UPUTSTVO
O KORIŠĆENJU SLUŽBENOG MOBILNOG UREĐAJA - TABLETA U SKUPŠTINI GRADA ZRENJANINA

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 24/2015)

Uputstvom o korišćenju službenih mobilnih uređaja - tableta u Skupštini grada Zrenjanina (u daljem tekstu tableta), uređuje se pravo na korišćenje, način i vreme korišćenja istih od izabranih i postavljenih lica, i odbornika Skupštine grada Zrenjanina (u daljem tekstu: Skupština), u cilju blagovremenog i efikasnog izvršavanja službenih poslova iz okvira prava i dužnosti Skupštine.

Pravo na korišćenje službenih tableta imaju izabrana i postavljena lica u Skupštini grada Zrenjanina i to: Predsednik Skupštine grada, Zamenik predsednika Skupštine grada, Sekretar Skupštine grada, Zamenik sekretara Skupštine grada, Odbornici Skupštine grada, kao i Gradonačelnik grada Zrenjanina i Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina (u daljem tekstu: korisnik).

Pri davanju na korišćenje tableta korisnik je dužan da potpiše potvrdu-revers o primljenom službenom tabletu i mora u celosti biti upoznat sa ovim Uputstvom.

Nakon prestanka mandata korisnik je dužan da izvrši povraćaj tableta u roku od 3 (tri) radna dana.

Tableti se smeju koristiti isključivo u svrhu održavanja sednica Skupštine: prijem materijala, praćenje rada sednice, elektronskog glasanja i kao uvid u arhivu i statističke podatke rada Skupštine.

Korisnici su u obavezi da tablet imaju prilikom održavanja sednice Skupštine i u obavezi su da isti bude spreman za rad u smislu 100% napunjenosti baterije, kao i da uz tablet na sednici uvek imaju punjač i kablove za dopunu baterije.

Korisnik u potpunosti odgovara za gubitak uređaja i namerna ili nenamerna oštećenja nastala za vreme korišćenja uređaja, te ga za to vreme ne sme dati na korišćenje trećim licima.

Instalacija dodatnih programa na tabletu nije preporučljiva.

Evidenciju o službenim tabletima u skladu sa ovim Uputstvom obavlja Odeljenje za opšte i zajedničke poslove - Odsek za računarsku i korisničku podršku, koji je dužan da uredi svu potrebnu dokumentaciju, listu zaduženja, reverse o datim tabletima na korišćenje.

Ovo Uputstvo stupa na snagu danom donošenja.

Uputstvo objaviti u "Službenom listu grada Zrenjanina".