ODLUKA
O USPOSTAVLJANJU SARADNJE IZMEĐU GRADA VRANJA, REPUBLIKA SRBIJA I STANICE BRJUHOVETSKAJE-BRJUHOVETSKOG REONA KRASNODARSKOG KRAJA, RUSKA FEDERACIJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 18/2015)

I

Uspostavlja se saradnja između grada Vranja, Republika Srbija i stanice Brjuhovetskaje-Brjuhovetskog reona Krasnodarskog kraja, Ruska federacija, radi utvrđivanja međunarodne i međunacionalne veze, uspostavljanja tesne socijalne i kulturne saradnje, razvijanja i usavršavanja tradicionalnih i kulturnih odnosa između žitelja, kozaka i potomaka ruske emigracije koji žive na ovim teritorijama, u oblastima razvijanja pravoslavne duhovne vrednosti, tradicionalne kozačke kulture i iskustva, turizma, fizičke kulture i sporta, obrazovanja, seoskog turizma, obnavljanja i podrške narodnih zanata i običaja i drugim oblastima i delatnostima od obostranog interesa.

II

Sporazum o saradnji i bratimljenju grada Vranja, Republika Srbija i stanice Brjuhovetskaje-Brjuhovetskog reona Krasnodarskog kraja, Ruska federacija, sa ovlašćenim predstavnikom stanice Brjuhovetskaje-Brjuhovetskog reona Krasnodarskog kraja zaključuje, u ime grada Vranja, gradonačelnik Vranja.

III

Za realizaciju ove odluke sredstva se obezbeđuju u budžetu Grada Vranja.

IV

Odluku dostaviti na saglasnost Vladi Republike Srbije.

V

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o uspostavljanju saradnje između grada Vranja, Republika Srbija i stanice Brjuhovetskaje-Brjuhovetskog reona Krasnodarskog kraja, Ruska federacija, broj: 02-287/2012-13 od 16. novembra 2012. godine.

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja" nakon dobijene saglasnosti Vlade Republike Srbije.