PRAVILNIK

O ODREĐIVANJU NAKNADE ZA ODRŽAVANJE FUNKCIONALNOSTI SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA

("Sl. list grada Niša", br. 78/2015)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se način određivanja naknade za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, koju kupac plaća u slučaju privremene obustave isporuke toplotne energije.

Član 2

Naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, koju kupac plaća za objekat, odnosno stambenu/poslovnu jedinicu, izračunava se na osnovu jedinične naknade za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja.

Jedinična naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja (RSD/m2), predstavlja deo cene snabdevanja toplotnom energijom za fiksni deo u procentu koji se utvrđuje ovim pravilnikom.

Član 3

Visina procenta iz člana 2. ovog pravilnika, određena je učešćem troškova koji nastaju usled održavanja funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja u ukupnim fiksnim troškovima preduzeća, tj. troškovima koji nisu direktno zavisni od količine proizvedene toplotne energije.

Troškovi iz stava 1. ovog člana, iskazani su u Izveštaju o poslovanju javnog preduzeća koje je Grad Niš osnovao za obavljanje komunalne delatnosti proizvodnje i distribucije toplotne energije, za kalendarsku 2014. godinu.

Član 4

Utvrđena visina procenta shodno članu 3. pravilnika iznosi 33%.

Član 5

Jedinična naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja određuje se na sledeći način:

Jnfs = Cfd * 0,33

(RSD/ m2)

Jnfs - Jedinična naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja za objekat odnosno stambenu/poslovnu jedinicu (RSD/ m2)

Cfd - cena snabdevanja toplotnom energijom za fiksni deo (RSD/m2)

Član 6

Jediničnu naknadu za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, određuje energetski subjekt u skladu sa članom 5. ovog pravilnika, na koju saglasnost daje Gradsko veće.

Član 7

Naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, koju kupac plaća za objekat, odnosno stambenu/poslovnu jedinicu, obračunava se na sledeći način:

Nfs = Jnfs * P

(RSD)

Nfs - naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja

Jnfs - jedinična naknada za održavanje funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja

P - obračunska grejna površina objekata, odnosno stambene/poslovne jedinice kupca kome je izvršena privremena obustava isporuke toplotne energije.

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".