REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA POLAGANJE ISPITA ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 24/2015)

I Obrazuje se Komisija za polaganje ispita auto-taksi vozača, kao povremeno radno telo Gradskog veća (u daljem tekstu: Komisija), na period od dve godine.

II Komisija se obrazuje u sledećem sastavu:

1. Zoran Kojić, samostalni policijski inspektor - predsednik,

Boban Petrović, samostalni policijski inspektor - zamenik predsednika;

2. Vladan Ristić, dipl. ing saobraćaja, Gradska uprava za privredu -član, Nikola Miletić, dipl. ing saobraćaja, Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj - zamenik člana;

3. Marina Milić, ing. strukovnih studija, Gradska uprava za privredu - član

Dejan Tomić, dipl. ing saobraćaja, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove - zamenik člana.

III Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije, obavljaće Ljubica Preković, dipl. pravnik, u svojstvu sekretara, a zamenik sekretara je Saša Radenković, pravnik, obe bez prava odlučivanja.

IV Zadaci Komisije su da:

- ispita kandidate iz oblasti poznavanja grada Kragujevca,

- poznavanja opštih propisa koji regulišu delatnost taksi prevoza putnika i

- poznavanja propisa koji regulišu bezbednost saobraćaja na putevima, prevoz u drumskom saobraćaju i taksi prevozu.

Kandidatu koji je položio ispit, Komisija je u obavezi da izda sertifikat o položenom ispitu o poznavanju grada Kragujevca.

V Članovi Komisije imaju prava na nadoknadu za rad u komisiji.

Visina nadoknade utvrđuje se u iznosu od 300,00 dinara po radnom satu.

Novčani iznosi isplaćivaće se na osnovu ugovora o delu koji će grad Kragujevac, zaključiti sa predstavnicima MUP-a RS, a na osnovu ovog Rešenja za članove i zamenike Komisije, sekretara odnosno zamenika sekretara Komisije, koji su zaposleni u Gradskoj upravi.

Sredstva za ovu namenu planirana su Odlukom o budžetu Grada Kragujevca za 2015. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", broj 43/14 i 9/15) na Razdelu 14 - Gradska uprava za privredu, Program 15 - Lokalna samouprava, Programska aktivnost (PA 0001), Funkcija 130 - Opšte usluge, Ekonomska klasifikacija 416 - Nagrade zaposlenima i ostali posebni rashodi, broj aproprijacije 298.

VI Stavlja se van snage Rešenje Gradonačelnika o obrazovanju komisije za polaganje ispita za obavljanje taksi prevoza br. 112-63/08-II od 29. februara 2008. godine.

VII Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".