ODLUKA

O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU IZVORNIH LOKALNIH JAVNIH PRIHODA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 18/2015)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se uslovi, obim i postupak otpisa obračunate a neplaćene kamate po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda koji su dospeli za plaćanje na dan 01.01.2015. godine (u daljem tekstu: kamata).

Član 2

Pravo na otpis kamate imaju poreski obveznici: pravna lica, preduzetnici i fizička lica, i to:

- po osnovu poreza na zemljište;

- po osnovu poreza na imovinu obveznika koji vode poslovne knjige;

- po osnovu poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige;

- po osnovu posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine ;

- po osnovu komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Član 3

Pravo na otpis kamate po osnovu lokalnih javnih prihoda iz člana 2. ove Odluke ostvaruje svaki poreski obveznik, pod sledećim uslovima:

1. da poreski obveznik izvrši uplatu iznosa razlike između salda (ukupnog) duga na dan podnošenja zahteva i obračunate kamate na dan 01.01.2015.godine.

2. da poreski obveznik podnese zahtev za otpis kamate na propisanom obrascu sa dokazom o uplati.

Član 4

Pravo na otpis kamate imaju i poreski obveznici koji su u toku 2015.godine, vršili uplatu javnih prihoda i time delimično ili potpuno izmirili dospelu kamatu na 01.01.2015.godine, ako podnesu zahtev na propisanom obrascu.

Član 5

Zahtev za otpis kamate sa dokazom o uplati poreski obveznik može podneti danom stupanja na snagu ove Odluke. Rok za podnošenje zahteva za otpis kamate je do 31.12.2015.godine. Zahtev se podnosi na propisanom obrascu, na šalteru Lokalne poreske administracije koji se nalazi u Uslužnom centru grada Leskovca. Zahtev se može podneti i preko pošte (adresa: Gradska uprava za finansije grada Leskovca - Odsek LPA, Leskovac, Trg revolucije 45) i elektronskim putem (e- mail adresa: lpaleskovac@gmail.com).

Član 6

Pravo na otpis kamate utvrđuje se rešenjem Gradske uprave za finansije grada Leskovca - Odsek lokalne poreske administracije, koji vodi evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i stara se o njenom sprovođenju.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".