ZAKLJUČAK

KOJIM SE OBAVEZUJU JAVNA PREDUZEĆA I JAVNE AGENCIJE DA DEO DOBITI PO ZAVRŠNOM RAČUNU ZA 2014. GODINU UPLATE U BUDŽET GRADA

("Sl. list grada Kruševca", br. 4/2015)

1. Javna preduzeća čiji je osnivač grad Kruševac dužna su da najkasnije do 30. novembra tekuće budžetske godine, deo od najmanje 50% dobiti, a javne agencije 100% dobiti, odnosno viška prihoda nad rashodima po završnom računu za 2014. godinu uplate u budžet grada Kruševca prema dinamici koju odredi Gradsko veće grada Kruševca.

2. Privredna društva čiji je osnivač grad Kruševac ili u kojima Kruševac ima učešće u vlasništvu dužna su da najkasnije do 30. novembra tekuće budžetske godine u budžet grada uplate najmanje 50% srazmernog dela dobiti po završnom računu za 2014. godinu, koji u skladu sa zakonom koji uređuje privredna društva pripada gradu kao članu društva, a prema dinamici koju odredi Gradsko veće grada Kruševca.

3. Izuzetno od tačke 1. i 2. ovog zaključka, obavezu po osnovu uplate dobiti nema subjekat iz tačke 1. koji uz saglasnost Gradskog veća, donese odluku da iz dobiti poveća kapital, odnosno privredno društvo iz tačke 2. ovog člana koje donese odluku da ostvarenu dobit ne raspoređuje, a raspoloživa likvidna sredstva upotrebi za finansiranje investicija.

4. Nalaže se Odeljenju za stambeno komunalne i imovinsko pravne poslove Gradske uprave da prati primenu i sprovođenje ovog zaključka.

5. Ovaj zaključak objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".