".

2. Rešenje sa Sporazumom objaviti u "Službenom listu Grada Beograda".

* * *

Na osnovu člana 95. Kolektivnog ugovora Javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B" i člana 158. Zakona o radu ("Službeni glasnik RS", br. 24/05, 61/05, 54/09, 32/13 i 75/14) Sindikalna organizacija Javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B" i direktor Javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B" zaključili su

SPORAZUM
O JEDNOKRATNOJ NOVČANOJ NAKNADI U POSTUPKU REŠAVANJA VIŠKA ZAPOSLENIH U JAVNOM RADIO-DIFUZNOM PREDUZEĆU "STUDIO B"

Član 1

Ovim sporazumom se utvrđuje visina jednokratne novčane naknade zaposlenom koji se u postupku rešavanja viška zaposlenih u JRDP "Studio B" dobrovoljno izjasni za prestanak radnog odnosa i da saglasnost za proglašenje tehnološkim viškom na osnovu člana 179. stav 5. tačka 1. Zakona o radu.

Član 2

Zaposleni kome prestane radni odnos kao višku zaposlenih, a dobrovoljno se izjasni za prestanak radnog odnosa i da saglasnost za proglašenje tehnološkim viškom na osnovu člana 179. stav 5. tačka 1. Zakona o radu, pored otpremnine u visini zbira polovine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu JRDP "Studio B", ima pravo i na dodatnu stimulaciju - jednokratnu novčanu naknadu.

Zarada u smislu prethodnog stava, smatra se prosečna mesečna zarada zaposlenog koja sadrži porez i doprinose koji se plaćaju iz zarade, isplaćene za poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem se isplaćuje otpremnina.

Član 3

Jednokratna novčana naknada iz člana 2. stav 1. utvrđuje se u visini od četiri neto zarade zaposlenog za mesec koji prethodi mesecu prestanka radnog odnosa.

Član 4

Ovaj sporazum stupa na snagu narednog dana od dana dobijanja saglasnosti od strane osnivača, a primenjuje se za utvrđivanje viška zaposlenih u Javnom radiodifuznom preduzeću "Studio B" u 2015. godini.