ODLUKA
O POSTUPKU PRIKLJUČENJA NA VODOVODNU I KANALIZACIONU MREŽU OBJEKATA KOJI SU U POSTUPKU LEGALIZACIJE

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2015)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se uslovi i način priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu objekata koji su u postupku legalizacije (porodičnih, višeporodičnih, poslovnih i stambeno-poslovnih objekata).

Član 2

Objekti koji su u postupku legalizacije mogu se priključiti na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Priključci (vodovodni i kanalizacioni) za objekte koji su u postupku legalizacije imaju karakter - status "priključka na određeno vreme" do okončanja postupka legalizacije objekta.

Priključak (kanalizacioni i vodovodni) može imati status priključka na određeno vreme najduže do pravnosnažnog okončanja postupka legalizacije.

Član 3

Zahtev za priključenje objekta na vodovodni, odnosno kanalizacioni priključak, podnosi investitor izgradnje objekta, odnosno vlasnik objekta JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac.

Naknada na ime učešća za izgradnju vodovodne odn. kanalizacione mreže uplaćuje se JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac u skladu sa odredbama ove Odluke.

Član 4

Uz zahtev za vodovodni, odnosno kanalizacioni priključak, podnosilac zahteva dostavlja sledeću dokumentaciju:

- potvrdu da je objekat u postupku legalizacije i da je legalizacija moguća, izdatu od nadležnog organa Grada Kruševca,

- potvrdu o uplaćenoj naknadi mesnoj zajednici na ime učešća u izgradnji vodovodne mreže ukoliko se objekat u postupku legalizacije nalazi na području mesne zajednice koja, po ugovoru o izgradnji vodovodne mreže, ima pravo na naplatu ove naknade.

Za priključke za objekte koji su u procesu legalizacije, a koji se nalaze na teritoriji mesnih zajednica kojima je pravo naplate naknade na ime učešća u finansiranju izgradnje vodovodne, odnosno kanalizacione mreže isteklo, podnosilac zahteva ovu naknadu platiće JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac po važećem cenovniku ovog preduzeća.

Član 5

JKP "Vodovod-Kruševac" Kruševac u postupku po zahtevu utvrđuje tehničke uslove za izradu priključka i donosi rešenje o priključku na određeno vreme na vodovodnu, odnosno kanalizacionu mrežu.

Na rešenje iz stava 1 ovog člana može se izjaviti žalba u roku od 15 dana od dana prijema istog Gradskom veću grada Kruševca, a preko JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac.

Član 6

Za objekte koji su u postupku legalizacije, a koji su na vodovodnu, odnosno kanalizacionu mrežu priključeni preko zajedničkog vodovodnog, odnosno kanalizacionog priključka, može da se izvrši razdvajanje vodovodnog, odnosno kanalizacionog pri- ključka ukoliko za to postoje tehničke mogućnosti.

Član 7

Uz zahtev za razdvajanje vodovodnog, odnosno kanalizacionog priključka dostavlja se sledeća dokumentaciju:

- potvrda da je objekat u postupku legalizacije i da je legalizacija moguća, izdatu od strane nadležnog organa Grada Kruševca,

- saglasnost vlasnika na koga se vodi vodovodni, odnosno kanalizacioni priključak,

- da pre pre razdvajanja bude rešeno pitanje eventualno postojećeg duga za utrošenu vodu i usluge kanalizacije i

- potvrdu mesne zajednice da je izmirena naknada na ime učešća u finansiranju i izgradnji vodovodne, odnosno kanalizacione mreže od strane mesne zajednice gde mesna zajednica ima pravo da i dalje vrši naplatu ove naknade.

Ukoliko je isteklo - prestalo pravo mesnoj zajednici da vrši naplatu naknade na ime učešća u izgradnji vodovodne, odnosno kanalizacione mreže, podnosilac zahteva učešća iz st.1 ovog člana u obavezi je da uplati JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac naknadu na ime učešća u finansiranju vodovodne, odnosno kanalizacione mreže u iznosu od 50% od cene utvrđene po važećem cenovniku JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac.

Član 8

Kada jedan objekat ima više zasebnih celina koje su vlasništvo različitih vlasnika koji je delimično ili u celosti u postupku legalizacije, ukoliko za to postoje tehnički uslovi može se vršiti odvajanje vodovodnog, odnosno kanalizacionog priključka.

Uz zahtev za odvajanje priključka iz stava 1. ovog člana potrebno je da se dostave sva dokumenta i da se ispune svi uslovi predviđeni članom 7. ove Odluke.

Član 9

JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac kao davaoc usluga i korisnik priključka kao korisnik usluga svoje međusobne odnose regulišu korisničkim ugovorom.

Član 10

Cenovnikom usluga JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac utvrđuju se i takse za odvajanje priključaka u skladu sa odredbama ove Odluke.

Član 11

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".