ODLUKA
O IZVOĐENJU HITNIH RADOVA NA IZGRADNJI MOSTA NA RECI UB U GOLOJ GLAVI NA PUTU ZA BALAČKU

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 6/2015 - sveska 1)

Član 1

Pristupa se izvođenju hitnih radova na izgradnji mosta preko reke Ub u Goloj Glavi do naselja Balačka, koji je potpuno srušen u majskim poplavama 2014. godine, kojim će se stvoriti uslovi za spajanje regionalnog puta Valjevo-Šabac i naselja Balačka, a sve u cilju podizanja kvaliteta uslova za život i rad stanovništva u valjevskom prigradskom naselju, kao i podizanja kvaliteta lokalne infrastrukture u prigradskom području sa većinskim romskim stanovništvom koja zadovoljava potrebe žitelja tog naselja.

Član 2

Sprovođenje ove Odluke izvršiće grad Valjevo uz finansijsku pomoć UNDP-a, u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama utvrđenim ovom Odlukom, saglasno raspoloživim sredstvima koja se obezbeđuju:

1. UNDP će na osnovu molbe grada Valjeva sprovesti tenderski postupak prema UNDP procedurama, uraditi ugovornu dokumentaciju, realizovati ugovorene radove i po završetku projekta, predati projekat gradu Valjevu na dalje upravljanje;

2. Grad Valjevo će obezbediti sve potrebne saglasnosti za priključke, rešiti sve imovinsko-pravne odnose, pribaviti građevinsku i upotrebnu dozvolu, kao i sredstva za upravljanje i održavanje objekata iz budžeta Grada nakon izgradnje istog.

Član 3

Grad Valjevo se obavezuje da u skladu sa zakonom, sprovede postupak rešavanja imovinsko-pravnih odnosa po trasi definisanoj tehničkom dokumentacijom (otkup zemljišta, službenog prolaza, odlaganja materijala, smeštaj materijala i radnika i slično), kao i svu tehničku i logističku podršku izvođaču i nadzoru koga je odredio UNDP.

Član 4

Grad Valjevo se obavezuje da dostavi precizne podatke o lokacijama deponija za odlaganje viška nekvalitetnog materijala, kao i da da pismenu saglasnost za privremeno korišćenje pristupnih i pomoćnih puteva za potrebe napred navedenih radova.

Član 5

Grad Valjevo se obavezuje da blagovremeno podnese zahtev svim nadležnim organima i institucijama u cilju pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole za izgradnju mosta preko reke Ub do naselja Balačka.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Valjeva".