ODLUKA

O RACIONALIZACIJI RADA GRADSKE UPRAVE ZA IZVORNE I POVERENE POSLOVE GRADA NOVOG PAZARA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 5/2015)

Član 1

Pristupa se racionalizaciji rada Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara u skladu sa aktom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu broj 021-02-274/2014-07 od 04.12.2014. godine, na taj način što se ukidaju radna mesta:

- Radno mesto - portir u Odseku za obezbeđenje u Odeljenju za tehničke i pomoćne poslove uprave - 14 izvršilaca;

- Radno mesto - poslovi turizma, ugostiteljstvo i saobraćaja u Odseku za privredu Odeljenja za privredu uprave - 1 izvršilac;

- Radno mesto - saradnik za marketing i saradnju sa donatorima u Oseku za podsticanje privrednog razvoja grada u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj gradske uprave - 1 izvršilac;

- Radno mesto - pomoćnik kotlara u Odseku za tehničke i pomoćne poslove Odeljenja za tehničke i pomoćne poslove uprave - 1 izvršilac.

Član 2

Racionalizacijom rada Gradske uprave za izvorne i poverene poslove koja se sprovodi pre svega u cilju fiskalne konsolidacije smanjiće se broj zaposlenih za 17, tako da će troškovi zaposlenih budžetiranih za drugu polovinu 2015. godine biti smanjeni u skladu sa polaznim osnovama za prvu fazu optimizacije javne uprave - racionalizacija javne uprave u 2015. godini koju je Savet za reformu javne uprave usvojio na sednici od 30.10.2014. godine.

Član 3

Ovu Odluku će sprovesti Načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara na taj način što će izmeniti Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, tako što će ukinuti predviđena radna mesta iz člana 1. ove Odluke i isti dostaviti Gradskom veću radi davanja saglasnosti.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".