ODLUKA

O IZDAVANJU V EMISIJE OBVEZNICA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE BEZ OBAVEZE OBJAVLJIVANJA PROSPEKTA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 47/2015)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi za izdavanje dužničkih hartija od vrednosti - dugoročnih obveznica.

Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinska vlada, Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad (u daljem tekstu: Izdavalac), izdaje dužničke hartije od vrednosti - dugoročne kuponske obveznice s fiksnim dospećem (glavnica se u potpunosti isplaćuje na dan dospeća).

Član 2

Dugoročne kuponske obveznice s fiksnim dospećem (u daljem tekstu: Obveznice) izdaju se u skladu sa članom 12. stav 1. tačka 3. Zakona o tržištu kapitala, bez obaveze objavljivanja prospekta. Ponuda je upućena investitorima koji će za upisane hartije od vrednosti uplatiti iznos od najmanje 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Član 3

Osnovni elementi Obveznica koje se izdaju na osnovu ove odluke:

Izdavalac

Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinska vlada

Matični broj Izdavaoca

08068615

Valuta Obveznice

dinarske obveznice indeksirane u stranoj valuti evro

Nominalna vrednost

100.000,00 dinara

Broj komada

3.000 komada

Ukupan obim emisije

300.000.000,00 dinara

Ročnost

Šest (6) godina

Kamatna stopa

4,60% na godišnjem nivou, s polugodišnjim obračunom kupona

Vrsta Obveznice

fiksno dospeće (glavnica se u potpunosti otplaćuje na dan dospeća), uz mogućnost Izdavaoca da zahteva otkup pre roka dospeća po unapred utvrđenim uslovima.

Član 4

Ukupan obim emisije iznosi 300.000.000,00 dinara (trista miliona dinara). Ovom odlukom izdaje se 3.000 komada (tri hiljade komada) Obveznica pojedinačne nominalne vrednosti od 100.000,00 dinara (sto hiljada dinara).

Obveznice nose oznaku CFI kod i oznaku ISIN broj, koje će dodeliti Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti, a.d. Beograd (u daljem tekstu: Centralni registar).

Član 5

Obveznice V emisije prodaju se po emisionoj ceni od 100.000,00 dinara po komadu.

Za obračun vrednosti duga po izdatim Obveznicama koristi se valutna klauzula, a iznos se utvrđuje u evrima kao protivvrednost nominalne vrednosti Obveznice preračunate u evrima i zaokružene na dva (2) decimalna mesta, primenom srednjeg kursa Narodne banke Srbije na dan upisa vlasništva nad Obveznicama na vlasnički račun hartija od vrednosti Kupca u Centralnom registru.

Član 6

Valutna klauzula će služiti kao osnov za izračunavanje svih obaveza po osnovu glavnice i kamate.

Sredstva će se po osnovu obaveza iz emitovanih Obveznica isplaćivati u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan obračuna koji je jednak danu dospeća kupona i glavnice.

Član 7

Sredstvima pribavljenim zaduživanjem - emitovanjem Obveznica u skladu sa ovom odlukom, finansiraće se prevashodno nabavka opreme za Institut za onkologiju Vojvodine, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i Institut za plućne bolesti Vojvodine (objekat "Kamenica 2").

Ukoliko vrednost konačnog spisak opreme za opremanje objekta "Kamenica 2" bude manja od iznosa sredstava planiranih zaduživanjem, Pokrajinska vlada će posebnim aktom utvrditi spisak opreme za opremanje drugih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina koja će finansirati sredstvima od zaduživanja u skladu sa članom 1. stav 2. i članom 3. Pokrajinske skupštinske odluke o pokretanju i načinu sprovođenja postupka zaduživanja emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti za potrebe finansiranja nabavke opreme za opremanje objekta "Kamenica 2", a u skladu s posebnim aktom koji će doneti Pokrajinska vlada.

Član 8

Kamatna stopa na Obveznice je fiksna i iznosi 4,60%. Kamata se obračunava proporcionalnom metodom, primenom konvencije obračuna dana 30/360.

Izdavalac plaća kamatu iz prethodnog stava ovog člana polugodišnje odnosno u dvanaest (12) kamatnih kupona u skladu s planom otplate, počevši od šestog meseca od dana izdavanja Obveznica i zaključno s šestom godinom, u dinarima, u skladu sa sledećom formulom:

Hi= (4,60%*N)* (180/360)

Hi - iznos šestomesečne kamate, plative u dinarima;

N - vrednost Obveznice izražene u evrima shodno članu 5. ove odluke.

Dinarski ekvivalent vrednosti kamate izražene u evrima obračunavaće se po srednjem kursu Narodne banke Srbije, koji važi na dan obračuna. Kamata će se obračunavati i isplaćivati na dan dospeća kupona. Ukoliko je datum dospeća neradan dan (subota, nedelja, državni ili verski praznik), rok za isplatu je prvi sledeći radni dan.

Obaveze po osnovu Obveznica Izdavalac će izmirivati iz sredstava budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

Obveznica nije garantovana. Za ispunjenje obaveza koje proističu iz ove emisije Obveznica odgovara Izdavalac - Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinska vlada, s punom odgovornošću.

Član 9

Obveznice će se upisivati u prostorijama Agenta emisije, Brokersko-dilerskog društva "Convest" a.d., Novi Sad, Zlatne grede broj 7, u periodu od 08.00 do 16.00 časova, svakog radnog dana, do isteka roka za upis. Obveznice se upisuju potpisivanjem izjave o upisu Obveznica (upisnice), lično ili putem ovlašćenog zastupnika.

Vrednosti Obveznica iz ove odluke uplaćivaće se na namenski račun Izdavaoca - broj 310-10001-86, s pozivom na broj 0042981003998-0033, u NLB banci a.d. Beograd.

Obveznice se plaćaju u novcu.

Rok za upis i uplatu Obveznica traje dvanaest (12) dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 10

Emisija Obveznica smatraće se uspešnom ako se u roku iz prethodnog člana upiše i uplati najmanje 50% ponuđenih Obveznica. Ukoliko emisija Obveznica ne uspe, Izdavalac će u roku od 15 (petnaest) dana od dana isteka roka za upis i uplatu, uplatiocu vratiti novčana sredstva u iznosu i valuti u kojoj je uplata izvršena.

Član 11

Ukoliko je emisija Obveznica uspela, Izdavalac je dužan da u roku od pet radnih dana od dana okončanja roka za upis i uplatu, Centralnom registru podnese zahtev za upis novoizdatih obveznica na emisioni račun finansijskih instrumenata, kao i zahtev za upis njihovih zakonitih imalaca u Centralni registar.

Član 12

Obveznice ove emisije se izdaju, prenose i evidentiraju u obliku elektronskog zapisa u informacionom sistemu Centralnog registra.

Obveznice se izdaju na dan njihovog prenosa sa emisionog računa Izdavaoca na vlasnički račun Kupca koji se otvara i vodi u Centralnom registru.

Od dana izdavanja, teku sva prava Kupca po osnovu Obveznica.

Član 13

Izdavalac će Kupcu na dan dospeća isplatiti nominalnu vrednost Obveznica u dinarima, kao dinarski ekvivalent vrednosti Obveznica izražene u evrima, obračunat po važećem srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan dospeća, a pripadajuća kamata biće obračunata u skladu s članom 8. ove odluke.

Član 14

Obveznice će nositi pravo Izdavaoca da izvrši otkup pre roka dospeća po unapred utvrđenim uslovima.

U slučaju da se Izdavalac odluči da iskoristi svoje pravo, u obavezi je da o nameri aktiviranja kol-opcije (call option) pismeno obavesti zakonitog imaoca najmanje trideset dana pre datuma otkupa.

Prevremeni otkup moguće je realizovati isključivo na datum dospeća kupona.

Izdavalac će na dan prevremenog otkupa izmiriti obavezu glavnice, bez umanjenja nominalne vrednosti glavnice.

Član 15

Ukoliko Izdavalac o roku doseća ne isplati nominalnu vrednost na koju Obveznica glasi na način i u roku koji su predviđeni ovom odlukom, te ako u roku ne isplati dospeli iznos obračunate kamate, dužan je da imaocu obveznica, pored nominalne vrednosti i dospelog iznosa obračunate kamate, plati i zateznu kamatu po stopi utvrđenoj zakonom od dana dospeća do dana isplate.

Član 16

Obveznicama će se moći trgovati na sekundarnom tržištu.

Izdavalac može podneti zahtev za uključenje Obveznica na regulisano tržište/MTP.

Član 17

Plan dospeća kupona izražen u evrima, biće dostavljen Kupcu nakon objavljivanja srednjeg kursa Narodne banke Srbije, važećeg na dan izdavanja Obveznica.

Član 18

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".