ODLUKA
O ODREĐIVANJU ORGANA NADLEŽNOG ZA DAVANJE U ZAKUP, ODNOSNO NA KORIŠĆENJE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 34/2015)

Član 1

Ovom Odlukom određuje se nadležan organ za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i za davanje na korišćenje bez naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca.

Član 2

Određuje se Gradsko veće kao nadležan organ za:

- donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca,

- donošenje Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta uz naknadu u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca.

Odluku o raspisivanju javnog oglasa nadležni organ donosi uz saglasnost ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede, a u skladu sa Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Kragujevca (u daljem tekstu: Godišnji program).

Odluke iz stava 1. ovog člana Gradsko veće donosi na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupaka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca, koju obrazuje Gradsko veće, a uz saglasnost ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede.

Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Kragujevca, donosi Gradsko veće u skladu sa zakonom.

Član 3

Određuje se Gradsko veće kao nadležan organ za donošenje Odluke o davanju na korišćenje bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Odluku iz stava 1. ovog člana Gradsko veće donosi u skladu sa zakonom, na osnovu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, uz saglasnost ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede.

Član 4

Odredbe člana 2. i 3. ove odluke odnose se i na poljoprivredno zemljište koje je, u skladu sa posebnim zakonom, određeno kao građevinsko zemljište, a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".