ODLUKA
O POSEBNIM USLOVIMA ZA IZDAVANJE INFORMACIJE O LOKACIJI I LOKACIJSKIH USLOVA NA PROSTORU GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA GRADA UŽICA DO 2020. GODINE

("Sl. list grada Užica", br. 13/2015)

Član 1

Do donošenja plana generalne regulacije, a najkasnije u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ove Odluke, informacija o lokaciji i lokacijski uslovi izdaju se na osnovu pravila uređenja i građenja iz Generalnog urbanističkog plana Užica do 2020. god. ("Sl. list grada Užica", br. 14/11) uz obaveznu izradu urbanističkog projekta.

Član 2

Na području za koji nije donet plan generalne regulacije primenjivaće se regulacione linije saobraćajnica iz preispitanih planova i faktička postojeća regulaciona linija saobraćajnice ukoliko preispitani plan ne sadrži planiranu regulacionu liniju.

Član 3

Za evidentirane prostorno kulturno-istorijske celine (prethodna zaštita) i proglašena kulturna dobra, lokacijski uslovi se izdaju na osnovu tehničkih uslova zaštite koje izdaje nadležni zavod za zaštitu spomenika kulture u skladu sa članom 1. i članom 2. ove odluke.

Član 4

Obavezuje se JP "Direkcija za izgradnju" Užice da u postupku javne prezentacije urbanističkog projekta, na lokacijama u obuhvatu generalnog urbanističkog plana za koje izrađuje plan generalne regulacije, a čija je izrada u toku, daje mišljenje na urbanistički projekat.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".