ODLUKA
O IZVOĐENJU HITNIH RADOVA NA SANACIJI SIFONA FEKALNE KANALIZACIJE ISPOD REKE KOLUBARE

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 6/2015 - sveska 1)

Član 1

Pristupa se izvođenju hitnih radova na sanaciji sifona fekalne kanalizacije ispod reke Kolubare i to postavljanjem čeličnih cevi u dužini od po 25,0m, koje su pokidane nakon poplava i izgradnji ulaznog sifonskog šahta sa zatvaračima. Deo dovodnog kolektora je pokidan pa je isti potrebno zameniti PEHD korigovanim cevima u dužini od oko 40,0m i uvesti otpadne vode u sifonski šaht.

Član 2

Sprovođenje ove Odluke izvršiće grad Valjevo uz finansijsku pomoć UNDP-a, u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama utvrđenim ovom Odlukom, saglasno raspoloživim sredstvima koja se obezbeđuju:

1. UNDP će na osnovu molbe grada Valjeva sprovesti tenderski postupak prema UNDP procedurama, uraditi ugovornu dokumentaciju, realizovati ugovorene radove i po završetku projekta, predati projekat gradu Valjevo na dalje upravljanje;

2. Grad Valjevo će obezbediti sve potrebne saglasnosti za sanaciju sifona, pribaviti zakonom predviđene dozvole, kao i sredstva za upravljanje i održavanje objekta iz budžeta Grada, nakon sanacije istog.

Član 3

Grad Valjevo se obavezuje da u skladu sa zakonom obezbedi svu tehničku i logističku podršku izvođaču i nadzoru koga je odredio UNDP.

Član 4

Grad Valjevo se obavezuje da dostavi precizne podatke o lokacijama deponija za odlaganje viška nekvalitetnog materijala, kao i da da pismenu saglasnost za privremeno korišćenje pristupnih i pomoćnih puteva za potrebe napred navedenih radova.

Član 5

Grad Valjevo se obavezuje da blagovremeno podnese zahtev svim nadležnim organima i institucijama u cilju pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole za sanaciju sifona fekalne kanalizacije ispod reke Kolubare.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Valjeva".