ODLUKA
O PODIZANJU SPOMEN OBELEŽJA RADOMIRU MIĆIĆU

("Sl. list grada Kruševca", br. 4/2015)

Član 1

Podiže se spomen obeležje izgradnjom biste Radomiru Mićiću na kat. parceli br. 2443/1 KO Kruševac, u okviru atletsko-fudbalskog bloka Ustanove "Sportski centar" Kruševac.

Član 2

Sredstva za podizanje spomen obeležja obezbediće se iz donacija.

Član 3

Spomen obeležje izgradiće se od kvarcnog peščara trapezoidne osnove formata 0,90mx0,90mx0,50m, na kojoj će stajati paralelopiped formata 0,90mx0,35mx0,35m, ukupna visina postolja karakterističnog izgleda na kojoj će stajati bronzana bista iznosi 1.40m a zajedno sa bistom iznosi 2,0m.

Član 4

U gornjem delu postolja stajaće isklesano ime i prezime "Radomir Mićić-Miče" a u donjem delu "Legendarnom predsedniku opštine Kruševac, 1974-1980."

Član 5

O održavanju spomen obeležja, na način utvrđen Odlukom o podizanju i održavanju spomenika, spomen obeležja i murala na teritoriji grada Kruševca, staraće se nadležna javna komunalna preduzeća a konzervatorsko-restauratorsko održavanje vršiće Narodni muzej Kruševac.

Član 6

O sprovođenju ove Odluke staraće se Odeljenje za investicije, privredu i zaštitu životne sredine i podnosici zahteva Ustanova "Sportski centar" Kruševac i Narodni muzej Kruševac.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".