REŠENJE

O DONOŠENJU PLANA POSTAVLJANJA OSTALIH OBJEKATA I OPREME NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

("Sl. list grada Subotice", br. 34/2015)

Član 1

Donosi se Plan postavljanja ostalih objekata i opreme na teritoriji Grada Subotice (u daljem tekstu:

Član 2

Sastavni deo ovog rešenja je Elaborat plana postavljanja ostalih objekata i opreme na teritoriji Grada Subotice br. U-27-3/2014 koji sadrži tekstualni deo i grafičke priloge (u daljem tekstu: elaborat plana).

Član 3

Danom početka primene ovog plana prestaju da važe: Plan postavljanja pokretnih tezgi na javnim površinama (U-74/2004) i dopuna plana (F31-1282/2009), Plan lokacija za postavljanje privremenih parkova zabave u Subotici (U-73/2004) i Plan postavljanja tezgi, boksova i prodajnih mesta za prodaju sa vozila na javnim površinama u Subotici za prodaju sezonske robe" (U-191/2007) i njegova izmena i dopuna (F31-1282/2009).

Član 4

Ovo rešenje i tekstualni deo elaborata plana objavljuju se u "Službenom listu Grada Subotice", a Elaborat plana u celini (tekstualni deo i grafički prilozi) se objavljuje na sajtu www.subotica.rs.

 

GRAD SUBOTICA
SZABADKA VÁROS

PLAN POSTAVLJANJA OSTALIH OBJEKATA, UREĐAJA I OPREME NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

(27- 3/2014)

Gradsko veće grada Subotice na sednici
održanoj dana 23. 09. 2015. godine
donelo je Rešenje o donošenju Plana
Gradonačelnik
MAGLAI JEN, dipl. pravnik

v.d. direktora
TIMEA TRIPOLSZKI, dipl. oec.

Subotica, 2015. godine

NARUČILAC:

GRAD SUBOTICA

INVESTITOR:

JP "DIREKCIJA ZA IZGRADNJU GRADA SUBOTICE"

UGOVOR:

27- 3/2014

PREDMET:

PLAN POSTAVLJANJA OSTALIH OBJEKATA, UREĐAJA I OPREME NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

OBRAĐIVAČ:

JP "ZAVOD ZA URBANIZAM GRADA SUBOTICE"

RUKOVODILAC
IZRADE PLANA:

EVETOVIĆ CVIJANOVIĆ KORNELIJA, dipl. ing. arh. odgovorni urbanista

STRUČNI TIM:

SMILJANA MILENKOVIĆ, dipl. ing. građ.

 

IVANA POPOVIĆ, dipl. ing. arh.

 

ANTE STANTIĆ, el. ing.

SPOLJNI SARADNICI:

Grad Subotica - Gradska uprava,

 

Sekretarijat za građevinarstvo

 

OLIVERA POPOVIĆ, dipl. pravnik

 

VESNA MARKOVIĆ, građ. ing.

RUKOVODILAC SLUŽBE
URBANISTIČKOG I
PROSTORNOG PLANIRANJA:

EVETOVIĆ CVIJANOVIĆ KORNELIJA, dipl. ing. arh.

SADRŽAJ:

1.

UVOD I PRAVNI OSNOV

2.

OPŠTI USLOVI

3.

POSEBNI USLOVI

4.

VRSTE OBJEKATA, UREĐAJA I OPREME, OBLIKOVANJE, USLOVI ZA POSTAVLJANJE I LOKACIJE

 

4.1.

Pokretne tezge za prodaju

 

4.2.

Izložbeni pultovi

 

4.3.

Slobodnostojeće vitrine

 

4.4.

Vitrine na fasadi objekta

 

4.5.

Pokretni uređaji za pripremu i prodaju hrane

 

4.6.

Rashladni uređaji

 

4.7.

Pokretni uređaji i oprema za zabavu

 

4.8.

Objekti, uređaji i oprema koja se postavlja prilikom ostalih privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija

 

4.9.

Drugi objekti, uređaji i oprema

 

4.10.

Pokretne tezge, boksovi i prodajna mesta sa vozila za sezonsku robu voće, povrće i jelke

5.

USLOVI ZA PRIKLJUČENJE NA INFRASTRUKTURU

6.

GRAFIČKI PRILOZI - Urbanističke situacije lokacija

7.

DOKUMENTACIJA

 

1. UVOD I PRAVNI OSNOV

Za potrebe Naručioca - GRAD SUBOTICA, a na zahtev JP "Direkcija za izgradnju grada Subotice" i na osnovu Ugovora br. 27- 3/2014, JP "Zavod za urbanizam Grada Subotice" izradio je PLAN POSTAVLJANJA OSTALIH OBJEKATA, UREĐAJA I OPREME NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE (u daljem tekstu: Plan).

 

Pravni osnov za izradu Plana je:

-

Zakon o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09 i 81/09-ispravka, 64/10- US i 24/11, 121/12, 42/13- US, 50/13- US, 98/13- US, 132/14 i 145/14) - član 146. stav 1. i 2., koji propisuju da postavljanje i uklanjanje manjih montažnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene (kiosci, letnje i zimske bašte, tezge i drugi pokretni mobilijar), obezbeđuje i uređuje jedinica lokalne samouprave i da ukoliko se objekti iz stava 1. ovog člana nalaze u prostornoj kulturno-istorijskoj celini ili zaštićenoj okolini nepokretnog kulturnog dobra, njihovo postavljanje se vrši uz uslove nadležnog zavoda za zaštitu spomenika kulture;

-

Odluka o komunalnom redu ("Službeni list Grada Subotice", br. 55/11, 15/13, 7/14 i 24/14) - član 9., koji propisuje da se uslovi i način postavljanja manjih montažnih i drugih objekata, uređaja i opreme na javnim površinama i na spoljnim delovima zgrada na teritoriji Grada uređuje ovom odlukom i Planovima, koje donosi Gradsko veće Grada Subotice. Ovim članom propisan je i sadržaj ovih Planova, u skladu s čim je izrađen i ovaj Plan.

 

2. OPŠTI USLOVI

Drugi objekti, uređaji i oprema, koji se postavljaju na Planom definisanu lokaciju mogu da se koristi isključivo za namenu koja je odobrena, utvrđena Planom za pojedinačni objekat - lokaciju.

Objekti, uređaji i oprema treba da su izvedeni kvalitetno, prema svim važećim standardima, propisima kao i oblikovno-estetskim uslovima definisanim Planom. Za izvedbu koristiti proverene, atestirane materijale.

Objekti, uređaji i oprema treba da ispunjavaju i higijensko-sanitarne uslove za predviđenu namenu.

Postavljanje objekata, uređaja i opreme treba da je takvo da obezbeđuje sigurnost korisnika i prolaznika, da ne ometa komunikaciju pešaka, bezbednost saobraćaja i pristup interventnih vozila i vozila za snabdevanje.

Objekte, uređaje i opremu, kao i pripadajući instalacije treba održavati u ispravnom i urednom stanju, sa jednakom obavezom održavanja urednosti i čistoće neposredne okoline, uz obezbeđenje odgovarajuće opreme za prikupljanje i odnošenje otpadaka.

Prilikom postavljanja objekata ne smeju se oštetiti postojeći objekti, instalacije, urbani mobilijar (klupe, kandelabri, korpe za otpatke i dr.) kao ni uređene površine: popločanje, drveće i drugo zelenilo.

U slučaju prestanka rada ili ukidanja lokacije, Investitor je dužan da izvrši demontažu objekta i da izvrši popravku u slučaju eventualnog oštećenja okruženja.

Objekti, uređaji i oprema koji su na javnoj površini ili na spoljnjem delu zgrade postavljeni na osnovu odobrenja, mogu se privremeno ukloniti ili izmestiti za vreme održavanja manifestacija kojima je pokrovitelj Grad ili u slučaju izvođenja radova na javnoj površini ili na spoljnjem delu zgrade od strane grada.

Lokacije za postavljanje ostalih objekata, uređaja i opreme na teritoriji grada Subotice su privremenog karaktera.

Ukoliko na određenom prostoru dođe do realizacije urbanističko - planskog dokumenta, kojim se na drugačiji način uređuje deo javne površine na kojoj je ovim Planom utvrđena lokacija za postavljanje ostalih objekta, uređaja ili opreme, predmetna lokacija se ukida.

3. POSEBNI USLOVI

Za potrebe izrade Plana postavljanja ostalih objekata, uređaja i opreme na teritoriji grada Subotice u skladu sa članom 9. Odluke o komunalnom redu pribavljeni su uslovi od strane Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici (u daljem tekstu: MZZSK), izdati REŠENJEM br. 105-1/13 od 12.02.2014. godine.

Napred navedenim Rešenjem MZZSK definisani su uslovi za postavljanje ostalih objekata, uređaja i opreme na području unutar zaštićenog Gradskog jezgra Subotice - prostorne kulturno istorijske celine od velikog značaja ("Službeni list APV", br. 25/91), unutar zaštićenog jezgra Palića ("Službeni list opštine Subotica", br. 1/94), kao i unutar prostorno kulturno istorijskih celina pod prethodnom zaštitom Čantavir i Bajmok i kao takvi gurađeni su u ovaj Plan.

1. Uslovi utvrđeni od strane MZZSK koji su sadržani u ovom Planu primenjuju se neposredno prilikom izdavanja odobrenja od strane nadležnog organa za privremeno zauzimanje dela javne površine unutar napred navedenih zaštićenih prostornih celina, postavljanjem:

- pokretnih tezgi za prodaju robe prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika,

- izložbenih pultova,

- pokretnih uređaja za pripremu i prodaju hrane prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika,

- rashladnih uređaja,

- pokretnih uređaja i opreme za zabavu prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika,

- objekata, uređaja i opreme koji se postavljaju prilikom ostalih privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija u organizaciji, odnosno suorganizaciji Grada Subotice,

- drugih objekata, uređaja i opreme (reklamni - info pult, oprema za ozvučenje, razni rekviziti i druga oprema).

Ovi objekti svojim položajem ne smeju da ometaju komunikaciju pešaka i pristup interventnih vozila, kao ni vizure na spomenike kulture i uz njih nije dozvoljeno postavljanje podijuma, zvučnika, slobodnostojećih tendi, masivnih žardinjera, kao ni plastičnih stolova i stolica, osim postavljanja podijuma (bine, reklamnog info-pulta i sl.) i ozvučenja prilikom održavanja privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija kao i drugih javnih manifestacija profitnog karaktera (promocije-reklamiranja delatnosti, proizvoda ili usluge) ili neprofitnog karaktera (građanskog, političkog, sindikalnog, verskog, humanitarnog, edukativnog, kulturnog i sportskog).

2. Prethodni uslovi utvrđeni od strane MZZSK i Pojedinačne uslovi utvrđeni od strane JP "Zavod za urbanizam Grada Subotice" činiće sastavni deo teksta oglasa u postupku javnog nadmetanja odnosno javnog prikupljanja ponuda za sticanje prava na privremeno zauzimanje dela javne površine unutar napred navedenih zaštićenih prostornih celina radi postavljanja:

- pokretne tezge za prodaju robe tokom cele godine,

- pokretnog uređaja za pripremu i prodaju hrane tokom cele godine.

Prethodne uslove utvrđene od strane MZZSK stranka obavezno pribavlja i u postupku izdavanja odobrenja od strane nadležnog organa za postavljanje slobodnostojeće vitrine u atrijumskim (dvorišnim) delovima objekata koji nisu javna površina, prilikom postavljanja vitrine na fasadi objekta i pokretnih uređaja za pripremu i prodaju hrane sa sistemom za kretanje, koji može da menja lokaciju zauzeća dela javne površine unutar definisanog, dozvoljenog prostora za kretanje utvrđenog Planom.

4. VRSTA OBJEKATA, UREĐAJA I OPREME, OBLIKOVANJE, USLOVI ZA POSTAVLJANJE I LOKACIJE

4.1. Pokretna tezga za prodaju

Pokretna tezga za prodaju je laka, prenosiva, montažna konstrukcija, koja ne menja lokaciju i koja može da zauzima najviše 2,0 m2 javne površine, sa maksimalnom visinom do 2,4 m, a namenjena je za prodaju zakonom dozvoljene vrste robe na malo.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada van zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Oblik pokretne tezge može da bude kvadratni ili pravougaoni, sa bočnim stranicama od punog materijala ili transparentno, da se može kombinovati u grupama, sama ili uz dodatak pratećih tipskih elemenata, da radna ploča bude ravna i da ima mogućnost nadgradnje za stepenastu, kaskadnu prodaju, sa krovom - nadstrešnicom.

Primenjeni materijali za izvedbu mogu biti čelik, legura aluminijuma, drvo, plastika, usaglašeno sa objektima i ambijentom u koji se postavlja.

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Pokretne tezge za prodaju koje se postavljaju unutar zaštićenog Gradskog jezgra Subotice - prostorne kulturno istorijske celine od velikog značaja, unutar zaštićenog jezgra Palića, kao i unutar prostorno kulturno istorijskih celina pod prethodnom zaštitom Čantavir i Bajmok i koje imaju povremeni karakter - za obavljanje delatnosti prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika, u pogledu materijalizacije i oblikovanja uklopiti u neposredno okruženje prema opštim uslovima MZZSK datim za ovaj Plan i to posebno:

- Konstrukciju izvesti od drveta ili kutijastih metalnih profila, variranjem različitih elemenata kako bi se postigao estetski zadovoljavajući efekat

- Ispuna treba da je od drveta, lima, pleksiglasa ili stakla.

- Dekorativne stilske elemente moguće je izvesti od kovanog gvožđa.

- Koloristika objekta preporučljivo je da je siva, tamno zelena, ili smeđa, a u skladu sa okruženjem.

- Krovni pokrivač, tenda, može da bude plastificirani lim, bakar, pleksiglas, staklo ili plastificirano platno.

- U izvedbi primeniti rešenje koje omogućava što jednostavniji sistem montaže i demontaže.

- Sve objekte i opremu jedinstveno rešiti, kako oblikovno, tako i po materijalizaciji.

- Objekat estetski rešiti sa stilskim elementima kako bi se uklopio u zaštićeno okruženje.

- Sem natpisa firme nije dozvoljen dodatni reklamni materijal niti drugi reklamni natpis

- U savremenijem okruženju (npr. na Trgu cara Jovana Nenada) moguća je jednostavnija, savremenija varijanta, ali estetski oblikovana.

Vrste pokretnih tezgi

Prema vrsti prodaje pokretne tezge se razvrstavaju u dve kategorije:

- pokretna tezga za prodaju neprehrambene robe - štampa, knjige, bižuterija, čestitke, suveniri, cveće i sl.

- pokretna tezga za prodaju prehrambene robe - kokice, semenke, peciva i slično.

Tezga se može postaviti za obavljanje delatnosti tokom cele godine, prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika i prilikom obeležavanja privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija.

Pokretna tezga za prodaju prehrambene robe treba da ispunjava minimalne tehničke, sanitarno-higijenske i zdravstvene uslove u skladu sa Pravilnikom za ovu vrstu objekta.

Pokretne tezge za obavljanje delatnosti tokom cele godine mogu se postaviti na sledećim lokacijama koje su prikazane na grafičkom prilogu.

- lokacija br. 3 (graf. prilog 1) - Trg Cara Jovana Nenada, ispred prodavnice Maxi (neprehrambeno),

- lokacija br. 4 (graf. prilog 1) - početak ulice Korzo sa desne strane, pored Pozorišta (neprehrambeno),

- lokacija br. 5 (graf. prilog 1) - početak ulice Matka Vukovića kod kružnog toka (neprehrambeno),

- lokacija br. 6 (graf. prilog 1) - ugao ulice Dimitrija Tucovića i Zmaj Jovine sa desne strane kružnog toka (prehrambeno),

- lokacija br. 32 (graf. prilog 2) - Dudova šuma ulaz sa desne strane ispred objekta hale sportova (prehrambeno),

- lokacija br. 33 (graf. prilog 2) - šetalište ispred veštačkog jezera u parku Dudova šuma sa leve strane (prehrambeno),

- lokacija br. 119, Čantavir (graf. prilog 19) - ulica Maršala Tita ispred katoličke crkve (neprehrambeno),

- lokacije br. 67, 68, 69, 70, 71, (graf. prilog 7) turistička zona Palić - obala Lajoša Vermeša (prehrambeno i neprehrambeno),

- lokacije br. 74, 75 (graf. prilog 8) turistička zona Palić - ispred ulaza na Muški štrand (prehrambeno i neprehrambeno).

- lokacije br. 126, 127, 128 Novi Žednik (graf. prilog 20)- ispred železničke stanice (prehrambeno).

- lokacije br. od 129 do 133 Novi Žednik (graf. prilog 20) - duž ulice koja spaja ulica Maršala Tita i Ilije Lubarde - kod nove crkve (prehrambeno).

- lokacije br. 139 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred objekta mesne zajednice (prehrambeno).

- lokacije br. 140, 141 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred ulaza u park (prehrambeno).

- lokacije br. 142 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred ulaza u park (neprehrambeno).

- lokacije br. 145, 146 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred novog groblja i lokacija br. 144 ispred ulaza u staro groblje (neprehrambeno).

- lokacije br. 147, 148, 149, 150, 151 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred fudbalskog igrališta (prehrambeno).

- lokacija br. 153, 154, 155, 156, 157 Bikovo (graf. prilog 21) - ugao Đure Đakovića i Kosmajske ulice (neprehrambeno)

- lokacija br. 158, 159, 160, 161, 162 Bikovo (graf. prilog 21) - ugao Đure Đakovića i Kosmajske ulice (prehrambeno)

- lokacije br. 166, 167, 168, Donji Tavankut (graf. prilog 23) - ulica Matka Vukovića pored autobuske stanice (prehrambeno).

Pokretne tezge za obavljanje delatnosti prilikom obeležavanja verskih i drugih praznika mogu se postaviti na sledećim lokacijama koje su prikazane na grafičkom prilogu:

- lokacije br. 9, 10, 11, 12 (graf. prilog 1) - Trg cara Jovana Nenada - ispred Franjevačke crkve (slatkiši i suveniri verskog karaktera),

- lokacije br. 23, 24, 25, 26, 27 (graf. prilog 1) - Trg Žrtava Fašizma pored katedrale Svete Terezije (slatkiši i suveniri verskog karaktera).

4.2. Izložbeni pultovi

Izložbeni pult (štand) je laka, prenosiva montažna konstrukcija koja može da zauzima najviše 2,0 m2 javne površine i namenjen je za izlaganje robe.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada van zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Uz poslovni prostor se može postaviti najviše jedan izložbeni pult, neposredno uz fasadu objekta na način da ne remeti pešački saobraćaj, pri čemu nakon njegovog postavljanja ostaje slobodna širina trotoara od najmanje 1,50 m za neometan prolaz pešaka.

Izvedba izložbenog pulta u pogledu oblikovanja i materijalizacije treba da je usaglašena sa materijalima korištenim na fasadi objekta uz koji se postavlja (drvo, metal, aluminijum u kombinaciji sa staklom, pleksiglasom i dr.)

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Izložbeni pultovi unutar zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina mogu se postaviti isključivo uz poslovne prostore koji se nalaze u atrijumskim, dvorišnim delovima objekta, pri čemu se u pogledu materijalizacije i oblikovanja trebaju uklopiti u neposredno okruženje prema opštim uslovima MZZSK datim za ovaj Plan i to:

- Izvedba treba je sa drvenom ili metalnom konstrukcijom, uz upotrebu stakla, pleksiglasa, kovanog gvožđa ili plastificiranog platna.

- Moraju da se stilski usaglase sa karakteristikama i fasadom objekta uz koji se postavljaju i okruženjem.

4.3. Slobodnostojeće vitrine

Slobodnostojeća vitrina je kompaktno prenosiv, lak pokretni objekat koji se postavlja na javnoj površini i namenjen je za izlaganje - odnosno reklamiranje robe ili delatnosti, van poslovnog prostora, koji može da zauzima najviše 2,0 m2 javne površine.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada van zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina Slobodnostojeća vitrina treba da je kvadratnog ili pravouganog oblika sa konstrukcijom od drveta ili metala i jednom do tri pune stranice u zavisnosti od mesta postavljanja i vitrinskom izložbenom stranicom ili stranicama od prozirnog materijala - stakla, pleksiglasa i sl. Izuzetno, vitrina u celosti može biti prozirna ukoliko se može postaviti tako da je saglediva sa svih strana.

Postavljanje slobodnostojećih vitrina u odnosu na trotoar treba da je na visini od najviše 20 cm, sa dozvoljenom najvećom širinom od 80 cm i sa najvećom visinom od 120 cm.

Pričvršćivanje na javnu površinu nije dozvoljeno.

Slobodnostojeća vitrina se postavlja neposredno uz fasadu objekta na način da ne remeti pešački saobraćaj, pri čemu nakon njegovog postavljanja ostaje slobodna širina trotoara od najmanje 1,50 m za neometan prolaz pešaka.

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Odlukom o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru u Subotici ("Službeni list Grada Subotice", br. 23/10 i 53/11) u gradskom jezgru zabranjeno je postavljanje slobodnostojećih vitrina, osim u atrijumskim, dvorišnim delovima objekata. Slobodnostojeće vitrine koje se postavljaju u atrijumskim, dvorišnim delovima objekta na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina, u pogledu materijalizacije i oblikovanja uklopiti u neposredno okruženje prema opštim uslovima MZZSK datim za ovaj Plan i to:

- Izvedba treba da je sa drvenom ili metalnom konstrukcijom, uz upotrebu stakla, pleksiglasa, kovanog gvožđa ili plastificiranog platna.

- Moraju da se oblikovno usaglase sa stilskim karakteristikama i rasterom fasade objekta uz koji se postavljaju u pogledu dimenzija i oblika, kao i da se uklope u neposredno okruženje.

4.4. Vitrine na fasadi objekta

Vitrina je objekat malog gabarita, postavljena na fasadu zgrade i namenjena izlaganju robe odnosno reklamiranju robe ili delatnosti.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada van zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Oblik vitrine može da bude kvadratni ili pravougaoni, sa transparentnim staklenim vratima. Bočne stranice mogu da budu od drveta ili metala u zavisnosti od stilskih karakteristika objekta na koji se postavlja.

Dozvoljava se osvetljenje vitrine sa unutrašnje strane.

Postavljanje zidne vitrine u odnosu na trotoar treba da je na 90 cm. Preporučene dimenzije (u zavisnosti od zatečenog slobodnog fasadnog prostora) su: minimalna širina 60 cm a maksimalna 120 cm, minimalna visina 60 cm a maksimalna 120 cm, maksimalna dozvoljena dubina 30 cm.

Prilikom postavljanja vitrine mora se voditi računa da se ista u smislu ritma, visinske nivelacije postavljanja, oblika i koloristike uskladi sa ostalim vitrinama na predmetnom objektu, kao i da se uklopi u celinu objekta.

Pričvršćivanje na fasadu objekta u zavisnosti od veličine i težine vitrine, mora da bude temeljno i čvrsto, da odoleva vremenskim uslovima i nasilnom čupanju a na način koji nije vidljiv sa spoljne strane.

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Vitrine na fasadi objekata koje se postavljaju unutar zaštićenih prostorno kulturno-istorijskih celina postaviti u skladu sa opštim uslovima MZZSK datim za ovaj Plan i to:

- Vitrine na fasadi moguće je postaviti isključivo za poslovne prostore koji nemaju drugu mogućnost izlaganja, nemaju izlog ili se nalaze u dvorišnim, atrijumskim delovima objekta te nemaju izlog na uličnom frontu.

- Konstrukciju izvesti od drveta ili metala u zavisnosti od stilskih karakteristika objekta na koji se postavlja, sa mogućnošću unutrašnjeg osvetljavanja

- Lokaciju i dimenzije usaglasiti sa postojećom građevinom - fasadom na koju se postavlja.

- Prilikom postavljanja vitrine voditi računa da se ista u smislu ritma, visinske nivelacije, oblika, koloristike uskladi sa ostalim vitrinama na predmetnom objektu, kao i da se uklopi u celinu i stilske karakteristike objekta.

Prethodne Uslove utvrđene od strane MZZSK stranka obavezno pribavlja u postupku izdavanja odobrenja od strane nadležnog organa radi postavljanja vitrine na fasadi objekta.

4.5. Pokretni uređaji za pripremu i prodaju hrane

Pokretni uređaj za pripremu i prodaju hrane je lak, prenosiv uređaj montažne konstrukcije koji ne menja lokaciju, namenjen za prženje kokica, pečenje kestenja, kuvanje ili pečenje kukuruza, pripremu "hot dog"-a, šećerne vate i drugih uređaja za pripremu hrane, koji se postavlja na javnoj površini, tako da maksimalno zauzeće javne površine jednim pokretnim uređajem iznosi 2,0 m2.

Pod pokretnim uređajem za pripremu i prodaju hrane podrazumeva se i pokretni uređaj sa sistemom za kretanje, i po potrebi i sistemom za grejanje-termičku obradu odnosno rashlađivanje hrane putem sistema ekološki prihvatljive energije (solarna, električna...), koji može da menja lokaciju zauzeća dela javne površine unutar definisanog, dozvoljenog prostora za kretanje utvrđenog Planom.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada van zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Pokretni uređaji za pripremu i prodaju hrane moraju biti rešeni kao jedan jedinstven objekat u sklopu kojeg treba rešiti sistem za grejanje, za odlaganje otpadaka i sve ostalo što treba da čini jedinstvenu estetsku celinu.

Pokretni uređaj se može postaviti tokom cele godine ili povodom obeležavanja verskih i drugih praznika i prilikom održavanja privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija.

U slučaju da pokretni uređaj za pripremu i prodaju hrane zauzima javnu površinu tokom cele godine potrebno je da isti ne remeti pešački saobraćaj tako da nakon postavljanja odnosno prilikom zaustavljanja ostaje slobodna širina trotoara od najmanje 1,50 m za neometan prolaz pešaka.

Pokretni uređaj za pripremu i prodaju hrane koji ne menja lokaciju, kao i pokretni uređaj za pripremu i prodaju hrane sa sistemom za kretanje koji može da menja lokaciju zauzeća dela javne površine unutar definisanog, dozvoljenog prostora treba da ispunjava minimalne tehničke, sanitarno-higijenske i zdravstvene uslove u skladu sa Pravilnikom za ovu vrstu objekta.

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

Za oblikovanje pokretnog uređaja za pripremu i prodaju hrane i pokretnog uređaja za pripremu i prodaju hrane sa sistemom za kretanje koji može da menja lokaciju zauzeća dela javne površine unutar definisanog, dozvoljenog prostora za kretanje, koji se postavljaju unutar zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina potrebno je pribaviti posebne -prethodne uslove od MZZSK za pojedinačne lokacije.

Pokretni uređaji za pripremu i prodaju hrane tokom cele godine mogu se postaviti na sledećim lokacijama:

- lokacije br. 1, 2 (graf. prilog 1) - Trg Slobode - ispred igrališta,

- lokacije br. 7, 8 (graf. prilog 1) - ugao ulica Dimitrija Tucovića i Zmaj Jovine sa desne strane kod kružnog toka (pečeno kestenje i kukuruz),

- lokacije br. 16, 17, 18, 19, 20, 21 (graf. prilog 1) - ulica Matije Gupca ispred kućnog broja 3 (pečeno kestenje i kukuruz)

- lokacija br. 38 (graf. prilog 3) - Prozivka - ulica Prvomajska, šetalište ispred bazena,

- lokacija br. 40 (graf. prilog 3) - Prozivka - šetalište kod Gabrić ćuprije,

- lokacije br. 41, 42, 43, 44 (graf. prilog 3) - Prozivka - šetalište ispred Gabrić ćuprije - paralelno sa parkingom (pečeno kestenje i kukuruz),

- lokacija br. 45, 46 (graf. prilog 3) - Prozivka - pešački plato na uglu ulica Nade Dimić i Jo Lajoša,

- lokacija br. 49 (graf. prilog 3) - ulica Nade Dimić preko puta pijace "Zelenac-

- lokacija br. 62 (graf. prilog 5) - Aleksandrovo ugao Aksentija Marodića i Beogradskog puta,

- lokacija br. 72 (graf. prilog 7) - Palić - šetalište na obali Lajoša Vermeša,

- lokacija br. 73 (graf. prilog 7) - Palić - Horgoški put - iza kioska za prodaju semenki-(pečeno kestenje i kukuruz)

- lokacija br. 102 Bajmok (graf. prilog 18) - Štrosmajerova ulica, ispred sportske hale-(pečeno kestenje i kukuruz)

- lokacija br. 110 Bajmok (graf. prilog 18) - ulica Jugoslovenske narodne

- lokacije br. 120, 121, 122 i 123 Čantavir (graf. prilog 19) - ulica Maršala Tita, na trgu posle crkve - (pečeno kestenje i kukuruz)

Pokretni uređaji za pripremu i prodaju hrane za obavljanje delatnosti povodom obeležavanja verskih i drugih praznika mogu se postaviti na sledećim lokacijama:

- lokacije pored ulaza u groblja: Bajsko, Kersko, Senćansko, roblje kod Dudove šume leva strana iz pravca grada), Palićko groblje, groblje u Bajmoku, Čantaviru; (pečeno kestenje i kukuruz, cveće, sveće i slatkiši).

- Pokretni uređaj za pripremu hrane sa sistemom za kretanje može se kretati i zaustavljati na putanji: pešačka zona centar grada Subotice i turističke zone Palić - Veliki park (duž šetališta), šetalište na Prozivci, šetalište duž Aleje Maršala Tita (Radijalac).

4.6. Rashladni uređaji

Uz objekat namenjen prodaji prehrambene ili mešovite robe, kao i uz kiosk, mogu se postaviti najviše dva (2) rashladna uređaja za prodaju industrijski pakovanog sladoleda odnosno prodaju industrijski pakovanih napitaka, u zavisnosti od veličine prostora ispred odnosno neposredno pored objekta.

a) Oblikovanje i uslovi postavljanja na teritoriji Grada izvan zaštićenog gradskog jezgra Subotice

Zauzetost površine za uređaj vertikalnog tipa je najviše 1,0 m2, a za uređaj ležećeg tipa zauzetost je najviše 1,2 m2.

Postavljani uređaj ne sme da ometa poslovanje ostalih subjekata, pešački saobraćaj i preglednost za odvijanje kolskog i biciklističkog saobraćaja.

Nakon postavljanja reshladnog uređaja mora da ostaje slobodna širina trotoara od najmanje 1,50m za neometan prolaz pešaka.

Lokacije za postavljanje rashladnih uređaja koje su planirane uz kiosk, usaglasiti sa Planom za postavljanje manjih montažnih objekata (kiosci) na teritoriji Grada Subotice U- 380/2007 i 27-33/2011("Službeni list Grada Subotice", br. 23/10 i 10/11) u okviru kojeg su utvrđene lokacije kioska, izuzimajući kioske koji su postavljeni ili planirani za postavljanje unutar Gradskog jezgra Subotice.

b) Oblikovanje i uslovi postavljanja na području zaštićenih prostorno kulturno istorijskih celina

U skladu sa Odlukom o izmenama Odluke o komunalnom redu ("Službeni list Grada Subotice", br. 15/13) i opštim uslovima MZZSK datim za ovaj Plan, u Gradskom jezgru Subotice rashladni uređaji za prodaju industrijski pakovanog sladoleda i napitaka ne mogu se postaviti uz kiosk, niti uz tezgu.

4.7. Pokretni uređaji i oprema za zabavu

Pokretni uređaji i oprema za zabavu su: pokretni auto, razne igračke, druga oprema za dečija igrališta i slično koji se postavljaju na javnoj površini.

Pokretni uređaji i oprema za zabavu mogu se postaviti tokom cele godine ili povodom obeležavanja verskih i drugih praznika.

Prostor javne površine za koji se planira namena za zabavu, montiranje ili zauzeće površine, treba da je obezbeđen na takav način da osigura bezbednost korisnika i prolaznika.

Pokretni uređaji i oprema za zabavu tokom cele godine mogu se postaviti na lokaciji:

- lokacija br. 13 (graf. prilog 1) - Trg Republike, pešačka promenada kroz park od pravca Štrosmajerove ulice do ulice Dimitrija Tucovića

Na ovoj lokaciji oprema za zabavu mora se ukloniti ili prilagoditi uslovima korištenja prostora u vreme održavanja manifestacija u organizaciji ili suorganizaciji grada Subotice.

4.8. Objekti, uređaji i oprema koja se postavlja prilikom ostalih privrednih izložbi i tradicionalnih manifestacija

Prilikom privrednih izložbi robe, odnosno usluga, privremenog ili povremenog karaktera, van sajamskog prostora i tradicionalnih manifestacija (vašari, festivali i druge manifestacije) na kojima se u sklopu kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti, prodaje određena roba i vrše određene ugostiteljske usluge, a u skladu sa običajima vezanim za odvijanje tih aktivnosti i za to područje (npr. "dani" pojedinih lokalnih proizvoda, sabori i sl.) mogu se na javnoj površini postaviti objekti - pokretne tezge, pokretni uređaji za pripremu hrane i pića i drugi objekti, uređaji i oprema.

Svi objekti što se postavljaju u zaštićenom Gradskom jezgru Subotice treba da su jedinstveno rešeni u skladu sa svim prethodno navedenim.

Za održavanje privrednih izložbi robe odnosno usluga, tradicionalnih manifestacija na utvrđenim lokacijama postavljaju montažne drvene kućice, tezge i paviljoni za prodaju robe koje su već u upotrebi u ovakvim prilikama, čije dimenzije u osnovi ne smeju preći 3,0 x 3,0 m i čija visina ne sme preći 3,2 m, izuzetno se mogu postaviti i drugi montažni objekti, koji ispunjavaju uslove u pogledu dimenzija i materijalizacije.

Od ovih dimenzija se može odstupiti u slučaju pružanja ugostiteljskih usluga za pripremu i prodaju toplih jela na licu mesta.

Lokacije za održavanje privrednih izložbi robe odnosno usluga, tradicionalnih manifestacija i dr. su:

- lokacija br. 13 (graf. prilog 1)- Trg Republike, pešačka promenada kroz park od pravca Štrosmajerove ulice do ulice Dimitrija Tucovića.

- lokacija br. 14 (graf. prilog 1)- Trg Republike (mali korzo),

- lokacija br. 15 (graf. prilog 1)- Trg Slobode,

- lokacija br. 22 (graf. prilog 1)- Trg Svete Terezije,

- lokacija br. 31 (graf. prilog 1)- iza Sokolskog doma- park kod železničke stanice,

- lokacija br. 39 (graf. prilog 3)- plato oko Gabrić ćuprije do spomenika na Prozivci,

- lokacija br. 117 Bajmok (graf. prilog 18) - pored Doma kulture na Rati,

- lokacija br. 118 Bajmok (graf. prilog 18) -Trumbićevoj ulici, pored postojeće pijace,

- lokacija br. 111 Bajmok (graf. prilog 18) - sam centar kod parka na uglu ulica Maršala Tita i JNA

- lokacija br. 113 Bajmok (graf. prilog 18) - pored katoličke crkve u ulici JNA

- lokacija br. 143 Novi Žednik (graf. prilog 20) - ispred prostorija mesne zajednice.

- lokacija br. 163 Hajdukovo (graf. prilog 22) - ispred objekta mesne zajednice, ulica Borisa Kidriča

- lokacije br. 164, 165 Donji Tavankut (graf. prilog 23) - ulica Jovana Mikića - park

Lokacija br. 14 raspoloživa je samo u periodu od 15. novembra tekuće do 15. marta naredne godine.

4.9. Drugi objekti, uređaji i oprema

U druge objekte, uređaje i opremu spadaju: reklamni- info pult, oprema za ozvučenje, razni rekviziti i druga oprema koja se postavlja prilikom održavanja priredbi političkog karaktera, profitabilnih zabavnih programa i prezentacija (cirkuska predstava, zabavni park), prezentacija delatnosti ili proizvoda, neprofitnih manifestacija i priredbi (humanitarnog, edukativnog, muzičkog, sportskog karaktera odnosno manifestacija u cilju negovanja kulture i kulturnog nasleđa), snimanja reklamnih spotova.

Propisan dozvoljeni nivo buke u zoni definisanoj kao zona: Gradski centar, na kojoj se nalaze predmetne lokacije, za dnevni vremenski period (od 0600 do 2200 h) iznosi 65 dB (A), a za noćni vremenski period (od 2200 do 0600 h) iznosi 55 dB (A), u skladu sa Odlukom o merama za zaštitu od buke u životnoj sredini ("Sl. List Grada Subotice", br. 33/11).

Lokacije za postavljanje navedenih objekata, uređaja i opreme su:

- lokacija br. 15 (graf. prilog 1)- Trg Slobode (osim za zabavni park, cirkus)

- lokacija br. 76 (graf. prilog 8) - uz ulicu Kanjiški put severno od kompleksa Muškog štranda (zabavni park, cirkus i drugi objekti)

- lokacija br. 103 Bajmok (graf. prilog 18) - ispred sportske hale u ulici Štrosmajerovoj (isključivo info pult),

- lokacija br. 112 Bajmok (graf. prilog 18) - sam centar kod parka na uglu ulica Maršala Tita i JNA,

- lokacija br. 115 Bajmok (graf. prilog 18) - u ulici Pačirski red, na takozvanom vašarištu (zabavni park, cirkus i drugi objekti),

- lokacija br. 152 Novi Žednik (graf. prilog 20) - pored fudbalskog igrališta, ulica Save Kovačevića,

- lokacija br. 163 Hajdukovo (graf. prilog 22) - ispred objekta mesne zajednice, ulica Borisa Kidriča,

- lokacije br. 171 Gornji Tavankut (graf. prilog 24) - dvorište iza Doma kulture.

4.10. Tezge, boksovi i prodajna mesta sa vozila za sezonsku robu voće, povrće i jelke

Lokacije se moraju urediti tako da ispunjavaju minimalne higijensko-tehničke uslove za planiranu namenu i to: na svakoj lokaciji mora se postaviti planirani broj tipskih tezgi sa kojih će se vršiti prodaja, a u sezoni prodaje jelki, bostana, krompira, kupusa i slično, lokacije će se dopuniti odgovarajućim brojem boksova, vodeći računa o kapacitetu lokacije, a prema pribavljenom mišljenju JP "Zavoda za urbanizam grada Subotice" u Subotici.

Na lokacijama predviđenim za prodaju sa vozila dozvoljena je prodaja jelki, zimnice, voća i povrća sa vozila koja imaju najveću nosivost do 5 (pet) tona.

Tezga može da zauzima najviše 2,0 m2 javne površine, sa visinom strehe najmanje 2,0 m (ukoliko je natkrivena).

Roba se ne sme prodavati sa zemlje, prostor oko tezgi se mora održavati i po završetku rada dovesti u uredno stanje a svu ambalažu i otpatke ukloniti.

Svaka lokacija mora biti opremljena odgovarajućim posudama za smeće.

Lokacije se po potrebi mogu urediti ravnjanjem površine ili postavljanjem montažnih elemenata za popločanje, koje se mogu ukloniti.

Prodaja robe van tezgi i prodajnih mesta nije dozvoljena.

Tezge, boksovi i prodajna mesta sa vozila mogu se postaviti na sledećim lokacijama koje su prikazane na grafičkim prilozima:

- lokacija br. 28, 29 (graf. prilog 1) - površina iza mlečne pijace na uglu ulice Frankopanska i Miloša Obilića, planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 30 (graf. prilog 1) - površina iza mlečne pijace, ulica Frankopanska ispred rampe,

- lokacija br. 34 (graf. prilog 2) - površina koja se nalazi u ulici Arsenija Čarnojevića preko puta kućnog broja 82, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 35, 36 (graf. prilog 2) - ugao ulica Plitvičke i Kosovske, planirano je postavljanje 1 (jednog) boksa za bostan, 2 (dve) tezge, 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 47, 48, 50, 51, 52, 53, 54 (graf. prilog 3) - prostor preko puta pijace "Zelenac- Zöldike" u ulici Nade Dimić, planirano je postavljanje 3 (tri) boksa za bostan i parking prostor u ulici Nade Dimić, planirano je postavljanje 4 (četiri) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 37 (graf. prilog 3) - površina kod Crkve Sv. Juraja sa severo-zapadne strane, na trgu Paje Kujundžića, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 55 i 56 (graf. prilog 3) - površina ispred "zelenih zgrada" ugao ulica Jo Lajoša i Blaška Rajića, planirano je postavljanje 2 (dva) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 57 (graf. prilog 4) - površina na uglu ulice Ivana Antunovića i Moravske, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 58 (graf. prilog 4)- ulica Ivana Antunovića ispred prodavnice Trgopromet, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 59, 60, 61 (graf. prilog 5) - iza samousluge na uglu ulica Starine Novaka i Aksentija Marodića, planirano je postavljanje 2 (dva) mesta za prodaju sa vozila; parking ispred ZZ "Salaš" na uglu ulica Starine Novaka i Josipa Šokčića, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 63, 64, 65, 66 (graf. prilog 6) - površina na uglu ulice Franje Kluza i Sivačkog puta sa obe strane, planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesta za prodaju sa vozila - ukupno 4 (četiri),

- lokacija br. 67 (graf. prilog 6) - površina na uglu ulice Gundulićevoj i Velebitkse planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 80 (graf. prilog 9) - površina na uglu ulice Bože Šarčević i Jakšićeve, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 78, 79 (graf. prilog 9) - plato (parking prostor) veličine cca 10 x 20 m koji se nalazi izme u stambenog objekta br. 4 i "Trgopromet"-ove samousluge na Segedinskom putu, planirano je postavljanje 10 (deset) tezgi; slobodna površina iza stambene zgrade ulica Antuna Parčetića br.4 planirano je 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 81 (graf. prilog 10) - površina u ulici Partizanskih baza pored javnog parkinga, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 82, 83, (graf. prilog 10) - parking u ulici Lifka Šandora pored pijace, planirano je postavljanje 2 (dva) mesta za prodaju sa vozila;

- lokacije br. 84, 84 (graf. prilog 11) - gde ulica Majšanskog puta prelazi u ulicu Ane Frank, na slobodnom prostoru između objekata MZ Graničar, samoposluge i ambulante, planirano je postavljanje 2 (dve) tezge, 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 86 (graf. prilog 12) - površina kod nove pijace u Palminoj ulici, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 87, 88 (graf. prilog 13) - ulica Edvina Zdovca, planirano je postavljanje 2 (dva) boksa za bostan, 4 (četiri) tezge, 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 89, 90, 91 (graf. prilog 14) - površina ispred prodavnice "Trgopromet" na uglu ulica Proleterskih brigada i Somborske, planirano je postavljanje 2 (dve) tezge, 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 92, 93 (graf. prilog 15) - ugao Ulica Gajeve i Bajskog puta na trgu Veselina Masleše, planirano je postavljanje 1 (jednog) boksa za bostan, 2 (dve) tezge, 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 94, (graf. prilog 15) - ugao Ulice Gajeve i Ištvana Lukača, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 95, (graf. prilog 15) - ugao Ulice Karađorđevog puta i Petra Svačića - pored starog mlina, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacije br. 96, 97, 98, (graf. prilog 16)- plato ispred zanatskog centra prema ulici Koste Trifkovića orijentacione površine 130 m2, planirano je postavljanje 14 (četrnaest) tezgi, 2 (dva) boksa za bostan sa leve i desne strane samoposluge,

- lokacija br. 99 (graf. prilog 16) - površina na uglu ulice 51. Divizije i Majšanskog puta, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 100 (graf. prilog 16) - površina na uglu ulice Jovana Cvijića i Jovana Mikića, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 101, Kelebija (graf. prilog 17) - površina ispred doma MZ "Kelebija" u ulici Edvarda Kardelja, planirano je postavljanje 1 (jednog) mesta za prodaju sa vozila i 2 (dve) tezge,

- lokacija br. 104, 105, 106, 107, 108, 109 Bajmok (graf. prilog 18)- ulica Jugoslovenske narodne armije, planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 114, 116 Bajmok (graf. prilog 18)- ulica Pačirski red, ispred ulaza u "vašarište" planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacija br. 124, 125, Čantavir (graf. prilog 19)- raskrsnica ulica Senćanske i Maršala Tita, planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila,

- lokacije br. od 134 do 138 Novi Žednik (graf. prilog 20) - duž ulice koja spaja ulica Maršala Tita i Ilije Lubarde - kod nove crkve,

- lokacija br. 169, 170 Donji Tavankut (graf. prilog 23)- ulica Matka Vukovića, planirano je postavljanje po 1 (jedno) mesto za prodaju sa vozila.

5. USLOVI ZA PRIKLJUČENJE NA INFRASTRUKTURU

Priključenje predmetnih objekata na elektrodistributivnu mrežu predviđa se preko postojećeg priključka, odnosno sa najbližeg razvodnog ormana (RO) sa koga se može obezbediti napajanje, pod uslovom da se ukupna potrošnja na tom priključku uklapa u maksimalnu potrošnju predviđenu prethodnim rešenjima i odobrenjima ELEKTROVOJVODINE DOO NOVI SAD, "ELEKTRODISTRIBUCIJA SUBOTICA".

Priključenje na elektrodistributivnu mrežu može se predvideti i preko postojeće mreže javne rasvete, uz saglasnost i uslove JP "Direkcije za izgradnju grada Subotica" iz Subotice.

Ukoliko su predmetni objekti udaljeni od mesta priključka, postavljanje energetskih vodova vršiti prizemno, sa odgovarajućom zaštitom, naročito u pešačkim zonama (trotoari, pasaži i sl.), pri čemu se mora voditi računa da postavljeni energetski vodovi ne uslovljavaju uobičajeno korišćenje javne površine na koju su postavljeni.

Investitor je dužan da sve elemente priključka (kablove, prekidače, utičnice i sl.) drži u ispravnom stanju, uz poštovanje propisa iz oblasti zaštite od požara.

6. GRAFIČKI PRILOZI

Urbanističke situacije lokacija:

1. MZ Centar II i I

2. MZ Dudova šuma

3. MZ Prozivka

4. MZ Ker

5. MZ Aleksandrovo

6. MZ Mali Bajmok, Gat

7. MZ Palić

8. MZ Palić (muški štrand)

9. MZ Kertvaroš, Novi grad

10. MZ Mali Radanovac

11. MZ Makova Sedmica

12. MZ Veliki Radanovac

13. MZ Peščara

14. MZ Zorka

15. MZ Novo Selo

16. MZ Železničko naselje

17. MZ Kelebija

18. MZ Bajmok

18/a. MZ Bajmok

19. MZ Čantavir

20. MZ Novi Žednik

21. MZ Bikovo

22. MZ Hajdukovo

23. MZ Donji Tavankut

24. MZ Gornji Tavankut

7. DOKUMENTACIJA

1. Mere zaštite i smernice za izradu Plana postavljanja ostalih objekata i opreme na teritoriji grada Subotice izdate od strane Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici (REŠENJE br. 105-1/13 od 12.02.2014. godine),

2. Mišljenje PRAVOSLAVNOG ARHIJEREJSKOG NAMESNIŠTVA SUBOTICE broj 89 od dana 24.03.2015.

3. Mišljenja:

- MZ Bajmok broj 36/2-2015 dana 27.02.2015.

- MZ Bačko Dušanovo broj 37/2-2015 dana 24.02.2015.

- MZ Bikovo broj 51/2-2015 dana 20.03.2015.

- MZ Hajdukovo broj 37/6-2015 dana 27.02.2015.

- MZ Mala Bosna broj 22/2-2015 dana 20.02.2015.

- MZ Novi Žednik broj 41/2-2015 dana 20.03.2015.

- MZ Stari Žednik broj 49/2-2015 dana 25.02.2015.

- MZ Palić broj 26-2/2015 dana 26.02.2015.

- MZ Donji i Gornji Tavankut broj 32/2-2015 dana 23.02.2015.