REŠENJE

O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA PRIPREMU AKTA KOJIM SE UTVRĐUJE MAKSIMALAN BROJ ZAPOSLENIH ZA SVAKI ORGANIZACIONI OBLIK U SISTEMU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 49/2015)

I. Obrazuje se Radna grupa za pripremu akta iz člana 6. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 68/15), (u daljem tekstu: Radna grupa) za svaki organizacioni oblik u sistemu Grada Novog Sada.

II. Nacrt akta iz tačke I. ovog rešenja Radna grupa dostavlja Gradskom veću Grada Novog Sada na razmatranje i upućivanje Skupštini Grada Novog Sada na odlučivanje.

III. Radna grupa ima zadatak da izvrši analizu i sveobuhvatno sagleda stanje u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave, koja se odnosi na broj zaposlenih, strukturu i osposobljenost za efikasno, stručno i uspešno obavljanje poslova i rukovođenja uz što manje troškova, kao i organizaciju rada koja sa optimalnim brojem zaposlenih omogućava efikasan rad.

IV. U Radnu grupu imenuju se:

- Predsednik

Milan Đurić, član Gradskog veća Grada Novog Sada

- Članovi:

1. Mirjana Marković, Gradska uprava za obrazovanje,

2. Rade Jovanović, Gradska uprava za finansije,

3. Danica Matović, Gradska uprava za propise,

4. Zoran Stanojević, Gradska uprava za komunalne poslove.

V. Stručne i administrativne poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Služba izvršnih organa Grada Novog Sada.

VI. Gradske uprave, posebne organizacije i službe, javna komunalna i druga javna preduzeća i ustanove i druge organizacije čiji je osnivač Grad Novi Sad, u obavezi su da na zahtev Radne grupe dostave svu traženu dokumentaciju.

VII. Zadužuju se načelnici, direktori i šefovi organizacionih oblika iz tačke VI ovog rešenja, da obezbede prisustvo stručnih lica za pojedine oblasti na zahtev predsednika Radne grupe.

VIII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada"