ODLUKA
O TEHNIČKOM SEKRETARU ODBORNIČKE GRUPE

("Sl. list grada Niša", br. 85/2014)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se pravo odborničke grupe na angažovanje tehničkog sekretara odborničke grupe, uređuju uslovi i način ostvarivanja ovog prava, određuju poslovi koje obavlja tehnički sekretar i uređuju i druga pitanja koja se odnose na tehničkog sekretara odborničke grupe.

Član 2

Odbornička grupa stiče pravo na angažovanje tehničkog sekretara danom obrazovanja odborničke grupe u skladu sa Poslovnikom Skupštine Grada Niša i ovo pravo traje do dana postojanja odborničke grupe, a najviše do isteka mandata odbornika tog skupštinskog saziva.

Odbornička grupa ostvaruje pravo na angažovanje tehničkog sekretara podnošenjem pisanog akta Skupštini Grada u kome određuje lice koje će obavljati poslove tehničkog sekretara.

Član 3

Tehnički sekretar angažuje se ugovorom na određeni vremenski period, a ukupno najduže do isteka roka propisanog članom 2. ove odluke.

Ugovor sa licem koje je aktom odborničke grupe određeno da obavlja poslove tehničkog sekretara za odborničku grupu zaključuje predsednik Administrativnog odbora Skupštine Grada.

Ugovor iz stava 2. ovog člana zaključuje se u roku od tri dana od dana dostavljanja akta odborničke grupe Skupštini Grada, a prava I obaveze tehničkom sekretaru počinju da teku od dana zaključivanja ugovora.

Član 4

Ugovor iz člana 3. ove odluke može biti raskinut i pre isteka roka na koji je zaključen i to:

- na zahtev odborničke grupe koja je angažovala tehničkog sekretara,

- na zahtev tehničkog sekretara,

- raspuštanjem Skupštine, odnosno istekom mandata odbornika tog skupštinskog saziva.

Član 5

Tehnički sekretar obavlja administrativno-tehničke i druge poslove za odborničku grupu koja ga je angažovala.

Član 6

Za obavljanje poslova za odborničku grupu tehničkom sekretaru pripada naknada za angažovanje koju određuje Administrativni odbor Skupštine Grada posebnom odlukom.

Član 7

Prostor i tehnička sredstva za obavljanje poslova za odborničku grupu tehničkom sekretaru obezbeđuje odbornička grupa.

Član 8

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi član 11. Odluke o naknadama odbornika, članova radnih tela i odborničkih grupa u Skupštini grada ("Službeni list Grada Niša", br. 3/2008).

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".