ODLUKA

O PODSTICAJNIM MERAMA NA ULAGANJE U POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENU INDUSTRIJU NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 9/2015)

Član 1

Ova Odluka donosi se radi stvaranja povoljnijih uslova za brži razvoj privredne aktivnosti na teritoriji grada Šapca, kroz davanje pogodnosti investitorima koji kupe zemljište u javnoj svojini grada Šapca u obuhvatu Severozapadne radne zone, radi izgradnje proizvodnih objekata iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije.

Član 2

Investitori koji pribave zemljište u javnoj svojini u površini od najmanje 2.00.00 ha, radi izgradnje proizvodnih objekata iz oblasti poljoprivredno- prehrambene industrije i koji u prve dve godine od pokretanja proizvodnje zaposle najmanje 100 radnika na neodređeno vreme, imaju pravo na novčani podsticaj Grada u visini od 50 % od vrednosti investicije u kupovinu zemljišta.

Član 3

Pravo na povraćaj iz stava 1. ovog člana, investitor stiče dostavljanjem potvrde o broju zaposlenih radnika na neodređeno vreme izdate od nadležne institucije. Broj zaposlenih kod korisnika podsticajnih sredstava ne sme se smanjiti ispod 100, u periodu od dve godine od dana ostvarivanja prava na podsticaj.

Član 4

Sprovođenje ove Odluke pratiće Odeljenje Gradske uprave nadležno za poslove privrede.

Član 5

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o podsticajnim merama na ulaganje u poljoprivredno prehrambenu industriju na teritoriji grada Šapca ("Sl. list grada Šapca", broj 24/14).

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Šapca".