ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA DAVANJE PREDLOGA VLADI ZA PRETHODNU SAGLASNOST ZA OTUĐENJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI PO CENI MANJOJ OD TRŽIŠNE CENE, ILI BEZ NAKNADE

("Sl. glasnik RS", br. 80/2015)

1. Obrazuje se Komisija za davanje predloga Vladi za prethodnu saglasnost za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini po ceni, manjoj od tržišne cene, ili bez naknade, (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadaci Komisije su:

1) razmatranje zahteva za davanje prethodne saglasnosti za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini i elaborata o opravdanosti iz člana 11. Uredbe o uslovima, načinu i postupku pod kojima se građevinsko zemljište u javnoj svojini može otuđiti ili dati u zakup po ceni manjoj od tržišne cene, odnosno zakupnine ili bez naknade, kao i uslove, način i postupak razmene nepokretnosti (u daljem tekstu: Uredba), kao i nacrta javnog oglasa, kada se otuđenje, odnosno davanje u zakup sprovodi prikupljanjem ponuda javnim oglasom;

2) razmatranje zahteva za davanje prethodne saglasnosti za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini i elaborata o opravdanosti iz člana 12. Uredbe, kao i nacrta ugovora o raspolaganju, kada se otuđenje, odnosno davanje u zakup sprovodi neposrednom pogodbom;

3) predlaganje Vladi akta kojim se daje prethodna saglasnost za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini, po ceni koja je manja od tržišne cene, ili otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade, ili akta kojim se odbija davanje saglasnosti.

3. U Komisiju se imenuju:

1) za predsednika:

prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture;

2) za članove:

- Dušan Purić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra privrede,

- Ljilja Jovanović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija,

- Jadranka Savić, Ministarstvo pravde,

- Aleksandar Đorđević, savetnik za investicione projekte u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza,

- Jovan Vorkapić, vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije,

- Saša Mogić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave.

4. Komisija se sastaje po potrebi. Sednice Komisije saziva predsednik Komisije, koji rukovodi radom na sednici, a u njegovom odsustvu - član Komisije koga on ovlasti. O radu Komisije se vodi zapisnik koji potpisuje predsednik Komisije, a u njegovom odsustvu - član Komisije koga on ovlasti.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

6. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za davanje predloga Vladi za prethodnu saglasnost za otuđenje ili davanje u zakup građevinskog zemljišta po ceni, manjoj od tržišne cene, odnosno zakupnine ili bez naknade ("Službeni glasnik RS", broj 86/14).

7. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".