ODLUKA
O POTVRĐIVANJU PROGRAMA SARADNJE IZMEĐU GRADA BEOGRADA (REPUBLIKA SRBIJA) I VLADE MOSKVE (RUSKA FEDERACIJA) ZA PERIOD 2015-2017. GODINE

("Sl. list grada Beograda", br. 54/2015)

Član 1

Potvrđuje se Program saradnje između Grada Beograda (Republika Srbija) i Vlade Moskve (Ruska Federacija) za period 2015-2017. godine, potpisan dana 1. juna 2015. godine, kojim je obostrano izražena spremnost daljeg razvijanja i unapređenja prijateljskih odnosa Beograda i Moskve.

Član 2

Program iz člana 1. ove odluke predviđa saradnju dve strane u vidu razmene iskustava, znanja i informacija u oblasti razvoja gradske infrastrukture, javno-privatnog partnerstva, usavršavanja saobraćajnih sistema, zaštite životne sredine, poljoprivrede, povećanja energetske efikasnosti, preduzetništva, trgovine i usluga, nauke, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite kao i drugim oblastima preciziranim Programom saradnje.

Član 3

Program saradnje između grada Beograda (Republika Srbija) i Vlade Moskve (Ruska Federacija) za period 2015-2017 godine, konkretizovaće se kroz institucionalnu saradnju i realizaciju projekata u oblastima navedenim u Programu, a sredstva za sprovođenje odluke obezbeđena su u budžetu Grada Beograda.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda", a objaviće se po pribavljenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije.