REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA CENE GREJANJA ZA GREJNU SEZONU 2015/2016. GODINE "VISOKOGRADNJI - INŽENJERING" D.O.O. IZ BEOGRADA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 19/2015)

I

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom ("Službeni glasnik RS", broj 63/15), Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i Rešenja Gradskog veća grada Jagodine o davanju saglasnosti na cene proizvodnje i distribucije toplotne energije JP "Gradska toplana" Jagodina, broj 38-4/15-01 od 22.09.2015. godine, DAJE SE SAGLASNOST na cene usluge grejanja za grejnu sezonu 2015/2016. godinu "Visokogradnji - Inženjering" d.o.o. iz Beograda koje je utvrdio direktor privrednog društva 01.10.2015. godine, a koje su date u skladu sa Rešenjem Gradskog veća grada Jagodine o cenama grejanja u JP "Gradska toplana" Jagodina i koje je u obavezi da primenjuje "Visokogradnja - Inženjering" d.o.o. iz Beograda za korisnike kojima isporučuje toplotnu energiju prema sledećem cenovniku:

Red. br.

Naziv potrošača

Jedinica mere

Broj meseci

Cena u dinarima (bez PDV-a)

1.

Domaćinstva

m2

12

94,90

2.

Privredni i poslovni prostor

m2

6

236,50

II

Za korisnike iz kategorije domaćinstva koji poseduju merač, utvrđuje se sledeća cena toplotne energije:

Red. br.

Naziv potrošača

Jedinica mere

Cena u dinarima (bez PDV-a)

1.

Varijabilni deo (Tv)

MWh

5.880

2.

Fiksni deo (Tf)

m2

29,58

III

Za korisnike iz kategorije privrednog i poslovnog prostora koji poseduju merač, utvrđuje se sledeća cena toplotne energije:

Red. br.

Naziv potrošača

Jedinica mere

Cena u dinarima (bez PDV-a)

1.

Varijabilni deo (Tv)

MWh

7.350

2.

Fiksni deo (Tf)

m2

36,97

Fiksni deo cene svi korisnici koji poseduju merač plaćaju tokom cele godine (12 meseci).

Navedene cene ne obuhvataju troškove održavanja instalacija u objektima korisnika grejanja.

IV

S obzirom da je u međuvremenu stupila na snagu Uredba o utvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom i nove cene gasa za sisteme daljinskog grejanja u skladu sa važećim propisima, a nakon izvršene sveobuhvatne analize troškova u procesu proizvodnje i distribucije toplotne energije, utvrđene su nove smanjene cene grejanja koje se odnose i na "Visokogradnju - Inženjering" d.o.o. iz Beograda.

V

Ovo Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Jagodine".