ODLUKA

O VISINI NAKNADE ZA OBJAVLJIVANJE AKATA KOJI SE OBAVEZNO OBJAVLJUJU U "SLUŽBENOM GLASNIKU RS" UZ PLAĆANJE NAKNADE I VISINI NAKNADE ZA OBJAVLJIVANJE AKATA PRAVNIH I FIZIČKIH LICA ČIJE OBJAVLJIVANJE U "SLUŽBENOM GLASNIKU RS" NIJE OBAVEZNO, U 2016. GODINI

("Sl. glasnik RS", br. 88/2015)

1. Utvrđuje se visina naknade za objavljivanje opštih i pojedinačnih akata organa i organizacija tako da iznosi 288,75 dinara bez PDV-a po kucanom redu teksta ako se tekst preda u elektronskoj formi, a 428,75 dinara bez PDV-a po kucanom redu teksta ako se tekst preda u štampanoj formi.

2. Utvrđuje se visina naknade za objavljivanje sudskih oglasa tako da iznosi 2.843,75 dinara bez PDV-a po oglasu ako se tekst preda u elektronskoj formi, a 4.287,50 dinara bez PDV-a po oglasu ako se tekst preda u štampanoj formi.

3. Utvrđuje se visina naknade za objavljivanje nevažećih pečata i štambilja tako da iznosi 2.843,75 dinara bez PDV-a po oglasu.

4. Utvrđuje se visina naknade za objavljivanje nevažećih isprava i dokumenata tako da iznosi:

- 665,00 dinara bez PDV-a po dokumentu za putne isprave (pasoši - diplomatski i službeni), lične karte, diplomatske lične karte, službene lične karte izdate od strane Ministarstva spoljnih poslova i lične karte stranaca;

- 28 evra po dokumentu za putne isprave izdate u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije;

- 288,75 dinara bez PDV-a po dokumentu za sve vrste legitimacija, službenih propusnica, knjižica, svedočanstava, uverenja, diploma, indeksa, čekova, menica, dozvola.

5. Utvrđuje se visina naknade za objavljivanje javnih konkursa i javnih poziva tako da iznosi 288,75 dinara bez PDV-a po kucanom redu teksta ako se tekst preda u elektronskoj formi, a 428,75 dinara bez PDV-a po kucanom redu teksta ako se tekst preda u štampanoj formi.

6. Visina naknada iz tač. 1-5. Odluke usklađuje se na godišnjem nivou.

7. Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Vlade, objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije", stupa na snagu osmog dana od dana njenog objavljivanja, a primenjuje se od 1. januara 2016. godine.