UREDBA
O UTVRĐIVANJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE SLIVA AKUMULACIJE "ĆELIJE"

("Sl. glasnik RS", br. 95/2015)

Član 1

Utvrđuje se Prostorni plan područja posebne namene sliva akumulacije "Ćelije" (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja sliva akumulacije "Ćelije" na delovima teritorije grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus, Blace i Vrnjačka Banja.

Član 3

Prostorni plan se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su u razmeri 1:50.000, i to: referalna karta broj 1 - Posebna namena prostora; referalna karta broj 2 - Mreža naselja i infrastrukturni sistemi; referalna karta broj 3 - Turizam i zaštita prostora i referalna karta broj 4 - Sprovođenje Prostornog plana.

Grafičke prikaze iz stava 3. ovog člana, izrađene u 13 primeraka, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Prostorni plan sprovodi se na dva načina, i to:

1) indirektno (posredno):

(1) primenom planskih rešenja u drugim prostornim planovima područja posebne namene čiji se obuhvat delom preklapa sa područjem ovog prostornog plana,

(2) primenom i razradom planskih rešenja ovog prostornog plana u prostornim planovima jedinica lokalne samouprave za teritorije grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus, Blace i Vrnjačka Banja,

(3) razradom planskih rešenja urbanističkim planovima i sektorskim planovima;

2) direktno (neposredno): izdavanjem informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na osnovu planskih rešenja i propozicija ovog prostornog plana u zoni njegove direktne primene, za postojeće objekte u funkciji vodoprivrede koji se nalaze u delu zone I akumulacije "Ćelije".

Član 5

Grafički prikazi iz člana 3. stav 3. ove uredbe, čuvaju se trajno u Vladi (jedan komplet), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (tri kompleta), Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine (jedan komplet), Ministarstvu zdravlja (jedan komplet), Republičkoj direkciji za vode (jedan komplet), Javnom vodoprivrednom preduzeću "Srbijavode" (jedan komplet), gradu Kruševcu (jedan komplet), opštini Aleksandrovac (jedan komplet), opštini Brus (jedan komplet), opštini Blace (jedan komplet) i opštini Vrnjačka Banja (jedan komplet).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. stav 3. ove uredbe imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i urbanistički projekti, kao i planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Prostorni plan područja posebne namene sliva akumulacije "Ćelije", koji je sastavni deo ove uredbe, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 95/2015, str. 7-58.